גוש בשר בתנור – מתכון אגדי וטעים במיוחד
עכשיו, תפסו את הכיסאות שלכם כי הולך להיות כאן חגיגה של טעמים! מתכון גוש בשר בתנור מושלם הוא מה שאתם צריכים בפנקס המתכונים שלכם. כשמכינים אותו, כל הבית מתמלא בניחוחות שמפתים את כל השכנים. תזכרו את הרגע, כי מהעתיד אתם תביטו באמונה על הצלחות המהבילות ותגידו לעצמכם: "לא יכול להיות שזה כל כך טוב!".
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
גוש הבשר הזה הוא לא סתם מתכון. הוא נושא את סיפורן של ארוחות משפחתיות, של טעמים עזים וזיכרונות מתוקים. תדמיינו את השולחן המואר, את האורחים המתכנסים סביבו, וכולכם מעבירים את הצלחות זה לזה, כי אף אחד לא רוצה להחמיץ אפילו ביס אחד.
הרכיבים הדרושים
- 1.5 ק"ג גוש בשר (רצוי שייטל או עמית)
- 2 בצל קצוצים
- 4 שיניים שום קצוצות
- 2 גזרים מקולפים וקלופים
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות תבלין בשר
- 1 כוס מים
- 2 כפות דבש (או סילאן לגרסה טבעונית)
- פלפל ומלח לפי הטעם
למעוניינים, ניתן להוסיף ירקות כמו תפוחי אדמה, דלעת או קישואים, שיתבשלו עם הבשר ויכטפו טעמים נהדרים. יש לכם גם אפשרות להכין גרסה טבעונית עם מידות דומות של תאנים, תפוחי אדמה ודגן שמהם תכינו מסה עסיסית!
שלבי ההכנה
הכנה של גוש בשר בתנור היא כמו סיפור אהבה: כל פרט חשוב, כל שלב מוסיף עוד עוצמה למאכל, וכולל את הלב והנשמה שלנו במנה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות צלזיוס.
- מחממים שמן זית בסיר כבד על להבה בינונית.
- מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתחיל להשחים.
- מוסיפים את גזר הקלוף והקצוץ ומערבבים לעוד 5 דקות.
- מתבלים במלח, פלפל ובתיבול הבשר.
- שמים את הגוש בשר בסיר, מטפיחים אותו מכל הצדדים כדי לסגור את הטעמים.
- מוסיפים את רוטב הסויה, המים והדבש (או הסילאן).
- מביאים לרתיחה ומפחיתים לאש נמוכה.
- מעבירים לתבנית ומדי פעם משקים את הגוש בנוזלים.
- אופים במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך, נוגע בלב ומקפיץ את כל החושים.
כשמוציאים את הגוש מהתנור, התנשמו את הארומה המדהימה! הבשר נמס בפה, והירקות מלאים בטעמים שאי אפשר לעמוד בפיתוי ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לגוש הבשר המושלם הזה אפשר להוסיף שדרוגים מדהימים – דמיינו תוספות של צנוברים קלויים או פטריות פריזאיות מתובלות בטריות וריחניות. אפשר לשדרג את המנה גם עם רוטב עגבניות חריף או דובדבן חמוץ, שיכניסו טעמים עזים נוספים שישגעו את החיך שלכם.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הבשר מוכן?
בשר מוכן כשמרגישים אותו רך במיוחד וקל במיוחד להפריד את הסיבים. אחרי שעתיים בתנור, דקרו עם מזלג, אם הוא נכנס בקלות, אתם על הדרך הנכונה.
אפשר לשים מזה במקפיא?
כמובן! גוש בשר בתנור נשמר במקפיא עד לשלושה חודשים. פשוט צנמו אותו היטב כדי לשמור על הפרשי הטעמים.
איזה צדדים מתאימים לו?
גזר קלוי, פירה תפוחי אדמה, סלט ירקות רענן או סלט קישואים מרענן הם תוספות מושלמות.
אפשר להכין את זה גם על כירה ולא רק בתנור?
בהחלט! במידה ואתם משתמשים בסיר לחץ או סיר כבד, אפשר להכין אותו גם על הכירה. בצורה הזו הבשר יתרכך במהירות.
מה אפשר לשים במקום דבש?
סילאן הלחמי או סירופ מייפל יעשו את העבודה בצורה מושלמת.
האם זה מתאים לאירוחים?
דק שאתם מתכוונים להרשים! הוא לא רק טעים, אלא גם מאוד מושך ויזואלית כשאתם מגישים אותו עם הירקות המלכותיים שסביבו.
איך בוחרים בשר טוב?
בחרו תמיד בבשר שיש בו מרקם רך, צבעו אדום בוהק וללא שומנים סותרים מידי מידות.
מה אפשר לשים בשקשוקה עם הגוש?
אגזים בשקשוקה בשמחה עם פרוסות הגוש, סחוג או פיקנטיות, וזוג ביצים מעל שיהפכו את השקשוקה למנה אחרת לגמרי!
מה חשוב להיזהר כשמכינים את המנה?
חשוב לבצע את כל השלבים! אל תדלגו על שום שלב, כל אחד מהם מוסיף קסם נוסף.
האם אפשר לשלוט בטעמים לפי רצון?
כמובן! תוסיפו או תורידו תיבול לפי טעמכם האישי ותהנו מהפיתוח של מנה אישית שמתאימה לכם!
אם אתם אוהבים את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! כך תעזרו לחברים שלכם ליהנות מהמנה המענגת הזו. בישול נעים!
