תבשיל קינואה ועדשים שחורות – מתכון אגדי
במחוזותינו קיימת המנה המדהימה הזו, המשלבת טעמים ורכיבים איכותיים, למתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות. תבשיל הקינואה ועדשים שחורות הוא חדשני, בריא, ומעלף, והוא בהחלט יביא אתכם לשיאים חדשים של טעם. כל נגיסה בתבשיל הזה היא חגיגה של מרקמים וניחוחות, ובעיקר קלות להכנה. אם חשבתם ששילוב של קינואה ועדשים עלול להיות משעמם, תתכוננו להפתעות רבות!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הפופולריות ההולכת וגדלה של רכיבי חלבונים צמחיים כמו קינואה ועדשים, עושה את המנה הזו לא רק טעימה, אלא גם מאוד מזינה. הקינואה, שלדעת רבים היא "אורז של האל", מכילה יותר חלבון מאשר כל דגן אחר. היא גם עשירה בסיבים תזונתיים, מה שעושה אותה מושלמת עבור אנשים שמחפשים להתמיד בתזונה בריאה. העדשים השחורות יוסיפו גם הן לעושר התזונתי, עם כמות רבה של ברזל וויטמינים.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את התבשיל הזה, עלינו לאסוף את מרכיבי הקסם. מדובר ברכיבים פשוטים, אך השילוב ביניהם יוצר טעמים משגעים.
- 1 כוס קינואה לבנה (או אדומה למי שרוצה להרגיש אפילו יותר ייחודי)
- 1 כוס עדשים שחורות
- 2 כוסות מים או מרק ירקות (לא ממלח, אלא מרק ביתי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
- כוסחת פטרוזיליה קצוצה (לקישוט, אך גם להוסיף טעמים)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט השמיטו את המרק ותשתמשו במים. זה מדהים באותה מידה, ואם תרצו, אפשר להוסיף קצת צנוברים קלויים או שקדים בשקעים עבור קראנץ' נוסף.
שלבי ההכנה
ההכנה של התבשיל הזה קלה ומהירה, ותוך חצי שעה תוכלו לשבת סביב השולחן ולהרגיש כאילו אתם במסעדה יוקרתית.
- נחמם את שמן הזית בסיר על להבה בינונית.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונפיח בו עד שהוא מזוגג ושקוף.
- נוסיף את השום והגזר המגורר ונבשל עוד 2-3 דקות, עד שהגזר מתרכך.
- נוסיף את הקינואה והעדשים השחורות, נבשל למשך 1-2 דקות נוספות.
- נוסיף את המים או המרק, יחד עם התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל) ונביא לרתיחה.
- נקטין לאש נמוכה, נכסה ונתן לתבשיל להתבשל במשך 20 דקות, עד שהקינואה רכה והעדשים התבשלו.
- בסיום הבישול, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונערבב בעדינות.
- נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
- נגיש חם, עם קצת פיתות לידה או על מצע ירקות חיים.
תזכרו שהקינואה והעדשים השחורות עושות כאן את העבודה, אבל הם גם יכולים לשמש כבסיס מושלם לעוד הרבה תוספות.
תוספות ושדרוגים לסיפור הטעמים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף את התוספות הבאות:
- גרגרי חומוס קלויים
- קוביות בטטה קלויה לשדרוג מתוק
- רסק עגבניות לתוספת חמיצות
- טחינה לשדרוג חמיצות וטעם עשיר יותר
לכל אחד ואחת מכם יש אפשרות לבנות את המנה שלכם בהתאם להעדפות אישיות. זה טעים ומספק עם מגוון שמשתנה בפינות השולחן.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כן, התבשיל מחזיק מצוין במקרר. אתם יכולים לחמם אותו או להגיש אותו קר.
האם ניתן להחליף את הקינואה במשהו אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש באורז, או אפילו בגריסי פניני.
האם אפשר להשתמש בעדשים אחריות?
בהחלט! אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או צהובות, אך זמן הבישול עשוי להיות שונה.
מה ניתן לשים בצד?
זה הולך מצוין עם סלט ירוק רענן, או עם יוגורט טבעי.
האם יש טיפים להגשה?
שימו את התבשיל בקערה יפה, קשטו בפטרוזיליה ופזרו מעל טחינה.
האם המתכון ניתן להקפאה?
כן, המנה מתאימה להקפאה. יש להקפיא בהקפאות בטיחותית ולהפשיר במקרר לפני ההגשה.
האם המנה מתאימה לדיאטה?
בוודאי! זו מנה בריאה, ועשירה בחלבונים וצבעים, מושלמת לדיאטות שונות.
האם השום מוסיף טעמים?
בוודאי! השום בהחלט מוסיף עומק וטעמים בעבודת השף.
האם יש צורך להשרות את העדשים לפני הבישול?
לא הכרחי, העדשים השחורות יבשלו בצורה ידנית בפנים, בדיוק בזמן.
האם אפשר לשדרג את המתכון לנשנוש?
אפשר להפוך את התבשיל לכדורי קינואה ועדשים, לטגן או לאפות ולהתענג על טעמם.
אז מה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה ותנו לעולם לגלות את מה שהקינואה ועדשים מביאים לשולחן. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהתבשיל המושלם הזה!