פיצה

המתכונים המחופשים ביותר לחורף 2021

עונת החורף מביאה איתה תחושה של התכנסות פנימה, רצון להיות כמה שיותר בבית וליהנות מאוכל ביתי, טעים, מחמם ומפנק.

יחד עם זאת הבשלנים והאופים שבנינו מחפשים לרגש, לחדש ולשדרג מתכונים מוכרים ואהובים.

חובבי האפייה לרוב אוהבים לאתגר את עצמם ולמצוא לבצקים השונים שימוש אחר, משודרג, בטעם שונה, נראות אחרת, ריח אחר, תוספות אחרות – להמציא את הגלגל מחדש.

למשל לקחת בצק של פיצה ולעשות מזה פיצה שכבות – הפיצה מתחפשת למשהו חדש, מיוחד, אחר, או לקחת את הפיצה ולהפוך אותה לפיצה שהתוספות מגיעות בבצק ולא בצורה הרגילה, קבלו שלל מתכוני פיצה.

החלה שהתחפשה

רבים שואלים את עצמם מה כבר אפשר לעשות עם מתכון לחלה מתוקה, כן אותה חלה "רגילה" זאת שמוכרת לנו מיום שישי, מהקידוש, אותה חלה שהילדים במקרים רבים אופים בגן בימי שישי כחלק מקבלת השבת שעושים, אותה חלה שמעלה לרבים מאיתנו זיכרונות מבית סבתא.

אז למה אפשר "לחפש" את החלה המתוקה?

רעיון ראשון ומיוחד הוא להפוך אותה לחלה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים למשל.

רעיון נוסף הינו לשדרג אותה למשהו קצת יותר בריא כמו חלת סילאן מועשרת בתמרים.

לפעמים השינוי יכול להיות רק בדרך הקליעה אשר מביאה למראה שונה, חדש.

לעיתים אותה חלה מתחפשת למשהו אחר לגמרי – למשל חלת בצל ופיצוחים – מי היה בכלל חושב על הדבר הגאוני והמיוחד הזה?

ומה עם להפוך את החלה לחלה בריאה יותר וזאת רק על ידי שינוי של הקמח איתו אופים אותה ובמקום קמח לבן להשתמש בקמח מלא?

בראש השנה למשל אפשר לאפות חלת דבש או חלת דבש כתר שושנים.

לסיכום

אפייה היא דבר מהנה וכיפי ויחד עם זאת לעיתים אנו מחפשים לאתגר לשנות ולהתנסות בדברים חדשים.

הרשו לעצמכם להיות יצירתיים ולעוף עם מתכונים מיוחדים למאפים מוכרים ואהובים.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​