אם בעבר, האפשרות היחידה שהייתה לנו הייתה משטחי שיש במטבח, כיום יש אפשרויות נוספות, ביניהן גם משטחי בוצ'ר. במאמר זה נגולל בפני הקוראים מהם משטחים מסוג זה ומה ההבדל ביניהם לבין אותם משטחים שעשויים משיש אותם אנו מכירים שנים רבות.
משטח בוצ'ר
התרגום של משטחי בוצ'ר לעברית משמע 'משטחי קצבים'. כאן מדובר על אותם משטחים ששימשו בעבר הרחוק את הקצבים לשם חיתוכו של הבשר. כיום, משטח בוצ'ר הוא אחד מהמונחים המוכרים ביותר בעולם עיצוב המטבחים. משטח זה תמיד יהיה עשוי מעץ מלא שעובר תהליך מיוחד של ייבוש העץ ועישונו על מנת שהוא יוכל לשמש אותנו בצורה הטובה ביותר במטבח לאורך שנים ארוכות. לוחות בוצ'ר תמיד יהיו מחוברים ביניהם בשיטת חיבור אצבע שתוביל לתוצאה יפהפייה של פסיפס עשיר מעץ. המטרה הפרקטית של שימוש בשיטה זו היא על מנת שהעץ לא יתעוות במרוצת השנים כתוצאה מספיגה של נוזלים שונים. חשוב לדעת שלמרות כל אלו אסור בתכלית האיסור לעבוד ישירות מעל משטחים אלו, אלא תמיד על משטח פלסטיק או עץ אותו שמים עליהם.
משטחי בוצ'ר- תוצאה יפהפייה
הסיבה העיקרית שאנשים רבים מזמינים משטחי בוצ'ר היא משום המראה המדהים של משטחים אלו במטבח. משטחים אלו מעניקים למטבח את אותה אווירה חמימה, כפרית ומיוחדת שמאפשרת את התחושה שאכן מדובר על מטבח של בית משפחה. המראה המרשים כל כך של העץ הטבעי והמלא שהולך ומשתבח עם השנים ככל שהעץ מזדקן הוא מראה מנצח ואי אפשר להתחרות בו. בנוסף, חשוב לדעת שהבוצ'ר עמיד בפני כל מיני שברים וסדקים וזאת בהשוואה אל משטח השיש. יש לקחת בחשבון שהתקנתו קלה אך דורשת את השכרת שירותיו של מומחה ומדובר על משטח עבודה איכותי ומרשים ביותר.
לסיכום, המראה המיוחד של משטח בוצ'ר והיתרונות הנוספים שלו הן אלו שגורמים לאנשים רבים לבחור בו לאורך שנים ארוכות.