המתכון המושלם לעוגת גבינה עם ג'לי תות

"`html

עוגת גבינה עם ג'לי תות – מתכון מנצח של סבתא

איך אתם מרגישים כשמישהו מציע לכם פרוסת עוגת גבינה עשירה, שהיא כל כך מושלמת, שאתם לא מצליחים להפסיק לנשנש?
זה בדיוק הקסם של עוגת גבינה עם ג'לי תות, מנה שהופכת כל חתונה, יום הולדת או סתם ערב של כיף עם חברים לאירוע מדהים!
לא מדובר בעוגה רגילה, אלא בעוגה שמרכיביה מציעים חוויה בלתי נשכחת.
תארו לכם את הקפה החם ביד, את השמש הזורחת מחלון המטבח, ואת הריח הנפלא של קרם גבינה מתערבב עם תותים מתוקים.
בואו נפצח את המתכון שמסודר כאן בשורות ברורות, משום שכולנו יודעים כמה חשוב להיות מסודרים במטבח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: 4 שעות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 10-12 מנות

מרכיבים הדרושים

העוגה הזו היא סוד הקסם של כל מסיבה, מכיוון שהיא משלבת בין טעמים קלאסיים לתוספות מודרניות.
איך אנחנו יכולים להפוך אותה לאחד מהקינוחים הכי טעימים שיש?
אז זהו, שהרכיבים הם הפשטות עצמה!
ברשותכם, אני מציע להשתמש ברכיבים בסגנון של סבתא, אבל בכל זאת עם טוויסט עדכני.
הנה מה שאנחנו צריכים כדי להצליח במטבח:

  • 200 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם תותים (טריים או קפואים)
  • 250 מ"ל מיץ תותים
  • 20 גרם ג'לי תות

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג את העוגה או להכין גרסה טבעונית, אפשר להחליף את גבינת השמנת בחלב סויה עם טעם טבעי.
כמו כן, אפשר להשתמש בג'לי פירות אחרים כמו ריבת פטל או אפילו ג'לי תפוזים,
והשבועות הבריאותיים קורים כאשר בוחרים בביסקוויטים ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס לעבודה.
אם אתם מוכנים, בואו נתחיל להכין את העוגה המושלמת הזו.

  1. שמים את הביסקוויטים הטחונים בקערה ומשלבים עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים לתבנית בקוטר 23 ס"מ, לוחצים היטב לבסיס גאה ויפה ושמים במקפיא לכ-15 דקות להתייצבות.
  3. בזמן שהבסיס מתקרר, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהיא מגיעה לקצפת רכה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת השמנת עם הביצים ותמצית הווניל עד שהתערובת חלקה.
  5. מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצפת בעדינות, כך שהתערובת לא תיפול.
  6. מוציאים את בסיס הביסקוויטים מהמקפיא ומוזגים עליו את תערובת הגבינה באיטיות.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30 דקות, עד שהמרכז עדיין רך.
  8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הסגור עד שיצטנן לחלוטין.
  9. בינתיים, מרתחים את מיץ התותים עם הג'לי עד שיתמוסס לגמרי, ואז ממתינים שיתקרר.
  10. עם קירור העוגה, שופכים בעדינות את תערובת הג'לי על פני העוגה המוצקה וכך ניצור את השכבה העליונה המהממת.
  11. מכניסים למקרר למשך 4 שעות נוספות לפני ההגשה, כך שהג'לי יתייצב.
  12. כשהעוגה מוכנה, חותכים לפיסות ומקשטים בתותים טריים. ללקק את האצבעות, כי זה אגדי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו שהעוגה מוכנה, אפשר לחשוב על כמה תוספות ששווה לנסות!
למשל, הכנת קראמבל פירות יער בפנים יכולה להוסיף עוד טעם ורעננות.
אם אתם רוצים לגוון את המרקם, מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ויש לנו עוגה שכל חובב שוקולד יאהב!
כמו כן, זריקה של אגוזי מלך קצוצים על גבי הג'לי יכולה להוסיף כמה מרקמים ועוד שכבת טעם ענקית.

שאלות ותשובות

איך נשמור את העוגה בטח?
שמרו את העוגה במקרר, עטופה בנצרת נצמדת במשך עד 3-4 ימים.

האם אפשר להכין עוגה בגרסה דל פחמימות?
כן, אפשר להשתמש בביסקוויטים דל פחמימות ולבחור בגבינות קוטג' עם פחות שומן.

מאיזה גבינת שמנת מומלץ להשתמש?
ניתן לבחור בגבינת שמנת 5% או 9% שומן, בהתאם להעדפות בריאותיות.

האם אפשר להשתמש בתותים קפואים?
בוודאי! תותים קפואים יכולים להיות טעם נפלא ואפילו משתלבים היטב בעוגה.

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
כחמישה ימים, אם היא נשמרה כמו שצריך.

האם אני יכול לאפות את העוגה בסיר לחץ?
כן, תהליך האפייה שונה, והעוגה תתקבל בצורה יותר רכה ואוורירית.

האם זה בסדר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! זה אפילו עדיף, כך שהעוגה מתייצבת כמו שצריך.

מהי התוספת הכי אהובה עליך?
אני מאוד אוהב את השוקולד המריר הקצוץ, הוא משגע!

איך אני יכול לדעת מתי העוגה מוכנה?
תבדקו אם הציורים בצדדים יציבים ועל המרכז להיות מעט רך, כמו במוס.

האם יש בעיה להמיר ביצים במרכיבים טבעוניים?
אפשר! השתמשו במרכיבים כמו רסק תפוחים או טחינת זרעים שיעשו עבודה מצוינת.

אם הגעתם עד לכאן, אתם בוודאי סקרנים להכין את העוגה, היא בהחלט מדהימה, ממכרת, ונמסה בפה.
אל תשכחו לשתף את המתכון הללו עם חברים באחריות רבה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​