מתכון לשרימפס מטוגן – מסע טעמים משגע!
תארו לעצמכם טעים, קריספי וטעים. השרימפס המטוגן הזה הוא כמו מסיבת חושים בפה שלכם! כל Bite הוא כמו ביס מהחיים הטובים ביותר. רבים מאיתנו גדלו על מתכונים קלאסיים של סבתא, אבל מי אמר שנאמן רק למתכונים הישנים? כאן אנחנו מדברים על שילוב של טעמים אגדים ושיטות הכנה מודרניות שיעשו לכם את החיים יותר קלים וטעימים. אז הכינו את הבלנדרים שלכם, אני מציע לכם להתחיל עם מתכון שיתפוס את כולכם וישאיר אתכם רעבים לעוד.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות.
- רמת קושי: קל.
- מנות: 4 מנות.
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שאנחנו קופצים למטבח, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. השרימפס שלנו צריכים את החומרים הנכונים כדי להבטיח שהם יוצאים מעולה, נימוחים ומשגעים.
- 500 גרם שרימפס קלועים ומקולפים.
- 1 כוס קמח תפו\"ח.
- 1/2 כוס פנקו (לחם יפני יבש, נותן פריכות מדהימה).
- 1 ביצה.
- 1/2 כפית כמון.
- 1/2 כפית פרחי עגבנייה (או תיבול אחר שאתם אוהבים).
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- שמן לטיגון – עדיף שמן קנולה או שמן חמניות.
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, יש לכם אפשרות מצוינת להשתמש בשרימפס מדליק – מזהים שורש ביותר! מהנסיון שלי, אין כמוהו; ממש מדהים לאוהבי הטעמים ה… איך נגיד? הפיקנטיים.
שלבי ההכנה
ועכשיו החלק הכי מדהים – איך להכין את השרימפס המטוגן. זה מתכון קליל מאוד שיעשה אצלכם את העבודה בסטייל, ובסיום תמצאו את עצמכם עם מנה מעלפת!
- מחממים שמן במחבת עמוקה מכיוון עד שמגיעים ל-180 מעלות.
- מקציפים את הביצה הקטנה בקופסה נפרדת ומוסיפים לתוכה את הכמון, מלח ופלפל.
- מרפרפים את השרימפס בקמח תפו\"ח, אח\"כ מכניסים לביצה ואחר כך מצפים בפנקו.
- פותחים כאילו היו בני מלוכה ומכניסים את השרימפס המהודר אל השמן החם.
- מטגנים כ-3-4 דקות, עד שהשרימפס מתקבל במראה זהוב ומושלם.
- מניחים את השרימפס המושלם על נייר סופג על מנת לספוג עודפי שמן.
- מגישים עם רטבים אהובים עליכם, לדוגמה רוטב צ'ילי מתוק או רוטב שום שורש.
שדרוגים או תוספות אפשריות
עכשיו, כשהשרימפס מטוגן מוכן, הגיע הזמן לחלופין לחשוב על השדרוגים שאפשר להוסיף למנה הזו. אם מתחשק לכם לגוון, אפשר להוסיף הודו חצוי, להוסיף כמה פרוסות פריזאי, או לנשנש עם סלט ירקות מרענן.
כמו כן, אפשר להוסיף סויה לרוטב ולהשרות את השרימפס כמה דקות לפני הטיגון. זה נותן להם טעם נוסף שמגרה את החושים.
שאלות ותשובות
מה הסוד לשרימפס קריספי במיוחד?
שימוש בפנקו הוא בהחלט כיוון נכון. הטקסטורה של הפנקו הופכת את השרימפס לקריספי ואוורירי.
האם אפשר לטגן את השרימפס בלי לחם?
בהחלט, אפשר פשוט לצלות את השרימפס עם זילוך של שמן זית ותיבול. זה מספק מנה הרבה יותר קלה ובריאה.
מה לעשות אם קניתי שרימפס קפואים?
לאחר ההפשרה, כדאי לקצוץ ולהסיר את הקליפה על מנת להפוך את הטיגון לקל יותר.
אפשר להכין את המתכון עם דגים אחרים?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בכעת עם דגים אחרים שיש לכם בבית. זה גם עובד עם חתיכות עוף.
מה לעשות אם יש לי שאריות?
שאריות מעולות לשימוש גם במוקפצים או בסלטים. דודק אותם והוסיפו לחם קלוי למנת אוכל מהירה.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים לרוב אוהבים טעמים כאלה, ואם תרככו את התיבול קצת, אפילו הקטנים ייהנו מזה.
איך לגרום לשרימפס להרגיש פחות גומי?
לשמור על זמן הטיגון קצר מאוד, השרימפס לא צריכים להיות מבושלים מדי אחרת הם יוצאים גומי.
מה הסגנון המומלץ של רוטב לשדרוג טעמים?
הולכים על רוטב צ'ילי מתוק או רוטב יין אדום מנגינת ההכנה. טעמים מעלפים!
כמה זמן לפני שאתם רוצים לבשל את השרימפס כדאי להפשיר אותם?
מומלץ להפשיר כמה שעות לפני, או להשרות בשקית עם מים קרים כ-20 דקות – טעים במיוחד.
מדוע כדאי לטגן את השרימפס בשמן קנולה?
שמן קנולה עובד מצוין להכנת טיגון על חום גבוה והוא נותן פריכות טובה עם פחות טעם שמנוני.
אם עשיתם את המתכון הזה, אל תשכחו לחלוק אותו עם חברים ובני משפחה! זה מתכון מדהים שמעלף את החושים ודורש שיתוף. שתפו את הכיף ברשתות החברתיות!