סלט תרד שיגרום לכם לחייך
אתם בטח מכירים את התחושה שאתם רוצים לאכול משהו בריא, קליל והרבה יותר מעניין מסלט רגיל ולא מתלהב. הסלט שלנו היום הוא כזה שמצליח לשדר שמחה בכל ביס, כאילו כשהוא מתערבב בקערה הוא רוקד לצלילי מוסיקה מדליקה (אם רק היו מקשיבים לו). מדובר בסלט תרד מרענן, עם טעמים שיגרמו לכם לשאול את עצמכם איך לא הכנתם את זה קודם. זה אחד הסלטים המאהבים של כולנו, כזה שאתם רוצים להכין שוב ושוב. אז בואו נתחיל בהרפתקה הזו!
זמן הכנת המתכון
- זמן להכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון מנצח, גם פה בחשובים מאוד על הרכיבים. הם אלו שיגרמו למנה להיות מדהימה, ממכרת ושונה מאחרים. ותודו, כל אחד אוהב ערך מוסף בחיים, נכון? אז הנה מה שאנחנו צריכים לסלט התרד המושלם:
- 200 גרם עלי תרד טריים (הכי טובים שיש!)
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים
- 1 כוס רוטב ירוק חריף עם עגבניות ועשבי תיבול (שם המשחק כאן: "מושלם")
- 1 תפוח ירוק, קצוץ דק
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- 1/4 כוס גבינת פטה מתפוררת (אם אתם טועמים את זה בפה, אתם תעשו "משגע!")
- שומשום קלוי לקישוט (למה לא להשתגע עם זה?)
- מיץ מלימון (להוסיף את החמץ הטעים)
עכשיו, אם אתם שואלים את עצמכם "מה אם אני טבעוני?", אל חשש! אפשר להחליף את הגבינה בחומוס טעים, ולא תרגישו בהבדל. לגבי אגוזי הלוז – אפשר לשים גם שקדים או קשיו, זה שדרוג אגדי! אל תהססו להיות יצירתיים.
שלבי ההכנה
אחרי שקיבלתם את ההמלצות, הגיע הזמן להיכנס למטבח שלנו ולבצע את הפעולות להפוך את כל זה לסלט מעלף!
- שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים אותם בעזרת מגבת או סלסלה.
- מניחים את עלי התרד בקערה גדולה.
- מוסיפים את התפוח הירוק הקצוץ ואת הבצל הסגול הפרוס.
- מפוררים את גבינת הפטה מעל הסלט.
- מפזרים את אגוזי הלוז הקלויים.
- מעבירים את כל המרכיבים יחד בקפיצים (כמובן עם שמחה!) עד שהמרכיבים מעורבים היטב.
- לסיום, סוחטים מיץ מלימון על הסלט ומוסיפים את הרוטב הירוק (הכי טעים שיש).
- מעבירים לתיבול נוסף עם שומשום קלוי לפני ההגשה.
מזל טוב! הכנתם סלט תרד שמריח כמו גן עדן. אנחנו עכשיו חייבים לדון על איך אנחנו יכולים לשדרג את הסלט הזה עוד יותר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כל סלט הוא פלטפורמה מצוינת למגוון תוספות. זה יכול לקחת את המנה הזו למקומות עוד יותר חדשים ומעניינים:
- מוסיפים קוביות אבוקדו לקונספט העשיר, זה נימוח בפה.
- במקום רוטב קנוי, הכינו רוטב טחינה ביתי. בריא וטעים!
- לפפר את הסלט עם קצת צ'ילי חריף קצוץ לעניין (אם מתחשק לכם).
- אפשר להוסיף גרגרי חומוס קלויים למזון טעים ובריא.
- בואו לא נשכח את התבלינים: קצת כמון או קינמון יכולים להיות הטריק המנצח!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הסלט טרי יותר?
הכי כיף לאכול סלט טרי! כדי לשמור על רעננות, כדאי להפריד בין הרוטב לשאר המרכיבים ולשמור במקרר עד ההגשה.
מה עושים אם אין לי אגוזי לוז?
אל תדאגו, תוכלו להשתמש בכל אגוז אחר שתרצו – שקדים או פיצוחים אחרת מתאים. אולי גם תופתעו!
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני?
עדיף לא. הסלט הזה טעים ביותר כשהוא טרי, אבל אם אתם ממש חייבים, הכינו את כל המרכיבים בנפרד ובשעות הקרובות ערבבו אותם.
מה המרקם של הסלט הזה?
הסלט נעים ומרענן, עם שילוב של פריכות מהפירות והאגוזים, וקרמיות מהגבינה והירקות. זה כמו ללקק את האצבעות!
האם יש איזה תבלינים מומלצים?
ואי, אם אתם שואלים, אז המנה הזו ממש מתבקשת עם פפריקה, מלח ים ועשבי תיבול כמו בזיליקום או נענע. הם כולם יכולים לשדרג את הטעם.
איך אהבתי לחיות בלי סלט הזה לפני?
שאלה מצוינת! נדמה לי שרבים מאיתנו לא שמים לב לפוטנציאל של סלטים, וכשהם טעימים, קשה לחזור אחורה!
אפשר להכין סלט המתקשר לארוחה שלמה?
בטח! סלט תרד הוא בסיס מצוין לארוחת ערב רחבה, פשוט הוסיפו דג צלוי או פשטידת ירקות. ישר יחשבו שאתם שפים!
האם הילד שלי יאהב את זה?
אם הוא אוהב פירות וגבינות, אתם בדרך הנכונה. כדאי להציע את הסלט כמתכון עם פירות נוספים!
האם אני יכול להשאיר את הסלט בתיבול?
זה לא מומלץ! תיבול יכול להרטיב את הסלט, ולכן שימרו את הרוטב בצד.
אם אין לי גבינת פטה, מה לשים במקומה?
אולי גבינת ריקוטה או יוגורט יכולים להיות מקבילים טובים; אתם לא תרגישו בהבדל!
כעת הגיע הזמן להקליק ולשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהסלט המדהים הזה! תודו לי אחר כך.