מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל שאין לעמוד בפניו

"`html

עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל

אין כמו לעמוד במטבח, לנשום את האוויר החם של הבצק העשיר ולהרגיש את הרגע הזה כשאתם מכניסים לתנור את עוגיות השוקולד צ׳יפס ושיבולת השועל. כשמדובר בעוגיות, כולנו יודעים שהן משגעות! השוקולד המומס משתלב עם השיבולת שועל בצורה מושלמת, ויוצר ממרח מתוק ונשמי שפשוט נמס בפה. אם פעם ניסיתם עוגיות כאלה, אתם ודאי יודעים שהן לא רק מדהימות, אלא גם ממכרות, ואי לכך ללקק את האצבעות במשך שעות לאחר מכן. מי לא אוהב טעם מתוק עם בדיחות מתוקות? אז קדימה, בואו נלמד איך להכין את העוגיות האגדיות הללו!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות אפשר להכין

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 24 עוגיות

מרכיבים הדרושים

כשהעוגיות נראות כל כך מושלם, זה בדיוק הזמן לגלות לכם את כל הסודות שלהן. כל אחד מאלו מרכיבים הכרחיים, ודעו לכם, שום דבר לא יעצור אתכם מכך שאפילו תכינו אותם שוב ושוב!

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם סוכר חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים בינוניות
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • 250 גרם קמח חיטה
  • 100 גרם שיבולת שועל (לא מבושלת)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

מדובר במרכיבים סופר פשוטים! אם אתם אוהבים את העוגיות האלה ורוצים לשדרג את המתכון, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או אפילו פירות יבשים.

שלבי ההכנה

כשהריחות מתחילים למלא את הבית, אתם תרגישו כמו מקצוענים אמיתיים במטבח. הבה נתחיל את המסע שלנו!

  1. נקו את משטח העבודה והכינו כוסות מדידה, קערות מעורבות ומרית.
  2. קחו קערה גדולה ושימו בה את החמאה הרכה, הוסיפו את הסוכר החום והסוכר הלבן. ערבבו היטב עד שהתערובת תהיה קרמית.
  3. הוסיפו את הביצים אחת אחת יחד עם תמצית הווניל, וערבבו עד שהתערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, השיבולת שועל, הסודה והמלח.
  5. לאט לאט, הוסיפו את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה, וערבבו תמיד עד שהתערובת נראית גם טעם וגם טקסטורה מדהימה.
  6. לבסוף, הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו בעדינות.
  7. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס וערכו תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  8. בעזרת כפות, הניחו בגושי עיסה על תבנית האפייה, שימו לב להשאיר רווחים בין הגושים.
  9. אפו במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות וגבוהות.
  10. הוציאו את העוגיות מהתנור ונתנו להן להתקרר על רשת כדי שיתייצבו כמו שצריך.

חלופות והוראות מאנגף נוספות

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית של העוגיות, פשוט החליפו את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצים במרכיבים כמו תמצית תפוחי אדמה. מתכון זה הפך להיות בראשית לארוחות בוקר בריאות.

תוספות ושדרוגים

כשתהיה לכם העוגייה הבסיסית, תגלו שיש אינספור דרכים לשדרג אותה! להלן מספר טיפים לתוספות:

  • הוספת אגוזי לוז קצוצים כדי להחזיר את הקראנץ’ לעוגיות.
  • נסו לשים פניני שוקולד בגוונים שונים כדי להפתיע את האורחים.
  • אפשר לרתוח או לקלות קוקוס ולהוסיף אותו לתערובת.
  • ניתן לשים קמצוץ קינמון ליצירת טוויסט מדליק.

שאלות ותשובות

למה העוגיות שלי יוצאות קשות מדי?
עוגיות שוקולד צ'יפס שצריכות להיות רכות לא צריכות לאפות יותר מדי. אם אתם עוקבים אחרי טמפרטורת האפייה לא נכון או שמניחים אותן בתנור למשך זמן ארוך מדי, יכול לקרות שהן יצאו קשות.

מה אפשר לשים במקום שוקולד צ'יפס?
אוהבים פירות? אפשר להשתמש בשוקולד מריר, שוקולד חלב או אפילו בריוז מתקתק כמו שוקולד לבן או פירות מיובשים כמו צימוקים או גבישי קוקוס.

האם אני יכול להכין את הבצק מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק ולטפח אותו במקפיא למשך חודש. כך תוכלו ליהנות מהעוגיות המדהימות בכל זמן שתרצו.

האם ניתן להפוך את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט החליפו את הקמח בקמח שקדים או קמח אורז כך שתשמרו על העוגיות האגידיות והטעימות.

איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
אחרי 12 דקות אפייה, תבדקו את העוגיות. הן צריכות להיות זהובות בגב הפנימי ורכות במרכז. אחרי שיתקררו, הן יתייצבו.

כמה זמן שמירה תקני להם?
בדקו שהעוגיות שלכם מאוחסנות בקופסה אטומה בטמפ' החדר, זה ישמור עליהם רכים למשך עד שבוע.

מה עוד אני יכול להגיש עם עוגיות אלו?
אתם יכולים להפתיע עם כוס חלב, קפה או אפילו עם כדור גלידה טעים במיוחד.

איזה שוקולד עדיף לשים בעוגיות?
אני ממליץ על שוקולד מריר עבה; הוא הולך מצוין יחד עם השיבולת שועל!

האם ניתן לשנות את כמות הסוכר?
לגמרי! תוכלו להוריד מספר גרמים מהסוכר הלבן לטובת יותר סוכר חום, הוא מוסיף טעם מדהים.

מה עושים אם נהיה קשה לי להרפות מהקמח?
אחרי הוספת הקמח לתערובת, קחו רגע לעצור, זה מאפשר את הגלגלים של העוגיות להשתלל כמו שצריך!

אל תשכחו לשתף עם חברים את המתכון המעלף הזה, ותנו לכולם לטעום את העונג המשוגע הזה שנקרא עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל!
"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​