כרישה בתנור עם שמן זית – חוויה מדהימה וטעימה!
דמיינו את עצמכם יושבים לשולחן, השמש זורחת דרך החלון, והריחות נפלאים ממלאים את כל הבית. אף אחד לא מצליח לעמוד בפני המנה הזו – כרישה בתנור עם שמן זית. מדובר במנה שמשלבת בין טעמים עשירים, מרקם נימוח וכמובן, איך אפשר בלי, טוויסט של אהבה לבית! הכנתי את המנה הזו אינספור פעמים, והיא לא מאכזבת אף פעם. למה בעצם כרישה? כי מדובר בירק בריא, מגניב ולא שגרתי, שמביא איתו ערכים תזונתיים רבים ומראה מדהים על הצלחת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
ובכן, לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, כדאי שנכיר את הרכיבים שייקחו אותנו למסע הטעם המופלא הזה. מדובר בכמה מרכיבים פשוטים אך כאלה שמבצעים את העבודה בצורה מושלמת.
- 4 כרישות בינוניות, נקיות וחתוכות לחצי לאורך
- 4 כפות שמן זית איכותי (הכי טעים שיש)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות חומץ בalsamic (לא חובה, אבל משגע)
- 2 כפות דבש (מדהים!)
- חופן תבלינים – רוזמרין או טימין (מה שיותר אהוב עליכם)
מרכיבים חלופיים
אולי תרצו לשדרג את המנה? שימו לב – אתם יכולים להחליף את השמן זית בשמן שומשום ליצירת טעם מעניין במיוחד. ואם אתם מתכננים על גרסה טבעונית, פשוט דלגו על הדבש או החליפו אותו בסירופ אגבה. יש לכם המון אפשרויות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לפעולה! שלב-שלב נעבור יחד בדרכי ההכנה כך שמובטחת לכם תוצאה מעלפת.
- סומכים על התנור – מחממים אותו ל-200 מעלות צלזיוס.
- לוקחים את הכרישות, חותכים אותן לחצי ומניחים על תבנית אפייה עם תוספת של נייר אפייה.
- שמים את שמן הזית על הכרישות, מפזרים מלח ופלפל לצאת מהשגרה הקולינרית.
- מוסיפים את החומץ בalsamic והדבש, ואז את התבלינים שבחרתם.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהן מזהיבות ונהיות רכות.
- מוציאים מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומקשטים בזרעי רימון או פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
האם חשבתם על תוספות אפשריות? אני ממליץ לשדרג עם גבינת פטה מפוררת מעל, זה פשוט משגע! אפשר גם לנסות להוסיף אגוזים קצוצים, שזה מוסיף טקסטורה פריכה ומאוד טעים. עוד רעיון הוא לשלב את הכרישות עם ירקות שורש אחרים כמו גזר או בטטה, ובכך ליצור מנה צבעונית ונהדרת להפליא. וללחמים – אל תשכחו לחם שטוח או פוקאצ'ה ליד!
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של כרישה?
כרישה מכילה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. היא עשויה להועיל בתהליכים דלקתיים ובשמירה על בריאות הלב.
האם אפשר להשתמש בגרסה ללא גלוטן?
כמובן! מנה זו היא קלה לשדרוג כמו גם לגרסה ללא גלוטן, משום שהיא לא מכילה גלוטן בתוכה.
מה ההמלצה אם הרכיבים לא אצלכם בבית?
לא נורא! תשתמשו בירקות אחרים. למשל, ארטישוקים או קישואים או תמונה אחרת לדמיון שלכם!
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות?
מומלץ לשים בכיסוי אטום במקרר. כך אפשר לשמור על הטעמים ועל הטריות כמה ימים.
האם אפשר להקפיא את הכרישה?
במקרה שתשארנה שאריות, ניתן להקפיא את הכרישות – רק אל תשכחו לשים אותן בעיקר בתמציות מרגישות במקרר בלעדיהן!
מה המנה הזו מתאימה לאכול עם?
צאו מגבולות השגרה! המנה מתאימה מצוין לצד טלה, דגים, וכן גם עם חזה עוף צלוי.
האם אפשר לתבל את הכרישות במשהו אחר?
בהחלט! תעשו לכם חוויה: גבינת פרמזן, פפריקה חריפה או בשמים שאתם אוהבים.
האם יש צורך בבישול מוקדם של הכרישות?
אין צורך לבשל לפני – שיטה זו היא פשוטה ויוצרת טעמים עזים יותר.
מה יכול להיות תוספת נהדרת למנה?
סלט ירוק מרענן, כולל עלים כמו רוקט, חסה ואבוקדו שישדרגו את זה וייתנו חוויה מגניבה!
לסיום, איך הכי טוב להגיש את זה?
לאחר הוצאתה מהתנור, אפשר לזרוק על זה מעט גבינת פטה ולהשתעשע ברציונל שלכם!
ואחרי כל זה, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים ובני משפחה שלכם! אני בטוח שכולם יאהבו את המנה המדהימה הזו. בישול מהנה!