בייגלה של פעם – המתכון שיעשה לכם nostalgia מתוקה

מתכון בייגלה של פעם

יש משהו כל כך מיוחד בבייגלה של פעם. זה לא סתם מאפה. זו חתיכת נוסטלגיה, טעם של בית ואפילו זכרונות מתוקים מהילדות. ככל שיותר אנשים מכינים בייגלה בעבודת יד, אנחנו מתחברים לרגעים הקטנים, לארוחות משפחתיות ולאירועים משמחים. התוצאה היא בייגלה פריך, ריחני, שמעלף את כל החושים. הכינו את עצמכם לחוויית בישול משגעת – תכף נכין את הבייגלה המושלם, מדהים, כשלכולכם יהיה רק רצון ללקק את האצבעות. אז להתמקד, לחמם את הרוח והשפתיים – מתחילים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 60 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-15 בייגלים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבייגלה האגדי שלנו, נحتاج למספר מרכיבים פשוטים, אך מאוד חשובים שיהפכו את הבייגלה שלנו למושלם:

  • 500 גרם קמח לחם
  • 20 גרם שמרים טריים (או 7 גרם של שמרים יבש)
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 300 מ"ל מים חמים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 ביצה (להברשה)
  • תוספות: מלח גס, שומשום, פרג

יש לכם שאלה? האם אתם צרכים גרסה טבעונית? ממש לא מסובך. ניתן להחליף את הביצה בסירופ מייפל או שמן צמחי. שווה לנסות, מי שינסה יגלה שהחיסכון לא פוגע בטעם.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין את הבייגלה של פעם. תהליך ההכנה הוא נעים ומשתף. בעבודתכם תרגישו איך הטעמים והמרקמים מתאחדים יחדיו.

  1. נמיס את השמרים עם הסוכר במים החמים ונניח להם לעמוד כ-10 דקות, עד שנוצרות בועות.
  2. נניח את הקמח והמלח בקערה גדולה ונשפוך לתוכה את תערובת השמרים עם השמן.
  3. נלוש עד לקבלת בצק חלק ואוורירי (כ-10 דקות).
  4. נעשה את הבצק לכדור ונניח אותו בקערה משומנת, מכוסה במגבת, להתפחה של שעה או עד שהכפיל את حجנו.
  5. לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק ל-15 כדורים קטנים.
  6. כל כדור נרדד לשרשרת באורך 30 ס"מ ונסגור את הקצוות ליצירת צורת בייגל.
  7. נניח את הבייגלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. נבריש את הבייגלים בביצה טרופה ונפזר מלח גס ושומשום עליהם.
  9. נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ונאפה את הבייגלים במשך 20 דקות עד שהם זהובים.
  10. נוציא את הבייגלים מהתנור, נניח להם להתקרר قلي מעט, ואז ניתן לשים על השולחן.

אחרי שהכנתם את הבייגלה, אתם תרגישו את השמחה מתעוררת במטבח. אפשר לדמיין את הריחות החמימים מתפשטים בכל הבית וגורמים לכל בני המשפחה להתאסף סביב השולחן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא חייבים להיכנע לאותו מרשם קלאסי! ניתן לשדרג את הבייגלה בכמה דרכים יצירתיות:

  • לערבב בתערובת הבצק גבינת פטה או גבינת מוצרלה שיתנו לו טעם מענג.
  • להשתמש בתבלינים כמו כמון או טימין בתוך הבצק להוספת טעמים נוספים.
  • אפשר להכין גרסה מתוקה על ידי הוספת קינמון וסוכר למעלה, אחלה רעיון לערב מרגיע!

שאלות ותשובות

האם הבייגלה הזה ללא גלוטן?
המתכון המקורי לא מתאים למדיאטות ללא גלוטן, אבל ניתן להשתמש בקמח תחליפי ללא גלוטן (כמו קמח אורז או קמח תפו”א). כדאי לוודא שאתם מוסיפים מספיק מים.

כמה זמן שומרים את הבייגלים?
אם יש לכם יתר, הבייגלים ישרדו 2-3 ימים בכלי סגור. ניתן גם להקפיא, שם הם יישמרו בין 2-3 חודשים.

איך אוכל לדעת אם הבייגל עשוי?
פשוט להקיש קלות על תחתית הבייגל – אם תשמעו הצללה ריקה, זה אומר שהוא מוכן ומושלם!

האם ניתן לקשט את הבייגל באוכלים שונים?
בוודאי! אתם מוזמנים לקשט במגוון תוספים כמו אגוזים, צימוקים או כל מה שדמיון שלכם מבקש!

מה אם אין לי שמרים?
אם אין לכם שמרים, אתם יכולים להשתמש באבקת סודה לשתייה, אך טעם יהיה שונה.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק יום קודם, להכניס אותו למקרר ולהוציאו לפני ההכנה.

למה לשים סוכר בבצק אם זה לא מתוק?
הסוכר מורפף את הבצק ומסייע בשמרת השמרים, כך התוצאה תהיה הרבה יותר נימוחה והמאפה אוורירי!

למה לחמם את המים?
מים חמים עוזרים ליצור סביבה אופטימלית עבור השמרים, מה שמסייע בתהליך התפיחה.

איך אוכל לשדרג את טעם הבייגל?
כמובן! תוכלו להוסיף קימל, שום או גזר קלוי לבצק כדי לשדרגו.

האם אפשר להשתמש בשמן אחר במקום שמן זית?
בהחלט! אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן סויה.

עכשיו, כשאתם מוכנים ומצוידים במתכון בייגלה של פעם, קיבלתם מתכון מהאגדות, מושלם למאפים הביתיים שלכם. אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. מי יודע, אולי תגלו שגם הם יאהבו להכין ולהתענג על בייגלה בצורה הנוסטלגית הזאת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​