פסטה בטטה: המתכון שישנה את חוויית הארוחה שלך

מתכון לפסטה בטטה: טעם מדהים שמחמם את הלב

לפעמים אנחנו רוצים לאכול מנה שאין לה תחליף, מנה שמחממת את הלב ומזכירה לנו את אמא או סבתא, ולא, אני לא מדבר על מרק עוף. אני מתכוון לפסטה בטטה – שילוב מושלם בין פחמימה לשורש ירוק עם טעם אגדי. הפסטה הזו היא מעבר לטובה; היא פשוט משגעת! עם כל חוט, כל נתח בטטה נמס בפה, בלי ספק, זו אחת מהמנות שהכי טעים שיש! אז אם אתם מוכנים לחוות טעמים שלא חלמתם עליהם, אתם במקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מגישה ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת אני רוצה לשתף אתכם ברכיבים שאתם זקוקים להם כדי להכין את הפסטה המהממת הזו. תכינו את הכל מראש, כי ברגע שהמנה מוכנה, אתם לא רוצים להפסיק לאכול!

  • 200 גרם פסטה (פנילי, פנה או לעתים רחוקות לינגויני – הכל הולך!)
  • 300 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 200 מ"ל חלב קוקוס (או חלב צמחי אחר)
  • מלח ופסי– פניני-פניני על פי הטעם
  • כפית כמון טחון (למי שאוהב טעמים קצת חזקים יותר)
  • קמצוץ קינמון (זה המגע המיוחד!)
  • קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט – בסך הכל, אנחנו רוצים שזה יהיה מעלף!

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את החלב קוקוס בחלב שקדים, ואם אתם פחות בעניין של פחמימות, אפשר להשאיר את הבטטה, אבל להחליף את הפסטה בסקווש או פסטה ללא גלוטן. הכל עניין של טעמים ורצונות. כל אחד יכול למצוא את שידוריו!

שלבי ההכנה

השלב הבא הוא הזמן להיכנס למטבח וליצור!

  1. מניחים את קוביות הבטטה במים רותחים ומבושלים במשך 10 דקות עד שהן רכות.
  2. לאחר מכן, מסננים את הבטטה ומועכים אותה למחית חלקה. אפשר לתת לבטטה להרגיש כמו מלכה רגע.
  3. בזמן שהבטטה מתבשלת, מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. אל תשכחו לשמור כוס מהמים של הבישול!
  4. מחממים שמן זית בסוטאז' ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
  5. מעבירים את השום הכתוש וממשיכים לערבב למשך דקה, עד שהארומה פשוט משגעת.
  6. מוסיפים את המחית בטטה ומערבבים את הכל היטב.
  7. יוצקים את החלב קוקוס, ומוסיפים מלח, כמון וקינמון. מבשלים על חום נמוך 5 דקות, עד שהתערובת מבעבעת קלות.
  8. לסיום, מערבבים פנימה את הפסטה המבושלת ומוסיפים מים מהבישול לפי הצורך להגעה למרקם הרצוי.
  9. מניחים לקצת להתאחד על אש נמוכה נוספת לדקות בודדות.
  10. מגישים החמה עם פטרוזיליה קצוצה מעל ומפתיעים את החושים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחד הדברים הכי מדהימים במתכון הזה הוא שניתן לשדרגו ממש בקלות. רוצים עוד צבעים? הוסיפו גזר או קישוא מגורר. מעוניינים בטריות? כמה עלים ירוקים כמו תרד או בזיליקום ולא תפסיקו לאכול! יש המון אופציות – קשה שלא להתאהב!

שאלות ותשובות

אני לא אוהב בטטה, אפשר לשים משהו אחר?
בהחלט! ממליץ על דלעת או אפילו קישוא טחון שאפשר לבשל באותו אופן.

האם ניתן להכין את המנה מראש?
כמובן! אפשר להכין אותה מראש ולשמור במקרר, זה יכול לשפר את הטעמים.

איך אני יכול להפוך את המנה ליותר חריפה?
אפשר להוסיף מעט צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה לתערובת.

מה אפשר להוסיף כדי שזה יהיה בריא ודל פחמימות?
ניתן לשים תחליפים לפסטה כמו קייל, סלט ירקות או קישוא.

כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר?
המאפה יכול להחזיק בין 3 ל-5 ימים, תלוי בטמפרטורה ובמצב המקרר.

האם חייבים את החלב קוקוס?
לא, אפשר במקום חלב קוקוס להשתמש בחלב סויה או שקדים, זה בסדר גמור!

האם ניתן להזמין את המנה בהכנה עם בשר?
כמובן, אפשר להוסיף רצועות עוף או טופו, וכל אחד יוכל למצוא את הטעם שלו.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! הכנתם לארוחה כזאת מתוקה – הם לא יוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!

מה כדאי להגיש לצד המנה?
סלט ירוק טרי עם רוטב לימון יכול להתאים בצורה מושלמת למנה המושלמת הזו.

האם אפשר להקפיא את המנה?
לא מומלץ, עליכם לתת לפסטה את ההזדמנות להרגיש במיטבה.

אז אחרי שראיתם את כל המידע ושמעתם את כל הטעמים, אני מקווה שעכשיו אתם מוכנים לנסות להכין את הפסטה בטטה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים המרגיעים והטעימים לכולם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​