שניצל תירס בנינג'ה גריל: טעם חווייתי ומפנק
דמיינו את הרגע בו אתם פוגשים מנה שהטעם שלה פשוט משגע את כל החושים. משהו שהופך במהרה לאגדה בקרב חברים ובני משפחה. בדיוק כך מתגלה שניצל התירס בנינג'ה גריל – מנה מדהימה, ממכרת, ובעלת פריכות שלא תשאיר אף אחד אדיש. לא באמת יכול להיות שראיתם כזה משהו! בשלבי ההכנה פשוט תגלו שהמראה המעלף שלה הוא רק קצה הקרחון; הטעמים, הריחות וההפתעות שבפנים פשוט משגעים. אחרי שתטעמו, אין ספק – לא תרצו לחזור לאחור. האם אתם מוכנים לחוויה הזו? צלילים של תירס פריך, ריחות של תיבול איכותי, וטעם שהולך להותיר אתכם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל את המסע שלנו להכנת השניצלים המושלמים בנינג'ה גריל, יש כמה מרכיבים שחשוב שיהיו לנו על השולחן. לא מדובר במרכיבים מסובכים במיוחד, אלא ברשימה פשוטה שניתן למצוא בכל סופר. הבה נתחיל:
- 2 פחיות תירס (כל פחית 400 גרם)
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם מהסוג הטבעוני)
- 1/2 כוס קמח חיטה (לי שאין גלוטן, יוכל להשתמש בקמח תפו”א)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- שמן זית (אם אתם רוצים לשדרגו, אפשר להשתמש בשמן ניטרלי)
מרכיבים חלופיים
אפשרויות החלפת מרכיבים הן רבות ומעניינות – למשל, אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את הביצים עם פנקייק של טחינה או עם אבקת חומוס. עבור גרסה ללא גלוטן, קמח תפו”א או קמח אורז מצוינים בהחלט. האפשרויות רבות והיצירתיות אין סופית. אם תמצאו את עצמכם מתנסים ברכיבים שונים, ייתכן שתגלו טעמים חדשים ומרגשים!
שלבי ההכנה
כעת, כשהמרכיבים מוכנים וערוכים, הגיע הזמן להתקדם למחוזות הקולינריים הנפלאים שלנו! אלה הם השלבים שיביאו אתכם ישירות לשיא.
- פותחים את פחיות התירס ומסננים את הנוזלים.
- מעבירים את התירס לקערה מעמיקה ומועכים אותו בעזרת מזלג.
- מוסיפים ביצים לקערה עם התירס ומערבבים היטב.
- בתוך קערה נפרדת, מערבבים קמח, פירורי לחם, מלח, פפריקה וכמון.
- מעבירים את תערובת הקמח לתערובת התירס ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
- מניחים לנוח במשך 10 דקות.
- מחממים את נינג'ה גריל על חום גבוה (בערך 200 מעלות צלזיוס).
- בעזרת ידיים מעט משומנות, יוצקים מהתערובת וצוררים קציצות בגובה של כ-1 ס"מ.
- מברישים מעט בשמן זית ומניחים על רשת הגריל.
- מבשלים כ-10-12 דקות עד שהשניצלים מזהיבים בהחלט.
- נסו להסתדר בין הפסקות הצלייה להרגיש את הריחות הנפלאים שפותחים לכם את התיאבון.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי להעניק לשניצל התירס שלכם עוד נופך של טעם, אתם יכולים לשדרגו עם רטבי שום, רשומות חרדל, או גבינת פריזאי. לתוספת בריאה אפשר להגיש את השניצל לצד סלט ירקות טרי או בתור פוקאצ'ה עם רוטב עגבניות ומוצרלה מעל. ואם ברצונכם להיות יצירתיים – למה לא לנסות להוסיף לתערובת תבלינים שונים כגון כוסברה קצוצה או פנינת צ'ילי?
שאלות ותשובות
מה העיקרון מאחורי השניצל הזה?
העיקרון הוא פשוט ליצור תערובת פריכה ומלאה בטעמים, שפשוט חוגגת סביב התירס. התוצר הסופי ממשיך את המסורת הקולינרית של שניצלים – אלא שהדגש כאן הוא על הבריאות והחיים הטובים.
האם ניתן להכין את השניצל בלי נינג'ה גריל?
בהחלט! אפשר גם להכין את המנה הזו במחבת, פשוט כך. אנו ממליצים לקחת זמן ולוודא שמן רותח אחד הוא כל מה שאתם צריכים למלא את השניצל לשלב השחמה עדין.
איך יתרע כך זה טעים יותר?
טיפ זהב הוא לנסות ולהשאיר את השניצלים על רשת אחרי ההכנה לכמה דקות, כך שיתנשמו. זה ייתן להם את הפריכות שהם צריכים מבלי להיות רטובים.
כמה חם צריך להיות הנינג'ה גריל?
הטמפרטורה צריכה להיות בערך 200 מעלות צלזיוס, בדיוק מה שהשניצלים צריכים כדי להתבשל ולהפוך לפריכים.
לאן עוד אפשר להשתמש בתערובת של התירס הזו?
אפשר להשתמש בתערובת גם בתור קציצות או פלאפל! אם יש לכם עוד תוספות, פשוט יאללה להוסיף.
האם זה שאפשר להכין את המתכון הזה גם לילדים?
שניצל התירס הזה הוא הנכון בהחלט! עם טעמים מתוקים ונעימים, ילדים יגלו שהם אינם נלאים מהמנה הזו.
איפה ניתן לאחסן את השניצל?
מומלץ לאחסן במיכל מקורה במקרר, ואפשר גם לשים במקפיא!
האם יש אנשים שלא יאהבו את זה?
אולי אנשים שלא אוהבים תירס. אם יש חברים או משטרים חלביים מחמישים שלא מושכים את תשומת הלב, ניתן לשלב מצלבות טעמים אחרים.
זה שווה להיות חלק מתפריט מסיבת האירוסין שלי?
כמובן! זהו מתכון מושלם שיביא המון תגובות חיוביות ומתגמלות!
באיזה גיל הילדים יכולים להתחיל לאכול את השניצל הזה?
הזה הוא מצוין לילדים מגיל 1 ומעלה, כל עוד הם אשמים בתפריט של השקעים ביצים.
אם הצלחתם להכאיב לדמיון שלכם בפחות מ-30 דקות, אתם בהחלט על מסלול נכון להצלחה במטבח! ילדים, הורים, אפילו החתול – כולם ייהנו מהמתכון המגניב והמדהים הזה. השניצל הזה בשום אופן לא יישאר על השולחן. אתם בעד למאכלים משגעים? שתפו את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות ופרסמו את תוצרתכם – לא תצטערו!