עוגת תפוחים עם שיבולת שועל שתשנה את חייך

עוגת תפוחים עם שיבולת שועל

תארו לכם רגע, את הבוקר הקריר בחורף, כשאתם מתעוררים ומקבלים את הריח המדהים הזה שנישא באוויר. ריח של קינמון ושקדים קלויים, יחד עם ריח המזכיר את התפוחים שאני מגדל בגינה הקטנה שלי. אין דבר יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם עוגת תפוחים עם שיבולת שועל, שהיא גם בריאה וגם ממכרת. אתם מתכוונים ללקק את האצבעות אחרי כל פרט! מדובר במתכון שמשלב טעמים משגעים, מרקם אוורירי וניגודיות מתוקה. אז בואו נצלול אל תוך העולם הזה של טעמים, מרקמים וזיכרונות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ופרטי המנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, אחרי שהתמקדנו בריחות ובזיכרונות, הגיע הזמן לעבור על המרכיבים שצריך להכין. אל תדאגו, מדובר ברכיבים שיש סיכוי גבוה שיש לכם בבית, או שאפשר למצוא אותם במרחק נגיעה בסופר הקרוב.

  • 4 תפוחים בינוניים, קלופים ולחוצים לקוביות
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1/2 כוס קמח (כל קמח – חיטה, תפו”א וכו')
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן (או רסק תפוחים לטבעוניים)
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

למי שמעדיף גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים, או בזרעי צ'יה שהתערבבו עם מים. כדאי לדעת שגם אפשר להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן ונקית לחלוטין ממצאות גלוטן. כמו כן, לסוכר יש מגוון תחליפים – סוכר קוקוס, דחוס או דחוס של דחוס מוסיף מתיקות נהדרת.

שלבי ההכנה

עכשיו המומנט האמיתי – השלב שבו נבנה את העוגה שתרים את הבוקר שלכם! כל שלב הוא מתנה בפני עצמה, ובואו נתחיל לעבוד יחד:

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נערבב את התפוחים עם 2 כפות סוכר ומעט קינמון.
  3. בקערה נפרדת, נרבב את השיבולת שועל, הקמח, שאר הסוכר והמצרכים היבשים.
  4. נוסיף את השמן/רסק התפוחים ואחר כך את הביצים והצעדים השקוף שלכם – הו, אתם הולכים לאהוב את זה!
  5. נשלב את התערובת היבשה עם התפוחים וערבב היטב.
  6. נשמןת את תבנית האפייה, נכניס את תערובת העוגה לתוכה ונשטח אותה.
  7. נשים בתנור ונאפיה במשך 45 דקות.
  8. אחרי שהעוגה זהבהבה ומעלפת, נוציא אותה מהתנור ונחכה שהיא תתקרר.
  9. נחכה כמה דקות, ואז אפשר לחתוך וליהנות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת לכם יש את הבסיס, אך בואו נדבר על כמה שדרוגים שיכולים לקחת את העוגה הזו לרמות חדשות! אפשר להוסיף צימוקים או דובדבנים קפואים לתערובת, למרוח עליה ריבת פרי לאחר האפייה, ואף להוסיף שכבת שוקולד מעל. תחשבו על הניגוד העשיר של השוקולד עם התפוחים – זה קלף מנצח!

שאלות ותשובות

איך אני יכול להרגיש אם העוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש, אנחנו יודעים שהעוגה מוכנה.

האם אפשר להחליף את התפוחים בפירות אחרים?
בטח! אפרסקים, אגסים וכדומה – כל מה שיש לכם יכול להועיל.

האם יש עוגות נוספות שאפשר לשלב עם השיבולת שועל?
בהחלט! אפשר לנסות לעוגת בננה עם שיבולת שועל, שמזכירה עוגה הזו בעיקר במרקם.

למה השיבולת שועל כל כך בריאה?
שיבולת שועל עוזרת לנו בשליטה על רמות הסוכר בדם, יש לה יתרונות לב قلب ובריאות העור.

מה לעשות אם העוגה יוצאת יבשה?
אם היא יוצאת יבשה, ייתכן ולא הפעלתם את התנור לפי ההמלצה.

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט! אפשר להכין מראש, לבחון ולהתנסות עם כל טעמים ואפילו להקפיא.

האם אפשר להשאיר את העוגה מחוץ למקרר?
כן, אבל עדיף לשמור אותה במקרר לא יותר מיומיים.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
אם עטפתם אותה נכון, היא תישאר טרייה למשך כשלושה ימים ואף שבוע במקפיא.

מה ניתן להגיש לצד העוגה?
שוקולד חם או קפה – זה פשוט מושלם עם העוגה הזו!

באילו רטבים ניתן לשדרג את העוגה?
קרם פרש, מקצפת עם דובדבנים ולהפתיע את החברות שלכם.

וכך, סיימתם להכין עוגת תפוחים עם שיבולת שועל אגדי, שמיועדת לאנשים שאוהבים את הבוקר שלהם מתוק ומפנק. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​