אורז כשר לפסח שיהפוך כל ארוחה למיוחדת

אורז כשר לפסח – מתכון מדהים וממכר!

שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם! כשאתם מנסים את המתכון הזה, אתם צפויים להתאהב בכל גרגר אורז. מדובר במנה אגדי שמשלבת טעמים עשירים, צבעים מרהיבים וניחוחות משגעים שאי אפשר לעמוד בפניהם. לא רק שזה אורז כשר לכל חג הפסח, זה גם מתכון שמתאים לכל השנה! כל ביס הוא חובה ללקק את האצבעות ולהרגיש את השפע האורכי שמלכד את כל מרכיבי המנה המושלמת. אם אתם רוצים לשדרג את שולחן החג שלכם, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | כמות המנות: 6-8 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל ונגיש
  • מנות: מספק 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, ניגש לרשימת המרכיבים ההכרחיים להכנת המנה המושלמת. כל חומר כאן משחק תפקיד משמעותי בטעם ובמרקם של האורז. אז, שימו לב:

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים (או ציר מרק!)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כרשום קטן של פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כמון (לא חובה, אבל מדהים!)
  • 1 גזר קלוף ומגורר (להעשרה ותוספת צבע)

יש לכם אפשרות לשדרוג המתכון – למשל, אפשר להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים לקצת מתיקות, ואפילו אגוזים קצוצים שייתנו טקסטורה מיוחדת ונפלאה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שהכנו את כל מה שצריך, נתחיל לבשל! הקפידו לבצע את הצעדים בצורה מדויקת, ותראו איך האורז עצמו מתחיל לשיר.

  1. כמו בשירה טובה, קודם כל, ללהיט את השמן בסיר רחב על חום בינוני.
  2. לאחר מכן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונערבב עד שיתבל. הבצל מתחיל לרכך ושולח ריח נפלא ברחבי המטבח.
  3. כשהבצל מתחיל להזהיב, נוסיף את השום הקצוץ ונערבב עד שיהיה זהוב ומעט פריך.
  4. נתחנוק את האורז במים ונוודא שנטפלים בו טיפה לרכך אותו עם הבצל והשום.
  5. נוסיף את המים או הציר, כעת גם את הגזר המגורר, הכמון, מלח ופלפל. ונתן להכל יחד לרתיחה.
  6. אחרי שהמים רותחים, ננמיך ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהמים מתאדים והאורז רך ונימוח.
  7. בשלב הזה, כבו את הלהבה והניחו לסיר לעמוד מכוסה 5 דקות נוספות. זה הזמן לארגן את השולחן ולכין את עיני האורחים שהשתוקקים לכוס .
  8. בסוף, פותחים את הסיר, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים בעדינות, ומניחים להיצלם מפה לפה לכל הסועדים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם מחפשים לשדרג את המנה לכמה רמות נוספות, הנה כמה רעיונות שיכולים לסייע לכם:

  • תוספת של גרגרי רימון טריים – מוסיפים צבע וטעם נפלא.
  • פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות יבשות – מביאים טוויסט מתוק למנה.
  • אגוזים קצוצים – כמו שקדים קלויים, פונדוק או קקאו, מוסיפים קראנץ’ מקסים.
  • רטבים על בסיס שום או טחינה – להעניק מים נוספים להאוכל.

שאלות ותשובות

    אילו סוגי אורז מתאימים למתכון הזה?
    אורז בסמטי הוא הבחירה הטובה ביותר, אבל אם אתם רוצים משהו אחר, אפשר גם להשתמש באורז גרגרים ארוך אחר או אפילו אורז טחינה.

    האם ניתן להכין את המתכון ללא גלוטן?
    בהחלט! האורז עצמו כשר לפסח והוא לא מכיל גלוטן.

    האם המתכון מתאים לילדים?
    כמובן! האורז קל להכנה ורך מאוד, אם תוסיפו לו גזר, זה עוד יותר ימשוך את הילדים.

    כמה זמן נותר ליום שלישי לפני חג הפסח?
    זה תלוי מתי אתם רוצים להתחיל, אבל אני ממליץ להתארגן בטוח על המנה לפחות יומיים לפני החג!

    מה עושים אם האורז יצא דביק?
    פשוט מוסיפים מעט מים חמים, מערבבים בעדינות ומניחים לו להתבשל עוד כמה דקות.

    האם ניתן להכין כמות כפולה?
    בקלות! פשוט מכפילים את כמות המרכיבים. רק זכרו, שהזמן בבישול עשוי להשתנות מעט, שימו לב!

    כיצד ניתן להגיש את האורז בצורה מפוארת?
    אפשר לרפד את האורז בשכבת גרגרי רימון ושקדים קלויים לפני ההגשה – ככה תהיו בטוחים שכולם יגידו "וואו".

    האם אפשר לאחסן את האורז?
    בהחלט, ניתן לאחסן במקרר במשך 3-4 ימים. אם אתם רוצים לצמצם את הריחות, נסו לשמור בקופסה אטומה.

    מה ההמלצה הטובה ביותר בשביל להגיש אותו?
    האורז טעים מאוד עם בשר צלוי או דגים, ושווה מאוד גם בתור מנה עיקרית עצמאית.

    האם זה אורז דל פחמימות?
    לא, מדובר באורז רגיל ולכן הוא מכיל כמות פחמימות גבוהה. מי שרוצה אלטרנטיבות דל פחמימות יכול לנסות לדלל בשורש קולורבי קצוץ.

אם ככה, אל תעכבו! הניחו את הכף על השולחן, שימו את האורז המדהים ובואו להנות מהחג! אם אתם מתלהבים מהמתכון, שתפו אותו עם החברים ברשתות החברתיות שלכם כדי שגם הם יהנו מהחוויה הזאת. שיהיה חג פסח מהנה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​