מתכוני נינג'ה גריל – הכינו את הנשנושים המהממים
כולם מדברים על נינג'ה גריל, ואנחנו כאן כדי לשדרג לכם את הארוחות עם מתכונים שהופכים את המנה שלכם למדהימה, משגעת ומעלפת. זה הזמן להוציא מהמטבח קומבינציות שלא תשכחו. עם פירוט מדוייק, תוספות מומלצות ואפילו קצת הומור, אנחנו מבטיחים שעולם הגריל לא יהיה כמו לפני. so good!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי שאתם תוכלו לזקוף את הגב ולהרגיש שפים עם נינג'ה גריל, ריכזנו לכם את כל המרכיבים הדרושים. סעו למקצוענות! כל רכיב פה שווה ללקק את האצבעות!
- 4 שוקיים של עוף
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות פפריקה חריפה או מתוקה
- 2 כפות דבש (אם אתם רוצים מתיקות משגעת)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית טחון כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 לימון סחוט
- תיבול נוסף: רוזמרין או טימין, אם יש לכם חשק למשהו מרענן
כל הרכיבים הללו לא סתם מגיעים בכוחות עצמם. הם מספקים את השילוב המושלם בין חריף ומתוק, עשבי תיבול, וכל מה שגורם לעוף שלכם להתמוסס בפה.
שלבי ההכנה
כדי להרגיש את מהות הגריל מתחילה להגיע לאוויר, ישנם כמה שלבים פשוטים שמבוססים על הניסיון שלי. בואו נצלול לתוך ההכנה!
- שמים את השוקיים בקערה גדולה.
- מוסיפים את שמן הזית, הפפריקה, מלח, כמון, כורכום, שום ולימון ומערבבים היטב פולטים.
- משרים את השוקיים במרינדה לפחות חצי שעה, אם יש לכם זמן, נותנים לשוקיים לספוג את כל הטעמים לפחות 2-3 שעות.
- מחממים את נינג'ה גריל על תוכנית גריל – לרוב זה לא לוקח הרבה זמן.
- מסדרים את השוקיים על הרשת בגריל ומבשלים כ-25 דקות.
- במהלך הזמן אפשר להפוך את השוקיים כדי שיתמזגו עם החום.
- בחמש הדקות האחרונות, אם אתם רוצים טעמים יותר חזקים, מוסיפים קצת דבש עם מריחה על השוקיים.
- מוציאים מהגריל ומניחים לעוף לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
- חוצים את השוקיים ומוגשים עם סלט טרי או טחינה.
מרכיבים חלופיים
קצת בא לכם על משהו שונה? נינג'ה גריל הוא מקום מעולה לניסוי! הורידו את העוף ונסו לדחוף פנימה שיפודי ירקות, או נתחי דג. אפשר גם להפוך את המתכון לטבעוני – פשוט קחו תפוחי אדמה חתוכים, קישואים וחצילים. המגוון הוא אינסופי!
שדרוגים ותוספות אפשריים
עכשיו כשאתם יודעים להכין את השוקיים המהממות, אפשר להתפרע עם מיני תוספות ושדרוגים:
- סלט ירוק מרענן עם רוטב בצל ותחושת חמצמצות.
- אורז עם תבלינים קשתיים שמוסיפים עושר.
- צ'יפס מתוק של בטטה בתיבול של מלח ופלפל.
- רוטב שום-מאיונז – הוסיף עושר ואופי.
המתכון הזה לא במהרה יתיישן בשולחן שלכם. עם כל כך הרבה קומבינציות וטעמים, לכל אחד יש את השילוב שלו! פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המתכון לטעים יותר? אתם יכולים לנסות להוסיף תבלינים נוספים שמתאימים לתיבול שאתם אוהבים כפרי או את הסוד שמאחורי התיבול של סבתא.
האם אפשר להכין את המתכון בלי גלוטן? בהחלט! כל מה שצריך זה לוודא שאתם לא מוסיפים רוטב או תיבול שמכיל גלוטן.
כמה זמן מניחים את השוקיים במרינדה? גם חצי שעה עושה את העבודה, אך אם יש לכם מתכון של סבתא – מרינדה של כמה שעות יכולה להפוך את כל העסק לעוד יותר טעים!
האם יש צורך בכסות את השוקיים בזמן הייבוש? בשום פנים ואופן! הכיסוי עלול למנוע מהם להתמזג עם עשן הגריל ולייבש אותם!
כיצד נשמרות השוקיים לאחר הבישול? אם נשמרות בכלי אטום, במקרה של שאריות, הן ישמרו גם כמה ימים במקרר.
האם ניתן לצלות גם דגים בנינג'ה גריל? כן, דגים כזאת מהמים אפשר לעשות, ואם אתם אוהבים דגים מעושנים – זה המקום!
האם יש עוד סוגי ציפויים שניתן להוסיף? כמובן! טחינה יכולה לתת טוויסט מעניין!
כמה סלטים מתאימים למנה הזאת? כל סלט ירוק רענן יוכל להוות לצד המושלם – סלט ירקות או אפילו טחינה מוחדת.
איך זה עובד עם ירקות? משרים עם אותם מתכונים מעלים ירקות לדקים ובאחריות תצביעי על קישואים, גזר, ברוקולי – פשוט לשים הכל על הקרש!
מאיזו תכנית לגריל אני מתחיל? בכל הנוגע לכיוונים, תמיד ניתן להתחיל עם חום בינוני ואז לפעול בהתאם לצורך!
אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ את הבשורה ולשתף את הטעמים המדהימים שהכנתם!