"`html
בצק פריך לעוגת גבינה פירורים
בואו נדבר על אחד הממתקים שהיו עושים לנו את הילדות. זוכרים את עוגת הגבינה של סבתא? בטח כן! כשהיינו פוגשים אותה, המחשבה הראשונה ששאלנו את עצמנו הייתה: "האם יש לה את הבצק הפריך המיוחד הזה?". מה הופך אותו למיוחד? ובכן, זהו בדיוק הבצק הזה! בצק פריך שממכר ומעלף, שמאפשר לכולנו להרגיש חמים ונעים בבטן. אז היום, אנחנו הולכים להכין את הבצק המשגע הזה שיתמזג בצורה מושלמת עם כל שכבת גבינה מתוקה וטעימה. אם תתעקשו, אני מבטיח לכם שתתחילו ללקק את האצבעות! אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כשמדובר בבצק פריך, יש כמה רכיבים בסיסיים שאותם כולנו מכירים, אבל מה שמעניין הוא שהשילוב המדויק שלהם יוצר את התוצאה המושלמת. אז קחו מחברת וכתבו את מרכיבי הקסם:
- 200 גרם קמח חיטה
- 100 גרם חמאה רכה (מומלץ בטמפרטורת החדר)
- 70 גרם סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
כך, כל רכיב כאן תורם את חלקו לתוצאה הסופית. חמאה רכה תגרום לבצק להיות אוורירי ונימוח, בעוד הסוכר מביא את המתיקות המדהימה שחסר בפשטות.
שלבי ההכנה
התחילו לדבר על הקסם הזה, כי עכשיו מתחילה עבודה מעשית במטבח – בואו נניח את הרגליים על ה-“הגז”!
- מניחים את החמאה והסוכר בקערה ומערבבים היטב בעזרת מיקסר או קצביד.
- מוסיפים את הביצה, מלח ותמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את הקמח בהדרגה ומערבבים את התכנים עם כף עץ עד שהקמח נבלע בתערובת.
- מעבירים את הבצק לקCounterwork ויוצרים כדור, עטפו בניילון נצמד.
- מניחים במקרר למשך 30 דקות לצינון הבצק לפני השימוש.
- מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ.
- חותכים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20-30 דקות או עד שהבצק מזהיב על פני השטח.
בזמן שהבצק במקרר, זהו הזמן האידיאלי להתחיל לתכנן על רוטב הגבינה המדהים שעליו כדאי לשים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו כשהבצק מוכן, ניתן להוסיף כמה תוספות שזה יהיה לא רק מושלם, אלא עם טוויסט מעניין:
- לגרסה טבעונית: החליפו את הביצה בשיוף פשתן עם מים.
- לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בקמח שקדים או קמח תפו”א.
- תוספת קקאו: הוסיפו 30 גרם קקאו לקמח ליצירת בצק שוקולדי ייחודי.
- תבלינים: אבקת קינמון תיתן טקס של חום ומומנטום לעוגה שלכם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את חמאה בשמן?
במקרים מסוימים זה אפשרי, אם כי זה ישפיע על המרקם והטעם. חמאה נותנת טעמים עשירים יותר.
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
אפשר לשמור את הבצק עד 3 ימים בכלי סגור במקרר. אגב, הבצק מתייצב עם הזמן, כך שהוא מתקבל אפילו יותר פריך.
האם הבצק מתאים למילויים אחרים?
בהחלט! ניתן למלא גם במילויים פירותיים, בשוקולד, או אפילו בגבינות שונות.
מה לעשות אם הבצק נשאר דביק?
הוסיפו מעט קמח עד שהתערובת מקבלת מרקם נעים ועשוי להיות למנוע דביקות.
איך ידוע אם הבצק מוכן?
כשהוא משנה את צבעו מאוד בזה שזעיר, ויש תחושת קავშირ בין כל חלקיו.
האם ניתן להקפיא את הבצק?
בוודאי, הוא נשאר מתוק ופריך גם לאחר הקפאה ועד 3 חודשים.
אילו סוגי גבינות מתאימות?
גבינת מסקרפונה, גבינת שמנת או גבינה מתוקה הן מבחר מעולה.
איזה תוספות מתאימות?
שוקולד, אגוזים קצוצים, פרות טריים או ריבת פירות יתאימו את עצמם מעולה למנה.
איך להחזיק את הבצק תוך כדי לישוד?
רצוי להשתמש בכלי פלסטי שסוגרים היטב במקרר.
כיצד ניתן לתקן קרעים בבצק בעת רידוד?
בלחיצה קלה, טשטשו את הקסם בחזרה ואז המשיכו כמו שצריך עם הרידוד.
ועכשיו, כשיש לכם את המתכון המדהים והאגדי הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! מי יודע, אולי תעוררו גם אצלם את הילד פנימה והרצון להעביר את המסורת שלה סבתא בבתים שלהם.
"`