מה ההבדל בין קמח לחם לקמח רגיל? גלו עכשיו!

"`html

מה ההבדל בין קמח לחם לקמח רגיל?

שוק האפייה מלא במונחים טכניים ולעיתים אפילו מבלבלים; בין אם אתם אופים חובבים או מקצועיים, ההבנה של סמלים מוכרים יכולה לשדרג את התוצאות שלכם. כשמדובר בקמפיינים של קמח, לא כל קמח נולד אותו דבר! אם חשבתם ש"כל הקמח זה אותו דבר", אתם בהחלט לא לבד. אז בואו נצלול פנימה ונבין מה באמת תוקף את השאלה: מה ההבדל בין קמח לחם לקמח רגיל?

1. מה זה קמח לחם ולמה הוא כל כך מיוחד?

קמח לחם הוא הבחירה המועדפת על הרבה אופים, והסיבה לכך פשוטה – זה הקמח המושלם להכנת לחם. אבל מה בעצם שם אותו על המפה?

  • כמות החלבון: קמח לחם מכיל שיעור גבוה בהרבה של חלבון (כ-12-14%) בהשוואה לקמח רגיל (כ-10-12%). החלבון הזה מתפקד ליצירת גלוטן, שמקנה ללחם את המהות והמראה המוכר שלו.
  • יכולת תפיחה: הגלוטן המתקבל מקמח לחם הוא חזק וגמיש יותר. זה מאפשר ללחם לגדול ולתפוס אוויר טוב יותר בתהליך האפייה.

שאלה מעניינת: למה קמח לחם לא מתאים לעוגות?

היות והגלוטן הקשיח מגביר את המרקם במדולדל, עוגות רכות ורקלות ידרשו קמח עם פחות חלבון, ובמקרה הזה, קמח רגיל או קמח הקסם – קמח עוגות!

2. קמח רגיל – האח האמצעי!

קמח רגיל, או כפי שמכנים אותו לעיתים "קמח לבן", הוא אולי הקמח המוכר והנגיש ביותר. אך האם זה אומר שהוא פחות טוב? ממש לא!

  • מגוון השימושים: קמח רגיל מצוין למגוון רחב של מאכלים, כולל פנקייקים, עוגות ועוגיות.
  • מרקם אחיד: מאפים מקמח זה יוצאים לרוב רכים וטעימים, אבל לא מתאימים להכנה של לחם קריספי שנשאר פריך.

שאלה: האם אפשר להשתמש בקמח רגיל להכנת לחם?

בהחלט! זה לא אידיאלי, אבל אם נכין לחם מקמח רגיל, התוצאה תהיה קלה יותר ולא תפח לגובה כמו לחם מקמח לחם.

3. מה יקרה אם נחליף קמח לחם בקמח רגיל?

כאן מתחיל המשחק של ניסוי וטעיה! לעיתים התוצאה עשויה להיות מפתיעה, אבל לרוב תתקבל לחם דחוס ולא אוורירי.

  • רמות חלבון שונות משפיעות על התפחה.
  • הלחם עשוי להתייבש מהר יותר.

שאלה: האם יש קמח עם חלבון ביניים?

כן, קמח המיועד לפיצות לרוב מכיל רמות חלבון בינוניות, מושלם עבור מאפה שאתה רוצה לארגן עליו עור גמיש!

4. איך לבחור בין קמח לחם לקמח רגיל?

ההחלטה תלויה במטרה שלכם! רוצים להכין לחם עם קרום פריך ולבקשת גבוהה? לכו על קמח לחם. ממתקים קטנים במיוחד? קמח רגיל הוא הבחירה הנכונה.

  • אפייה מקצועית: אם זה נוגע לאופים מקצועיים, הבחירה בקמח היא קרדינלית.
  • אפייה ביתית: אם אתם רק רוצים להתפנק עם פנקייקים, קמח רגיל יספיק בהחלט.

שאלה: מה כדאי לעשות עם השקית שנותרה של קמח לחם?

אל תזרקו! קמח לחם נשמר היטב, ואפשר להשתמש בו גם להכנת לחמים בעתיד. תוכלו אפילו להכין רוטב פיצה או פסטה!

5. סיכום והמלצות

בין אם בחרתם קמח לחם או קמח רגיל, תהליך האפייה הוא אמנות וכל אחד מהם מציע משהו ייחודי. בכל הנוגע לבחירה הנכונה עבור המתכון שלכם, הכול תלוי במה שאתם רוצים להכין. זה העניין בקמח – כל קמח והסיפור שלו!

כעת, תעיזו אחרי המידע החדש שלמדתם! נסו לשחק עם קמחים שונים, וגלו את הקסם שבאפייה. הלחם שלכם יודה לכם על זה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​