כרוב ממולא צמחוני דרוזי – מתכון אגדי שיהפוך את הארוחה שלכם למושלמת!
למי שעדיין לא טעם, כרוב ממולא צמחוני דרוזי הוא אחד מהמאכלים המדהימים והמסורתיים שיגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות! מדובר במנה שמכילה טעמים משגעים וניחוחות מעלפים, שממלאים את הבית בזמן הבישול. כולם אוהבים כרוב ממולא, אבל הגרסה הצמחונית הזו יוצרת חוויה קולינרית מהפכנית. גם מי שלא רגילים בתפריט צמחוני, ימצאו את המנה הזו פשוט מושלמת. בוודאי שכל מי שיעלה על השפה זו, ישאל: האם אתם מתכוונים להכין את המנה הזו שוב? בהחלט!
זמן ההכנה של המתכון:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכרוב הממולא המושלם, תצטרכו את המרכיבים הבאים. אל תדאגו, רובם לא מכילים סודות מיוחדים, וכולם זמינים בשוק או בסופר הקרוב אליכם.
- 1 כרוב בינוני (אפשר כרוב לבן או כרוב אדום)
- 250 גרם אורז (אפשר להשתמש באורז מלאה או אורז בסמטי)
- 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 גזר מגורר
- 1 פלפל ירוק קצוץ
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כוס כוסברה קצוצה
- ½ כפית כמון טחון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית
- 2-3 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את האורז בתפו"ח מגורר או בקטניות כדי לשדרגו. גם לגרסה נטולת גלוטן אפשר להשתמש באורז ללא גלוטן – יצא שובע בריא!
שלבי ההכנה
כפי שהבטחתי, אני מצרף כאן את שלבי ההכנה. פשוט עקבו אחרי ההוראות, וזה בהחלט יוביל אתכם לתוצאה מדהימה!
- מפרידים את עלי הכרוב אחד אחד ומשרים במים רותחים למשך 5-10 דקות, עד שהעלים מתרככים.
- במחבת, מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הגזר המגורר והפלפל הירוק, ומערבבים היטב למשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז, העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, והספייסים לפן הטעים: כמון, כורכום, מלח ופלפל.
- מערבבים את התערובת עד שהכל מתאחד, ואחר כך מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
- מקצצים את התחתית של עלי הכרוב וממלאים כל עלה בתערובת. מקפלים את הגבולות כך שיהיה סגור ומסודר.
- מניחים את עלי הכרוב הממולאים בסיר בצורה מסודרת, אחד אחרי השני.
- מוסיפים את המים והרסק על מנת שהכל יתבשל יחד ולתוך הכרוב הממולא יהיה חדורי אהבה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך 40-50 דקות, עד שהאורז רך והכרוב מבושל.
שדרוגים אפשריים
לכרוב הממולא אפשר להוסיף רוטב יוגורט צמחוני כנמרץ מסביב, או להוסיף שונה ותבלינים שאתם אוהבים. גם פירות יבשים, כמו פרי סילאן או צימוקים, יכולים להוסיף טוויסט משגע למנה המסורתית. אפשר גם לקשט עם פירות יבשים או אגוזים קצוצים על מנת להוסיף טקסטורה מעניינת.
שאלות ותשובות
מהי הייחודיות של המנה הזו?
המנה מציעה טעמים עשירים שמבוצעים על ידי תהליך בישול באורך זמן, שמקנה לכרוב את הרכות המדהימה שלו.
האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש באורז ללא גלוטן או בתפוחי אדמה רכים כתחליף לאורז.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים. פשוט תוודאו לאחסן במיכל אטום.
איך מתחילים להכין את המנה?
חשוב להתקין את הכרוב במים רותחים קודם. זה יסייע לרכך את העלים בקלות יתרה.
אפשר להקפיא את הכרוב ממולא?
בהחלט! ניתן להקפיא את המנה עד 3 חודשים. ברגע שתרצו לאכול, פשוט הוציאו והניחו במקרר להפשרה.
איזה תוספות מתאימות למנה?
סלט ירקות רענן או חומוס על צד המנה יכולים להוסיף קונטרסט נהדר.
האם אני יכול להוסיף בשר לתוך המילוי?
בוודאי! תמיד אפשר לעדכן את המילוי עם בשר טחון לפי העדפתכם.
האם זה מתאים לאירועים חגיגיים?
לחלוטין! זהו מאכל שעושה רושם על כל שולחן ושหัสו במאה אחוז.
איך מבשלים את המנה כשיש ילדים?
פשוט עשו את המנה ביחד, הילדים ייהנו מהמילוי וטעמים!
האם אפשר להשתמש בכרוב מחמוץ?
יש כאלה שאוהבים את הטעם החמוץ הכרוב. זה יכול להוסיף אלמנט חדש ומעניין.
אם אהבתם את המתכון הזה ותהיו מוכנים לחלוק את השפע עם חברים, הרגישו חופשי לשתף אותו ברשתות החברתיות. גם אתם תיהנו מהחיים הטובים, וגם החברים שלכם ייהנו מהמנעמים המדהימים הללו!