איך להכין טמאגו שיגנוב את ההצגה בארוחה

המתכון המושלם לטמאגו – חווית טעמים מדהימה

עבורכם, שוחרי האוכל האסייתי, אני מתכוון להפתיע אתכם! יש משהו שונה ומיוחד בטמאגו – חביתת האורז היפנית, אשר משלבת את המתיקות עם פשטות ההכנה ומגיעה עם קסם שאין דומה לו. זו פעולה ממש מתוחכמת של אמנות הקולינריה, כך שאם חשבתם להכין טמאגו בבית, ההפתעה כאן היא שניתן לייצר טעמים מעלפים עם המתכון הזה. אתם תגלו איך להכין את החביתה היפנית המעלפת הזו במדויק, או איך להפוך אותה לטעימה יותר בעזרת תוספות בלתי נגמרות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנתחיל בהכנה, כדאי שנכיר את הרכיבים שמהם נוצרת חווית הטעמים המשגעת של הטמאגו.

  • 4 ביצים גדולות, טריות ואיכותיות
  • 2 כפות סוכר – ככה מקבלים מתיקות מדהימה!
  • 2 כפות רוטב סויה – מוסיף את הנגיעות המלוחות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית מרציפן – זה יהיה משלימה את המרקם (לא חובה)
  • שמן שומשום – לטיגון, כי מה לא טוב עם שמן שומשום?
  • אורז מבושל (רצוי סושי) – אפשר לשלב לטעמים שונים

אפשרויות חלופיות

אם אתם טבעוניים או בוחרים באורח חיים בריא, אל דאגה! אתם יכולים להכין טמאגו חלופי שעשוי מתחליפים:

  • ביצים מתחלפות – כגון חסה או טופו כמבוסס חלבון
  • סוכר קנאביס או ממתיקים אחרים במקום סוכר רגיל כדי לשמור על המתיקות
  • רוטב סויה דל נתרן – למי שמקפיד על צריכת מלח.

שלבי ההכנה

עכשיו אתם מוכנים להתחיל את ההכנה! חובבי הטעמים יכולים לחשוב עכשיו על כל הדברים שבאמת יתאימו למנה הזו.

  1. מניחים את הביצים בקערה ומקציפים היטב עם הסוכר, רוטב הסויה והמלח.
  2. מוסיפים את המרציפן (אם משתמשים) ומערבבים עד שהמסה אחידה.
  3. מחממים מחבת שטוחה על חום נמוך ומוסיפים מעט שמן שומשום.
  4. יוצקים לתוך המחבת כוס חצי מהרוטב ומפסיקים לטגן כאשר החביתה מתחילה להתמצק, אך לא עד הסוף.
  5. מקפלים את החביתה לאורח וסוגרים אותה עם מחליפי הכנה.
  6. שוב, יוצקים לתוך המחבת עם השארית של הבצק ומסדרים על החביתה הקודמת.
  7. מניחים שוב את החביתה וחוזרים על התהליך.
  8. לאחר שהטמאגו גבוה ואוורירי, שימו אותו על קרש חיתוך ושימו למנוחה דקה כדי שהוא יתייצב.
  9. פורסים ממש בעדינות עם סכין חדה לחלקים קטנים ומסודרים.
  10. מניחים את החתיכות על צלחת ומקשטים עם ירקות שזורחים שסיפרתם.

ככה חיתוך מהיר והטמאגו המהמם שלכם מוכן להכנה! כבר מתחילים להריח את הארומטיות המהפנטת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לקחת את המנה שלכם לרמה הבאה, תוכלו להוסיף תוספות מדהימות:

  • בתוספת של נתחי אבוקדו ייתכן ותרוויחו מרקם נפלא!
  • פיסות של סלמון מעושן – מכניסים עוד טעם חזק!
  • אפשר לשדרג עם קצת חומוס קצוץ ואפילו נניח ירקות שורש קלויים.

וכל המסביב מדהים, אתם כמעט לא תאמינו שהחביתות עשויות מחומרים כל כך פשוטים! כך זה באמת מהר.

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין טמאגו למאפה חביתה רגילה? טמאגו יפני עשה שימוש במרכיבים כגון רוטב סויה ואיכות ביצים גבוהה, מה שמעניק טעמים שונים לחלוטין עם טקסטורה מפנקת.

האם ניתן להכין טמאגו מראש ולחמם? כן, אתם יכולים להכין את הלאה מראש ולשמור במקרר. לא מומלץ לחמם במיקרוגל, אלא להניח על מחבת עם שמן.

מה לעשות אם הטמאגו לא מצליח לעלות גבוה? כדאי לשים דגש על חום נמוך והוספת ביצים בכמות נכונה (יותר = נתיב יותר גבוה).

האם לשים מצרכים אחרים? כמובן! תוספות שונות מתאימות – מנצלים גם ירקות, או פרוסות טופו.

כיצד יודעים שהטמאגו מוכן? אם הוא מתחיל להתמצק אך לא מתייבש לשלב נוסף בטיגון הגעתם לזמן הנכון להשקפה.

האם יש ספציפיות לגובה החביתה? כן, אם אתם רוצים שהטמאגו יראה גבוה מאוד, שימו לב להוסיף ביצים בשלב הבצק ולאפשר להן להתיישב בעדינות.

אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים אחרים? בהחלט! ממתיקים כמו סטיביה עושים עבודה מעולה.

כיצד מתאימים את רוטב הסויה? משתנה על פי מה שאתם אוהבים – ניתן לשים יותר או פחות, אפילו לרמות דל נתרן לוחות לתפריט בריאות.

האם יש חגיגות טעם שונות בטמאגו? כמובן! עם הכנה נכונה אפשר לשלב אותו עם ערכות שונות – יותר מתוק או מלוח לפי הרצוי.

מה אפשר להגיש עם טמאגו? יש המון אפשרויות! מגישים עם אנצ'ווין לסושי, ירקות לסלט וצלחות מפנקות.

מאחל לכולכם להכין את המנה המדהימה הזו ולשתף את ההנאה ברשתות החברתיות עם כל החברים. הטעמים הממכרים של הטמאגו בהחלט יגרמו לכולם לרצות לעמוד בתור!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​