המתכון המושלם לג'חנון קפוא בתנור אצלכם בבית

איך מכינים ג'חנון קפוא בתנור

בתחום הפיתויים הקולינריים, הג'חנון הוא אחד מהמאכלים שיגרום לכל חובבי האוכל להרגיש את הלב נוגס. לא מדובר סתם במאפה שמנמן, אלא בחוויה מענגת שמתחילה בצבעים הזהובים, ממשיכה בשכבות המופלאות ועוברת דרך הניחוחות המטריפים שמתפשטים ברחבי הבית. כל ביס וירטואוזי הוא שירת הלב מאמא או סבתא, ואין כמו להתעורר בבוקר יום שישי לדוד חם ולהשווי אותו עם רוטב עגבניות או חריף על מדפי השולחן. אנחנו הולכים להכין את הג'חנון המושלם, והחלק הכי מרגש? הוא יהיה קפוא ביום חמישי, וביום שישי בבוקר תראו באיזה קלות ותחכום נוציא אותו מהמקפיא לתנור. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 8-10 שעות (בזמן שינה, מי היה חושב)
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהמונח "ג'חנון" עולה, הראש מיד מתמלא בניחוחות ובצבעים. זהו מאפה שמצליח להפוך כל ארוחה לחוויה מדהימה. הכנת הג'חנון עצמו כרוכה בשימוש במרכיבים פשוטים, אך השילוב שלהם יוצר תוצאה אגדה. נתחיל עם הכנת הרשימה:

  • קילו קמח חיטה (אפשר גם קמח מלא לגרסה בריאה יותר)
  • כוס מים (באזור ה-250 מ"ל, נמתח כמו בדי פרס)
  • מילוי שומשום (שלא ייגמר מהר – פשוט אגדי!)
  • כוס שמן (והשמן יהפוך אותו למכורה שאין לה סוף)
  • מלח לפי הטעם (חיים וטעים)
  • רוטב עגבניות (או חריף אם אתם מעוניינים) להגשה

אפשרויות חלופיות

הג'חנון הוא מאכל שמציע הרבה אפשרויות. ניתן לשדרג אותו לעוד טעמים ולהפוך אותו עדין או אפילו חריף.
אחת האפשרויות היא ליצור גרסה טבעונית על ידי החלפת השמן בשמן קוקוס, כך שתרגישו שאתם במזג אוויר חמים של חופי טייוואן. תוספות של קוביות סויה יספקו טעם שממכר כל כך.

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לנו את המרכיבים, נבצע את ההכנה בצורה מסודרת. ככה כל ההתרגשות מובילה לג'חנון הכי טעים שיש!

  1. נשקול את הקמח בקערה גדולה יחד עם המלח.
  2. נוסיף את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד שהקמח מתאחד.
  3. נשמן היטב את הידיים ונעבוד את הבצק עד שיתקבל בצק רך ולא דביק – זה ההשקעה ששווה זהב!
  4. נשאיר את הבצק לשעה בצד, כדי שיתפוס את הנשימה.
  5. נחלק את הבצק ל-6-8 כדורים קטנים.
  6. נמרח שמן על כל כדור ונעבוד אותו עם הידיים ליצירת פיתות דקות וממושכות – נו, זה הזמן להראות מי שף אמיתי!
  7. נשניח בשכבת שמן את הפיתות אחת על השנייה עד שניצור מגדל ג'חנון.
  8. נעטוף היטב את הג'חנון בניילון נצמד ונחזיר אותו למקפיא למשך לילה.
  9. ביום שישי, נוציא את הג'חנון מהמקפיא, ונניח בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס ואופים למשך 8-10 שעות – למומחים, הניחו לו לילה שלם כמו האמא עליה גדלנו!
  10. לאחר שהג'חנון אפוי לצבע זהוב ומעלף, נניח אותו לנוח לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים

כשהג'חנון יוצא מהתנור, איך אפשר שלא להגיש אותו עם רוטב?! הוספת רוטב עגבניות טרי, ירקות קצוצים כמו כמון או בצל ירוק, ושימו לב – שילוב עם ביצה קשה, וזוהי כמו שירה בצלילים של מחזמר. אפשר גם להקפיא את המילוי לחם, פטריות או טחינה לקבלת פיקניק טעים במיוחד!

שאלות ותשובות

כמה זמן לקחת לאפות את הג'חנון?
משך האפייה הבסיסי הוא בין 8 ל-10 שעות, ובדרך כלל נוח להניח לו לכל הלילה.

האם אני יכול להכין ג'חנון בלי גלוטן?
ישנן אפשרויות להכנת ג'חנון ללא גלוטן, רובן מגיעות עם קמח שקדים או קמח קוסמת.

מה להגיש עם הג'חנון?
אפשר להגיש אותו עם רוטב עגבניות טרי או ירקות קצוצים, וכל מה שעושה לכם טוב.

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק יום קודם, להניח אותו במקרר ולהתענג עליו בבוקר.

האם אני יכול להקפיא ג'חנון אפוי?
בוודאי! ניתן להקפיא ג'חנון אפוי וכשצריך לחמם אותו בתנור.

האם ניתן לשדרגו לגרסה מעושנת?
בהחלט! ניתן לצלות אותו על פלטת גריל לקבלת טעמים מעושנים שמעלפים כל ביס.

מה הטמפ' המדויקת לאפיית הג'חנון?
הטמפ' המומלצת לאפיית הג'חנון היא 150 מעלות צלזיוס.

האם אני יכול למלא את הג'חנון במילויים נוספים?
בהחלט! אפשר למלא בגזר, פטריות או טחינה למגע ייחודי.

כמה זמן נשארים ג'חנון קפואים במקפיא?/b>
הג'חנון יקפיא היטב ומומלץ לאחסן אותו למשך חודשיים.

מה ההבדל בין ג'חנון קפוא לג'חנון טרי?
הג'חנון הקפוא חוסך זמן הכנה, והשיטה מאתגרת את הטעמים לגבולות חדשים.

אז אחרי שנגענו בכל כך הרבה פרטים על הג'חנון, רק נשאר לנו להזכיר לכם לשתף את המתכון עם החברים והרשתות החברתיות. בואו נעביר את ההנאה היטב לחגיגה כזו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​