לביבות תפוחי אדמה בתנור שיעשו לכם חשק לטעום!

מתכון ללביבות תפוחי אדמה בתנור

כשמדברים על אוכל שמפנק את הלב, אחת המנות שמופיעה על כף היד היא לביבות תפוחי אדמה. יש בהן משהו מאוד מיוחד, כזה שמחזיר אותנו לזכרונות מתוקים מהילדות. הרגע הזה כשסבתא הייתה מוציאה את מבחר הלביבות מתוך תנור, והן היו יוצאות חמות, פריכות, ריחניות ומעל כולן – פשוט מדהימות! בחיים לא הבנו איך היא מצליחה להשיג את המושלם הזה, אבל היום הגיע הזמן לגלות את הסוד! אנחנו נכין לביבות תפוחי אדמה בתנור, בצורה בריאה וריחה, ונעבוד על מתכון חדשני, שמשגע את החושים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד להגיש

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

עכשיו, כשיש לנו את כל המידע, בואו נצלול לתוך המתכון המושלם!

הרכיבים הדרושים

בהכנת הלביבות נשתמש ברכיבים פשוטים שכנראה כבר קיימים בבית שלכם. הם מחזיקים ביכולת ליצור את התוצאה הכי טעימה שיש. זה מה שנצטרך:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים (בערך 1 ק"ג)
  • 2 ביצים בינוניות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 כוס קמח לבן (אפשר לשים גם קמח תפו”א או ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כוסברה טחונה (לגיוון הטעמים)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • פשטידת גבינה (אופציונלי) להוספת טעם משוגע

לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בכמה כפות של פירה תפו”א או תחליף ביצה.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל בתהליך המרגש של ההכנה! הלביבות האלו הולכות להיות אגדה. כאן יש את השלבים:

  1. הכינו מראש תבנית אפיה והניחו עליה נייר אפיה.
  2. קלפו את תפוחי האדמה וגרדו אותם בפומפיה גסה.
  3. סננו את המים שהשתחררו מהתפוחי אדמה בעזרת מגבת נקיה או מסננת.
  4. בקערה גדולה, ערבבו את תפוחי האדמה המגורדים יחד עם הבצל הקצוץ והביצים.
  5. הוסיפו את הקמח, המלח וכוסברה וטורפים הכל יחד עד ליצירת תערובת אחידה.
  6. בעזרת כף, יוצרים עיגולים קטנים ומניחים על תבנית האפייה.
  7. מרחו מעט שמן זית על גבי הלביבות.
  8. אפו את הלביבות בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות או עד שהן מזהיבות.

ברגע שהלביבות יוצאות מהתנור, אתם תתענגו על ריח המדהים שמעיף אתכם היישר לבית של סבתא.

שדרוגים ואפשרויות נוספות

למי שמחפש לגוון, אפשר להוסיף מגוון תוספות לסלטי צד, יוגורט מתובל, רוטב טחינה, או אפילו רוטב חריף. אפשר גם לשדרג עם גבינות שונות וירקות קצוצים שישדרגו כל ביס. ככה נוכל לשחק עם הטעמים והמנה לא תימאס עלינו לעולם!

שאלות ותשובות

למה לבחור בתנור ולא בשיטה המסורתית לטיגון?
לגורם הבריאותי יש תפקיד מרכזי כאן. טיגון עלול לגרום ליותר שומניות ולCalorie overload, ואילו אפיה מאפשרת לכם לשלוט בכמות השומן ולהשאיר את הלביבות נחמדות ולא משמינות.

האם אפשר להכין את הלביבות יום קודם ולחמם אותן שוב?
בהחלט. יום לאחר ההכנה, אפשר לשים אותן בתנור לחימום מחדש. זה בהחלט לא מכה את הטעם במיוחד אם הוספתם תיבול חדשני.

מה אפשר לשדרג עם לביבות תפוחי האדמה?
מומלץ לשלב עם סלט ירקות טריים או סלט קולורבי בכדי להעניק קונטרסט מרענן במנה.

מה עושים במקרה שאין קמח בבית?
במקרה כזה, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או אפילו בקורנפלור, שיגרום ללביבות להיות אווריריות.

אפשר להכין לביבות בסגנון חריף?
כן! אפשר להוסיף צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה לתערובת, זה ייתן להם טוויסט משגע.

איך כדאי לאחסן את הלביבות הנשארות?
שמרו את הלביבות בקופסה סגורה במקרר. להחיות אותן, חום מפסות במשך כמה דקות ואותן טעמים יחזרו.

האם ניתן לטרוף את המתכון עבור סלסה מקסיקנית?
ממש קל! אפשר להגיש לצד סלסה עשירה וחריפה, כך תוכלו לשדרג את יחד עם תאימות חדשה למגע.

האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בהחלט! ילדים בדרך כלל אוהבים את הלביבות האלה, במיוחד כשהן מוגשות עם רטבים שונים או מרוח בצד.

למה לביבות תפוחי אדמה הן בכלל כל כך פופולריות?
הן זוכות לפופולריות רבה בזכות הכנתן המהירה, הטעמים המדהימים, והיכולת לשחק עם המרכיבים יחד עם עבודה שמזכירה מנות משפחתיות ואוהבות.

אם רוצים ליוננים לשתף בהם עם חברים?
תמונות נוטות לעשות פלאים, אז כדאי להפיץ פוסטים ברשתות החברתיות עם המתכון והשינויים שלכם.

בתיאבון! אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף את המאמר הזה ברשתות החברתיות עם חברים נוספים שחייבים לנסות את הלביבות המושלמות! תאמרו להם מהנסיון שלי – זה פשוט ללקק את האצבעות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​