מקרונים או מקרון (בלשון יחיד) זו עוגייה צרפתית שמטריפה את החושים. מלאכת הכנת המקרון דורשת מיומנות רבה וידע, והתוצאה מרהיבה. למראית עיניים הכנת העוגייה יכולה להיראות פשוטה אבל לא כך הם הדברים.
יש שני סוגי מקרונים: יש את הצרפתי ויש את השוויצרי. יש מקרונים עם מרנג מבושל ויש מקרונים ללא בישול. יש הבדל בטעמים ובעמידות ולכן כדי לדעת באמת להכין מקרונים רצוי להירשם לסדנה בה תלמדו את ההבדלים בין הסוגים וכיצד להכין כל אחד מהם.
קשה מאוד לדעת להכין מקרון רק מהתבוננות או מצפייה במי שצילמה את עצמה מכינה. מדובר במלאכה מורכבת שדורשת מיומנות רבה ולכן הדרך הטובה ביותר ללמוד היא התנסות.
מילוי המקרון
המילוי הפנימי במקרון נקרא: גנאש. הכנת הגנאש היא חלק מסדנת מקרונים בניחוח צרפתי של הקונדיטורית לייזה תובל. יש גוונים שונים של גנאש וצריך לדעת כיצד להתאים את הגנאש למרנג של המקרון על מנת שתהיה התאמה בטעמים ובמרקמים. הדרכה אישית היא הדרך הטובה ביותר ללמוד את הכנת המקרון והגנאש שבתוכו וסדנה אינטימית עם מספר משתתפים לא גבוה תוך וליווי אישי זו הדרך המומלצת כדי ללמוד ולדעת היטב את סודות ההכנה.
כמה עולה סדנת מקרונים?
כמו בכל דבר אין מחיר אחיד. סדנה יכולה לעלות כמה מאות שקלים בטווח הגבוה יותר או הנמוך כתלות במה שמקבלים. האם זו סדנה מקוצרת או סדנה מורחבת. האם החומרים כלולים במחיר ומה עוד כלול – כמו למשל תמיכה והדרכה אישית בשיחות טלפון, הצטרפות לקבוצת התייעצויות סגורה או רק הסדנה עצמה?. כל אלו הם אלמנטים שמשפיעים על מחירה הסדנה. סדנת מקרונים בליווי מקצועי, עם עמדת אפייה אישית היא דרך מצוינת ללמוד את רזי הכנת המקרונים.