לגלות את המתכון המושלם לטמאגו בקלות

מתכון שובה לב לטמאגו מושלם

אם אי פעם רציתם לטעום מהטעם המדהים של טמאגו יפני, אתם במקום הנכון! מדובר במעטפת צהובה של אושר,\
בצורת חביתה מתקתקה וטעימה, שתכנס לעולמכם ותהפוך מהר מאוד לאחת ממנות הפנדינג הממכרות ביותר.\
הטמאגו לא רק שהיא מעשה ידיה של המסורת היפנית, אלא שהיא מלאה בסיפור – סיפור של אהבה, מסורת \
ורבים שהקדישו את זמנם לפתח את המתכון המושלם. אז לאחר שתשימו את הידיים שלכם על מכונת טיגון,\
תחפשו מקום לדמיין את השילוב המושלם של טעם, מרקם ואושר! וכדי שתוכלו ליהנות מכל זה, אנו מציעים \
לך מתכון פשוט יחסית להכנה, שיאפשר לכם להכין טמאגו מדהימה שתרגש לא רק אתכם, אלא גם את כל \
מי שיתכנס סביב השולחן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

להכנת טמאגו מעלפת, נצטרך להצטייד בכמה רכיבים פשוטים אך יביאו לתוצאה אגדי:

  • 6 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מירין (יין אורז מתוק)
  • 1 כף שמן שומשום (אופציונלי)
  • 2 כפות מים

בזמן שאתם מתכוננים, כדאי לדעת כי כל מרכיב במתכון הזה מוסיף משהו ייחודי לטמאגו. הסוכר \
נותן את המתיקות הנחוצה, רוטב הסויה מוסיף את המליחות המושלמת, והמירין מעניק לעיסה את \
העומק והקשיחות המושלמת. לא לשכוח, הטמאגו המסורתית משכיחה של כל מורשת האוכל היפני!

מרכיבים חלופיים

חשוב לדעת שהמתכון ניתן לשדרוג בכל מיני דרכים. כדי להעניק לו גוון בצבעים שונים ולהתאים \
לעד הכוונות התזונתיות שלכם, ניתן להשתמש בביצים אורגניות או ביצי עוף מחוות חופש. בנוסף, \
אפשר לשקול להכין טמאגו טבעונית על ידי שימוש בטופו במקום ביצים. אל תשכחו לקחת בחשבון \
את בדיוק העניין של המרכיבים, כי זה מה שיביא לכם טעם משגע!

שלבי ההכנה

כדי שיהיה לכם קל להכין את הטמאגו, נציע לכם שלב אחר שלב בתהליך ההכנה:

  1. בקערה גדולה, נשבור את הביצים ונערבב אותן היטב עם השום, הסוכר, רוטב הסויה, המלח והמירן.
  2. נוסיף מים ונערבב שוב עד שהתערובת אחידה.
  3. נחמם מחבת שטוחה על להבה בינונית ונשמן אותה עם מעט שמן שומשום.
  4. נשפוך לתוך המחבת כמות קטנה מהתערובת לקבלת שכבת חביתה דקה.
  5. ברגע שהחביתה מתחילה להתייצב, נשורף אותה מחוץ למחבת עם תרווד.
  6. נשפוך שכבת תערובת נוספת ונחזור על התהליך עד שנסיים את כל התערובת.
  7. כשהטמאגו מתייצב לגובה משגע, נתר לו להתקרר על רשת טמפלט.
  8. נחתוך את הטמאגו לפרוסות בעובי של ס"מ בעזרת סכין קלילה.

והתוצאה? טמאגו אוורירי, מופלא ונמס בפה, שתגרום לכם ללקק את האצבעות ולשתף חברים!\
תעשו מקום על השולחן, כי מי שמנסה להדליק את השראתו של כור ההיתוך היפני, ואין דבר יותר \
מפעים מלראות חביתה דקה באוויר.

שדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים להרים את התמחותכם ביחס לטמאגו הביתית שלכם, למה שלא תשתמשו בהמון . . . \
תוספות? תוספות כמו ירקות מוקפצים, מוצרלה נמסה או נביאי תיבול כמו כוסברה יכולים לשדרג את \
הטעם לדרגה חדשה. לסיום, אני ממליץ להגיש את הטמאגו על דף אכילה חם עם סויה, רוטב קטשופ \
ותיבול, תוספת של דגי ים פריכים או חמצוצים של גזר לעיבוי הטעמים – מיזוג של כל העולמות! \
וכן, אל תשכחו לחייך.

שאלות ותשובות

מה זה טמאגו? טמאגו היא חביתה יפנית מתוקה, שהופכת למעדן בכל שולחן. מדובר במנה \
שיש לה זוית תשומת לב ומאפשרת לסועד לחוות טעמים מופלאים בזכות תהליך הכנה מדויק.

האם אפשר להכין טמאגו ללא ביצים? בהחלט! ניתן להשתמש בטופו או בתחליפים \
צמחיים אחרים להכנת גרסה טבעונית, כך שכולנו נהנה מהמעדן.

האם אפשר להוסיף תיבול לטמאגו? תיבול כמו ירקות קצוצים (בצל ירוק, גזר יפני) יכול \
להפוך את החביתה לטעימה ואסוציאטיבית יותר. הנסיון שלי מראה שזה מוסיף לכיף ולאווירה!

כמה זמן יכול לשמור טמאגו במקרר? טמאגו יכולה לשמור במקרר למשך יומיים עד שלושה, \
ואף טוב יותר אם מכסים היטב כדי לשמור על הטריות.

האם אפשר להקפיא את הטמאגו? אמנם אני לא ממליץ על הקפאה, אבל אפשר. הטמאגו לא \
תשמור על המרקם והמראה הטובים שלה.

איך להגיש טמאגו? טמאגו מוגשת לרוב חמה, על מצע חסה או עם רוטב סויה. אני ממליץ \
להוסיף לתבשילים טבעיים כמו כוסברה ורוטב שומשום.

איזה סלט אפשר להגיש עם טמאגו? אני ממליץ על סלט נבטים עם רוטב סויה,\
שאם תגישו אותו יחד עם הטמאגו, תרגישו את השמחה.

האם יש דיאטות מיוחדות שיכולות להתאים עם טמאגו? טמאגו יכולה להתאים לתפריטים \
בריאים, היא דל פחמימויות, וכלול בתפריטים תזונתיים לנשים בהריון, שמחפשות מנה קלה וטעימה.

איזה עוגיות אפשר לשדרג עם טמאגו? אני ממליץ לכם להשתמש בטמאגו מעל עוגיות \
שוקולד חמות כדי להעביר את התורה.

האם טמאגו מכילה הרבה קלוריות? טמאגו בריאה יחסית, אבל כדאי להרגיש מאוזן ולהימנע \
מעלייה במתוקים יותר עוקבים.

אם אהבתם את המתכון הזה ויצרתם טמאגו מדהימה, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה! \
העבר את המסורת היפנית לכולם! תהנו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​