הכינו את מתכון שעועית לבנה עם בשר בקלות!

מתכון שעועית לבנה עם בשר – שמחה בצלחת

מישהו פעם אמר כי "אוכל הוא התרופה הכי טובה לנפש"? ואז, כשמגיע הזמן להכין אוכל של סבתא, אין ספק שהשעועית הלבנה עם הבשר היא אחת מיני רבות שניתן לכנותן כ"דבר המושלם" הזה. עבודה רבה לא דרושה, אלא רמות של כמה שעות להוציא את המנה המדהימה הזו על השולחן, שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. כשמדובר בשעועית לבנה עם בשר, אנחנו לא מדברים רק על אוכל אלא על זיכרונות, על חום, על משפחה ואהבה. אני יכול להרגיש את הניחוח המתוק והמלוח מתמזגים יחד במצלמת הזיכרון שלי, כאשר אני רואה את סבתא שלי מכינה את המנה עם כל כך הרבה תשוקה. אז בואו נתחיל.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון, גם את המתכון הזה נתחיל במרכיבים. מדובר בחומרים שמביאים לתוצאה النهائية מדהימה ומעלפת – אז לא נפספס אף אחד מהם!

  • 2 כוסות שעועית לבנה (מושרת במים במשך 8 שעות)
  • 500 גרם בשר בקר קצוץ
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 גזר חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • שמן זית לטיגון

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן להתחיל בהכנה. הכנו את כל החומרים, התרשמנו מהמראה המושלם ומוכנים לעבודה. אספנו עטים ונייר כדי לרשום את השלבים, כי מהנסיון שלי – אף שלב לא כדאי לפספס!

  1. מחממים מעט שמן זית בסיר כבד על חום גבוה.
  2. מתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה שקוף.
  3. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו מזהוב.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כאילו אתם בפסטיבל גורמה.
  5. מתבלים במלח, פלפל, קימל ופפריקה, ומערבבים בשמחה.
  6. מוסיפים את הגזר הקצוץ ונותנים לו להתבשל יחד.
  7. לאחר כ-5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  8. כעת, הוסיפו את השעועית המושרת והמים הרותחים.
  9. סוגרים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה וחצי, עד שהשעועית רכה ומתמוגגת.
  10. בערך לאחר 10 דקות מהסוף, טעמו ותתקנו תיבול בהתאם.

מרכיבים חלופיים

לפעמים, בתקופות שונות, אנחנו יכולים למצוא את עצמנו במצבים לא צפויים. אם יש לכם אורחים צמחוניים, תוכלו לשדרג את המתכון הזה על ידי החלפת הבשר בעוף או טופו. כך, תקבלו מנה בריאה ומרעננת שאף אחד לא יוכל לסרב לה. ואם יש לכם חוסר בנוזלים, אפשר להוסיף מים או ציר עוף כדי לשמור על ניגודיות טעמים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

שדרוג מתכונים זו אמנות בפני עצמה! יש כמה תוספות שאפשר להוסיף למנה מדהימה הזאת: סחוג חריף מספיק יכול להעניק למנה טוויסט ערבי מהמם. ויש את האפשרות להוסיף ירקות גודשים נוספים כמו קישואים או חצילים. לטעמה של סבתא, ניתן לפזר מעל כוסברה קצוצה או פטרוזיליה – זה בהחלט מתכון אגדי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המנה ביום קודם? כן! המתכון הזה משתבח בכמה שעות, מה שגורם לכל הטעמים לחדור אחד לשני.

מה לעשות עם השאריות? תוכלו לשמור את השאריות במקפיא, או לחמם את המנה בסיר נפרד לפני ההגשה הבאה.

מתי הזמן הטוב ביותר לאכול את המנה? המנה הזאת הכי מושלמת כשקר בחוץ, המרקם הנימוח והחם עושה את הכל מול גשם או רוח בחוץ.

האם ניתן להכין את המתכון בתנור? בהחלט! לאחר הטיגון הראשוני, תוכלו להעביר את הכל לתוך תבנית ולבשל בתנור על טמפרטורה נמוכה למשך כשעתיים.

האם ניתן להוסיף אפונה ירוקה או ירקות נוספים? בהחלט! ירקות ירוקים כמו אפונה יוסיפו צבע נוסף וטעים למנה.

מה ניתן להגיש בצד? לחם שיפון או אורז הם ליווי נפלא שידגיש את הטעמים של השעועית.

האם המנה מתאימה לילדים? בהחלט! עקבו אחרי התיבול ובדקו שטעמים יכולים להתאים לכל המשפחה.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר? המנה תישאר טעימה כ-3 ימים במקרר, אך תדרשו לחמם אותה היטב.

מה חשוב לדעת כשמבשלים שעועית לבנה? לוודא ששמים את השעועית במים לפחות ל-8 שעות לפני הבישול, זה עוזר לרכך אותה.

האם אני יכול לגעת בשעועית כשאני שפשוט שואף לבשל? כן, אתם מוזמנים להרגיש את השעועית, ולראות איך הם מתכוננים למגע עם הבשר. הם כל כך משגעים!

אז הנה, אתם מצוידים במתכון שיעשה לכם את היום! עכשיו, תשתפו את המתכון הזה עם חברים, תפרסמו ברשתות החברתיות, ותביאו את הידע החדש שלכם לאור. כה לטעום טוב, את כל מה שנצבר כאן.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​