"`html
בצק לאמפנדס – המתכון המושלם
אז מי לא אוהב אמפנדס? חטיף דרום אמריקאי מעלף ומדהים, כל אחד מהם מחביא בתוכו הרפתקה של טעמים וניחוחות. האמפנדס, הממולאים בכל מה שתוכלו לדמיין, כולל בשרים, ירקות, גבינות וטעמים מגוונים, מתגלים כמשגעים וכמושלמים לכל אירוע. וכדי שהמנה תצא באמת באיכות הגבוהה ביותר, חשוב להתחיל מבצק טוב. ואיזה בצק יכול להיות טוב יותר מאשר המתכון שלנו! הוא מתהדר בקראנצ'יות מושלמת ועם רכות נימוחה, שמצד אחד נשברת בקלות, ומצד שני לא מתפוררת! המשיכו לקרוא, כי אתם עומדים לגלות את המתכון האגדי הזה.
זמן הכנה ודרגת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן המתנה: 1 שעה (למנוחה)
- לכמה מנות: 12 אמפנדס
- רמת קושי: בינונית
הרכיבים הדרושים
בפסקה הזו נחשוף את כל מה שתצטרכו כדי להכין את הבצק לאמפנדס המהולל. המתכון הממכר הזה נמצא בידיים שלכם, ובסוף תוכלו להיות בטוחים שהאורחים שלכם ילקקו את האצבעות.
- 500 גרם קמח לבן (מומלץ להשתמש בקמח לחם כדי לקבל טקסטורה נהדרת)
- 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (לא משנה באיזה מצב רוח אתם, זהו המרכיב החשוב ביותר)
- 2 ביצים
- 100 מ"ל מים קרים (אם יש לכם מים עם קוביות קרח, זה אפילו יותר טוב)
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חומץ (עוזר לבצק להיות אוורירי ומדגיש את הטעמים)
באופן כללי, אם אתם רוצים גרסה יותר בריאה של הבצק, אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח כוסמין. הבצק יהיה קצת יותר כהה, אבל בהחלט שווה את זה.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנתם את כל הרכיבים ופתחתם את התיאבון, זה הזמן להתחיל בשלבי ההכנה. זוהי הדרך המושלמת לגשת אל הכנת הבצק:
- מערבבים את הקמח והמלח יחד בקערה גדולה עד שהתערובות מתמזגות.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים במשך כעשר דקות, עד שהתערובת הופכת לגרגרית.
- מורסקים את הביצים, מוסיפים את החומץ והמים ומערבבים עד שנוצרת בצק רך ואוורירי.
- עוברים לעבודה בידיים: משטחים את הבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה למשך שעה.
- לאחר שהבצק נrest, מגלגלים אותו על משטח מקומח, עד שהרוחב והעובי מתאימים למילוי שתרצו לשים.
- חותכים עיגולים בגודל הרצוי בעזרת כוס או רינג.
- ממלאים בעזרת תערובת המילוי שתרצו, סוגרים את העיגולים בסגירה יפה, ומוודאים שהבקעים סגורים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך כ-20-25 דקות, עד שהאמפנדס מקבלים צבע זהוב.
עכשיו, ניתן להתחיל לחגוג עם המילויים! אתם צריכים להיות יצירתיים! ניתן למלא את האמפנדס בבשרים, פטריות, ירקות קלויים או אפילו בתערובת גבינות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להרים את המנה הזו למדרגה חדשה של טעמים, חשבו על התוספות הבאות:
- גרגרי חומוס קלויים עם תיבול של כמון, יכולים להוות מילוי בריא ומיוחד.
- אפשר להוסיף כמה עלי תרד או רוטב פסטו להענקת טעמים עשירים.
- שדרגו את האמפנדס עם גבינת פטה – האיזון בין המליחות למתיקות מושלם.
- אם אתם חובבי חריף, מוסיפים פרוסות של פלפל חריף טרי.
- לגרסה טבעונית, החליפו את החמאה בשמן קוקוס או שמן זית והשתמשו ברוטב חומץ במקום ביצים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק יום קודם? כן, אפשר להכין את הבצק ערב קודם, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. בבוקר פשוט הוציאו לשולחן עד שהוא מתייבש.
באיזה תנור необходимо לאפות? אפשר לאפות בתנור רגיל, אך עדיף תנור שמאד בחום – זה יקנה לאמפנדס את הקראנצ'יות שחובה!
מה המלית הכי מומלצת? זה תלוי בטעמים. שילוב של בשר טחון עם תיבול של כמון ופפריקה נחשב למאוד פופולרי.
האם אפשר להקפיא אותם? בהחלט! תכינו כמות כפולה, ומקפיאים לך לאפים בבוא העת.
אם אני רוצה לעשות גרסה ללא גלוטן, מה ההמלצה? אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, לדוגמה קמח אורז.
איך אני יודע אם האמפנדס מוכנים? כאשר הם מזהיבים ומתחילים להתפשט ריח מדהים ברחבי הבית, זה סימן טוב!
האם אפשר להכין את הבצק על בסיס שמן ולא חמאה? בהחלט! כדאי להשאיר את הכמות בהתאם ולשחק עם יחס השמן והמים.
מהם מרכיבי המילוי שאני יכול להשתמש בהם? ירקות קלויים, גבינות, בשרים, דגים ואפילו פרי!
מה הסוד של אמפנדס נימוחים? להקפיד על זמן האפייה, וגם, כמו תמיד, לא למהר בהחלטות.
אז עכשיו כשיש לכם את המתכון המדהים הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים והרשתות החברתיות. החיים קצרים, ואתם פשוט חייבים לשתף את הטעם המשגע הזה עם כולם!
"`