אורז מוקפץ עם חזה עוף – מתכון קל וטעים!

"`html

אורז מוקפץ עם חזה עוף – המתכון המושלם!

בתחום הקולינריה, ישנם מגוון מתכונים שמדברים אל הלב. אך במיוחד כשמדובר באורז מוקפץ עם חזה עוף, קשה לעומת זאת להתעלם מהשילוב המדהים בין טעמים ומרקמים. השילוב הזה, בין האורז הנימוח לבין חזה העוף הפריך, לא רק שהופך את המנה למעלפת, אלא גם ממכרת. כל מנת אורז טומנת בחובה חוויות, זכרונות וגם מצב רוח יותר טוב! מי לא מתלהב ללקק את האצבעות אחרי ביס ראשון?

זמן הכנת המתכון

  • משך זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

באופן כללי, כשמדברים על האורז המוקפץ המושלם, חשוב לבחור את הרכיבים הנכונים. הכנת האורז הזו מאפשרת לשלב שלל ירקות ותיבול, הכל בהתאם לטעמים האישיים שלכם. ולכן, חשוב לדעת על איזה רכיבים דיברנו:

  • 2 כוסות אורז יסמין או אורז דבק
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כפית שומשום קלוי (בתוספת בשביל הקישוט)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

נראה שכולם עדיין מדי נדיבים עם עצמם כשמדובר באוכל. זה מאפשר לנו להכניס שינויים כנדרש. לכן, עבור גרסה טבעונית, אפשר להמיר את חזה העוף בטופו מוקפץ, שתספק טעם טעים ובריא. לחלופין, עבור גרסה ללא גלוטן, לבחור באורז בר או חיטה שאינה מכילה גלוטן, ולוותר על רוטב הסויה לטובת רוטב בריא אחר.

שלבי ההכנה

למרות ששלבי ההכנה עשויים להיראות מורכבים, אל דאגה! אנחנו כאן כדי להבטיח שתרגישו את מתודולוגיית ההכנה כמו מקצוענים. להלן השלבים בצורה המובנית ביותר, אחד אחרי השני:

  1. נשים את האורז בסיר עם מים רותחים ונבשל כ-15 דקות עד שהוא מתרכך.
  2. אחרי שסיימנו עם האורז, נניח לו להתקרר לכמה דקות בצד.
  3. במחבת גדולה, ניחום 2 כפות שמן שומשום על חום גבוה.
  4. נוסיף פנימה את חזה העוף המחולק ונבשל עד שהוא מזהיב.
  5. נוסיף את הבצל והשום קצוצים ונטגן יחד כ-2 דקות נוספות.
  6. נכניס את הירקות לחבית והכל לקצר על חום גבוה עם ערבוב מתמיד.
  7. כשהירקות מתרככים, נוסיף את האורז המבושל עם רוטב הסויה.
  8. נמשיך לערבב היטב עד שהתערובת מתחממת.
  9. נסיים עם תיבול מלח ופלפל לפי הטעם.
  10. נגיש חם, מפוזר עם שומשום קלוי מעל.

מתכון זה קל להכנה, מהיר מאוד, ויכולים להרגיש את השילוב המושלם בין הטעמים של האורז והעוף. כשהמנה יוצאת מהמנגל, הריחות הפורצים מהן, פשוט מדהימים ומעוררי תיאבון!

שדרוגים ותוספות אפשריים

עכשיו, כשאתם כבר מתמקצעים באורז מוקפץ, אפשר להרחיב את האופציות לשדרוגים. תחברו עם טעמים אהובים שלכם – לדוגמה:

  • אפשר להוסיף לפניכם כמה קוביות אננס או פירות נוספים, שמתאימים לשילוב הפירות המרגש.
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ בשביל טוויסט אקזוטי.
  • כמו כן, נציע להוסיף חופן של ערמונים קלויים, שמוסיפים טעם אגדי.
  • לסיום, למה לא לשדרג את המנה עם רוטב צ'ילי מתוק?

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף במנה כדי שהיא תהיה טבעונית?
שימוש בטופו במקום חזה העוף הוא פתרון מצוין. בזמן הטיגון, טופו סופג טעמים נהדרים!

האם אפשר להכין את המנה ללא אורז?
בוודאי! אפשר להשתמש בצמחי קייל, אורז קווייק או כוסמת, שכולם מספקים מרקם אחיד ומתי שתהיה.

מהי הדרך הטובה ביותר להביא את המרקם הנכון של האורז?
בישול האורז במים רותחים ולאחר מכן לנוח כמה דקות כשהוא מכוסה, מביא לתוצאה אוורירית ומושלמת.

שמה נתחי העוף קפואים או מוחזקים?',
אין בעיה להשתמש בחתיכות קפואות, רק יש לוודא שהן יתפשו מהן לחלוטין לפני הבישול.

איך אני יכול לשדרג את המנה אם אני מארח?
מומלץ להכין כמות כפולה ולהגיש עם צדדים שונים כמו סלט ירוק טעים או רוטב חמוץ-מתוק.

האם המנה טעימה גם למחרת?
אורז מוקפץ טעים גם יום אחרי, אם מחממים אותו, אך אפשר להוסיף מעט שמן זית על מנת לשמור על הלחות.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
אם תאחסנו אותה בקופסה סגורה, ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

האם זה מסוכן לאכול אורז שלא בושל כראוי?
כן, חשוב לבשל את האורז היטב כדי למנוע בעיות בריאותיות.

מהירות ההכנה של המנה
המנות יכולות להיות מוכנות בתוך 30 דקות, מה שהופך אותה לאידיאלית באירוח.

אם אני רוצה להכין את המנה ימים לפני?
אפשר לבשל את האורז והעוף בנפרד ולחברם רק לפני ההגשה כדי לשמור על הטריות.

נתקלתם במתכון המושלם שיגרום לכם לחשוב עליו עוד שעות רבות לאחר מכן! אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים שלכם. זו ההזדמנות שלכם להפיץ את ההנאה עם כולם!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​