ראמן כשר – מנה שמחממת את הלב
אין כמו לאכול מנת ראמן חמה, מהבילה ומשמחת! דמיינו לעצמכם את הקשקשים של מרק הנודלס החם, את הריחות הממכרים שמשתלטים על המטבח, ואת הטעמים השונים שמתמזגים לכדי חוויה אחת מעלפת שממלאת את הלב. מדובר במאכל שמשלב בתוכו מסורת, חדשנות ואהבה לאוכל. הרי מי לא רוצה לשבת אחרי יום ארוך, מול קערת ראמן מושלמת ולהרגיש את התמונעות המאסטרשף? עכשיו, אנחנו כאן כדי להביא לכם את המתכון המושלם לראמן כשר, שישאיר אתכם עם טעם של עוד.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
למרק הראמן שלנו נשתמש בשילוב עשיר ומגוון של ירקות, תבלינים ונודלס שיעניקו טעם מעולה. מדובר במרכיבים שנמצאים בכל מטבח, אז הרגישו חופשי לשחק עם הטעמים והמרקמים כמו שמריצה טלוויזיה בערב קיץ.
- 150 גרם נודלס ראמן
- 1 ליטר ציר עוף (כשר)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר בינוני קלוף וחתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 150 גרם כרוב קצוץ דק
- 100 גרם טופו (כשר) חתוך לקוביות
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- 3 כפות סויה כשרה
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- סויה או צ'ילי להגשה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את ציר העוף בציר ירקות טעים. בנוסף, אפשר לשים במקום הטופו גם פטריות שיטאקי מדהימות, שיכולות להוסיף טעמים משגעים למנה. ואם אתם רגישים לגלוטן – ניתן להשתמש בנודלס אורז במקום נודלס הבוקר.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את השף שבתוככם! כאן נמנה את השלבים ההכרחיים כדי להכין את הראמן הכשר שלנו.
- בסיר גדול, מחממים את שמן השומשום על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הגזר, הפלפל והג'ינג'ר ומערבבים מספר דקות.
- שמים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
- כשמרק מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות.
- מוסיפים את הכרוב והטופו ומבשלים מספר דקות נוספות.
- מבשלים את נודלס הראמן בנפרד לפי ההוראות שעל האריזות. ברגע שהם מוכנים, סננו אותם.
- מניחים את הנודלס בצלחות ומוזגים מעל את המרק.
- מוסיפים רוטב סויה וצלפים לפי הטעם ומקשטים בבצל ירוק חתוך.
- בתיאבון!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים לחדש את הטעמים, אפשר להוסיף למנה ביצה קשה או חצי ביצה עלומה מעל, או פרוסות דקיקות של בשר אסאדו. גם תוספת של עלי בזיליקום או מנטה יכולה להעניק טוויסט מרענן. אם אתם אוהבים חריף – הוסיפו מעט משחת סרצ'ן, ותראו איך המנה שלכם מתפוצצת בטעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הראמן בלי טופו?
יש בהחלט אפשרות להכין את המנה ללא טופו, אפשר פשוט להשאיר את הנודלס בשיא תפארתם עם כל הירקות והמרק.
מה ניתן לשים במקום ציר העוף?
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, ניתן לפנות לציר ירקות עשיר שמוסיף טעמים לא פחות מיוחדים.
האם הראמן מתאימה לילדים?
כמובן! ניתן להוריד את רמת החריפות ולהתאים לגיל הילד, כך שזו מנה גם לילדים וגם למבוגרים.
כיצד אני יודע אם הנודלס מוכנים?
הכי טוב לקרוא את הוראות היצרן שעל האריזות. לרוב, זה לוקח בין 3-5 דקות לבישול. אפשר גם לבדוק את המרקם ואם הם נוטים להישבר – זה הזמן להוציאם!
האם ניתן להקפיא את הראמן?
מרק הראמן לא מומלץ להקפיא, אבל ניתן להקפיא את הנודלס בנפרד.
מהי ההמלצה שלי לנצל שאריות המרק?
את המרק ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים. פשוט לחמם אותו ולהוסיף לו עוד נודלס וירקות.
האם אוכל להוסיף פירות באדמה למרק?
בוודאי! תוספת של פטריות שיטאקי, למשל, יכולה להוסיף טעמים גבוהים ואווריריים למנה.
האם יש מתכון לקניית נודלס כשרים?
כן, ניתן למצוא נודלס כשרים במרבית חנויות המזון, חשוב לבדוק את הכשרות על האריזות.
האם יש טיפים לקשירת מרק הראמן בסגנון יפני?
כמובן! ניתן להוסיף עלי נורי (אוסירי), שעועית אדומה מבושלת, ולשדרג את המנה.
האם הראמן חייבת להיות חמה? או אפשר חמה?
זו בעיה לקבוע, כי אף אחד לא יגיד לא לארוחה חמה ואוורירית, אבל בהחלט אפשר לשמור במקרר ולהגיש קרה.
תודה שחקרתם איתנו את מתכון הראמן הכשר! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, שידרוש לתשומת הלב של כל חובבי האוכל! בתיאבון!