סלט עדשים שחורות ובטטה ארומה שמסעיר את החיך

סלט עדשים שחורות ובטטה – ארומה של טעמים

אין כמו ריח של סלט טרי שנע בכיוונים שונים במטבח. ערימת ירקות צבעוניים, עדשים שחורות מבריקות ובטטה מתוקה, כולם מתחברים לעשות סלט שהוא פשוט מדהים. אתם מכירים את התחושה כשאתם מתיישבים לאכול ולוקחים ביס ראשון? זה רגע מעלף; המרקמים, הטעמים, והא aromatherapy של התבלינים פשוט נמסים בפה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, אחרי שהרגשנו את הגירוד ברעבתנות, הגיע הזמן להתמקד במרכיבים. כאן נכנסים לתמונה כל אותם רכיבים שמקנים לסלט את הקסם שלו.

  • 200 גרם עדשים שחורות
  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1 קישוא, קצוץ דק
  • 1 בצל סמול, קצוץ דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפ teaspoon מלח
  • 1/2 כפ teaspoon פפריקה מתוקה
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
  • אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

שלבי ההכנה

הגענו לחלק המרגש ביותר, מה שנקרא "שלבי ההכנה". גייסו את כל האנרגיה החיובית שלכם; זה הזמן להתחיל ליצור!

  1. כדי להתחיל, נכניס את העדשים הסחוטות למים רותחים ונבשל אותן כחצי שעה, עד שהן מתרככות.
  2. בזמן שהעדשים מתבשלות, נבשל את קוביות הבטטה במים רותחים עד שהן רכות אך לא מתפרקות.
  3. נחזיר לחיים את כישורי החיתוך שלנו ונחתוך את הפלפל, הקישוא והבצל.
  4. נחמם שמן זית במחבת ונוסיף את הבצל הקצוץ. נוסיף את הפלפל והקישוא ונבשלים עד שהירקות רכים.
  5. כשהכל מוכן, נצנזר את העדשים והבטטה ונשפוך הכל לקערה גדולה.
  6. נוסיף את התבלינים, מיץ הלימון ושמן הזית ונערבב הכל יחד. כאן מתחילה השמחה!
  7. נפזר מעל את עלי הפטרוזיליה ואנחנו מוכנים להגיש!

מרכיבים חלופיים

עכשיו, אם אתם שואלים את עצמכם איך אפשר לשדרג או לשנות את המתכון הזה, יש לנו כמה רעיונות! אם אתם טבעוניים, תוכלו להוסיף כמה טחינה מעל הסלט למרקם עשיר ונפלא.
אם מדברים על דל פחמימות, אפשר להחליף את הבטטה בכרובית מאודה. זה ייתן פן חדש ומרענן לסלט.

תוספות ושדרוגים

עכשיו כשיש לנו את הבסיס המושלם, חישבו על תוספות שונות שיכולות לקחת את הסלט לרמות חדשות!
אולי תרצו להוסיף פרוסות של אבוקדו רך שנותנות גוון קרמי טעים, או קוביות גבינת פטה מפוררת למי שאוהב מתוק עם מלוח.
אין כמו להפתיע את החברים עם סלט טעים, משגע ואגדי!

שאלות ותשובות

מה היתרון של עדשים שחורות בסלט?
עדשים שחורות הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים. הם מסייעות בהרגשת שובע ומשתלבות מצוין עם טעמים שונים.

אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בוודאי! הסלט רק משתבח אחרי שהוא מתקרר במקרר לזמן מה.

איך ניתן לשדרגו לתפריט חגיגי?
בהחלט! ניתן להוסיף אגוזי לוז קלויים לקישוט טעים או פרוסות תפוחי עץ למנה מתוקה במיוחד.

האם ניתן להעשיר את הסלט בירקות נוספים?
כמובן! אפשר לשלב גזר, בצל ירוק או טונות של ירקות צבעוניים כבושים.

מה המקור של הסלט הזה?
סלטים עם עדשים הם חלק מהמטבח האתיופי המעניין, והמשפחה שלי חובבת להכין אותם במשך דורות.

האם מדובר במנה ללא גלוטן?
בהחלט. המתכון הזה נותן לכם ליהנות מטעימות נהדרות גם אם אתם רגישים לגלוטן.

תוכן תוסף נוגד חמצון, למה זה חשוב?
נוגדי חמצון מסייעים במלחמה נגד חומרים מזיקים בגוף. חשוב לדאוג לתזונה עשירה בנוגדי חמצון.

איך ניתן להוסיף לתבל את הסלט?
אפשר לשלב עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין להוסיף עוד טוויסט.

כמה קלוריות יש בסלט הזה?
כשהסלט מכיל ירקות טריים ועשבוני, כמות הקלוריות נשארת נמוכה ומאפשרת לכם ליהנות בלי רגשות אשם!

האם ניתן לשים את הסלט במקפיא?
לא מומלץ! ירקות הופכים לרכים ואינם שומרים על המרקם שלהם במקפיא. עדיף לשמור במקרר וליהנות טרי.

אז מה, אתם מוכנים להכין את הסלט הזה? אני מבטיח לכם – זה פשוט מדהים! הוא ממכר ושוקל על הכף המתוקה ביותר שיכולה להיות. שתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, תשתפו ברשתות החברתיות, ותנו לכולם ללקק את האצבעות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​