בצק שמרים

איך מכינים בצק שמרים?

בצק שמרים או בצרפתית Pâte à pain הינו בצק בו עושים שימוש להכנת קשת רחבה של מאפים, לחמים, פיצות, פוקצ׳ות ועוד.

הכנתו של בצק השמרים מתבססת על עיקרון ההתפחה, זאת בכדי שהשמרים יוכלו ״להתעורר״ כלומר לתסוס, לפני האפייה. למעשה השמרים הם סוג של פטריות חד תאיות שהופכות סוכר ועמילן לבועות. באמצע המאה ה-19 היה זה לואי פסטר שהצליח להבין כיצד מתקיימים יחסי הגומלין בין השמרים לבין תהליך התפיחה. קיימים כל מיני סוגים של שמרים. יש את שמרי האפייה, איתם אופים לחם שעובר תפיחה. השמרים הם אלו שמספקים את האווריריות והמרקם הקליל בסיום של תהליך האפייה. לשמרים יש גם תפקיד חשוב בתעשיית האלכוהול שכן הם הופכים את הסוכר לאלכוהול ובחלק מהמקרים גם מייצרים בועות. את השמרים ניתן להשיג בקוביות (שמרים טריים) או בפירורים (שמרים יבשים).

אז איך למעשה מכינים בצק שמרים?

נציג לפניכם 2 מתכונים מנצחים. האחד יכול להוות בסיס ללחמניות, פוקאצ׳ות או פיצות והשני יתאים להכנת עוגת שמרים שושנים.

בצק שמרים לפיצה איטליה:

לבצק:

  • 5 ליטר מים
  • 25 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים

לפיצה:

300 גרם גבינת מוצרלה איכותית

תוספות לבחירה

רוטב עגבניות איכותי לפיצה

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

מתכון לפנקייק – פשוט וטעים

הדרך המושלמת לפתוח כל בוקר היא עם פנקייק טעים ואוורירי, כשחמאה נוזלת מלמעלה וסירופ מייפל מוסיף לכל התענוג. ברשת אפשר למצוא אינספור מתכונים לפנקייקים –

קרא עוד »

5 טיפים לבחירת קולט אדים

בשעה טובה ומוצלחת החלטתם שאתם רוצים לקנות קולט אדים? אתם לא תאמינו עד כמה המכשיר הזה ישנה לטובה את החיים בבית שלכם. אותו ריח טיגון

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​