מתכון לניוקי בטטה
מי לא אוהב אוכל שנמס בפה, מלא בטעמים מדהימים, ומבטיח כיף לכל בני הבית? אתם יודעים, כשאני חושב על ניוקי בטטה, אני רואה כמה אנחות של התלהבות. ניוקי כזה הוא לא רק מושלם, הוא גם תרופה למכאובי היום-יום שלנו. זה אוכל שנשאר בזיכרון, מתכון שמגיע אלינו ישירות מהמטבח של סבתא, אך בגרסה משגעת וחדשנית. אין ספק שזהו מתכון אגדי, כזה שממכר עד כדי כך שעשויה להתפתח סביבו קהילה של “ניוקי – אוהבים!”
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הניוקי המהמם הזה, יש לנו כמה מרכיבים פשוטים ונפלאים שירכיבו את היצירה שלנו. כל אחד מהמרכיבים יש לו תפקיד משמעותי שיביא לתוצאה הסופית. אנחנו רוצים שנשמע את הטעמים, ולא נרגיש חמוצים.
- בטטה בינונית, קלופה ומבושלת (כ-500 גרם)
- קמח חיטה (כ-200 גרם)
- ביצה בגודל בינוני
- מלח (קמצוץ)
- לדקורציה: פריזאי פריזאי (גבעולי בזיליקום, טחינה, ולימון סחוט)
מרכיבים חלופיים
למי שמעדיף גרסאות שונות, אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן או להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בביצה צמחית. כאן מדובר באפשרויות בלתי נגמרות וזו ההנאה האמיתית – להיות יצירתיים במטבח!
שלבי ההכנה
הכנת הניוקי היא לא סיפור מסובך כמו שחשבתם, ובכל פעם שאני מכין אותו אני מרגיש קצת כמו שף במסעדה יוקרתית. עכשיו, כשיש לכם את המרכיבים המופלאים, קדימה נתחיל!
- מקלפים את הבטטה ומבשלים אותה בסיר מים רותחים עד ריכוך, בערך 20-30 דקות.
- מסננים את הבטטה ומועכים אותה בעזרת מועך או מחית.
- מוסיפים את הביצה ומלח, ומערבבים לתערובת אחידה.
- אלא לאט, מוסיפים את הקמח עד שהתערובת מתחילה להתאחד. הקפידו לא לערבב יותר מדי.
- מעבירים את הבלילה למשטח מקומח ויוצרים נקניקים בעובי של כ-2 ס"מ.
- חותכים את הנקניקים לקטעים של כ-2 ס"מ על מנת לקבל קציצות חמודות.
- מבשלים את הניוקי בסיר מים רותחים עד שהן צפות, זה אומר שהן מוכנות – בערך 3-4 דקות.
- מוציאים את הניוקי ומעבירים לקערה עם שמן זית כדי שלא יידבקו.
- מגישים עם רוטב ירוק משגע או עם שמן זית ולימון.
שדרוגים אפשריים
אחת הנקודות המעניינות במתכון הזה היא הגמישות שלו. אתם יכולים לשדרגו עם רטבים שונים. לדוגמה, רוטב פסטו טרי עם אגוזי פקאנים יכול להיות שדרוג מדהים שיקח את הניוקי שלכם למקום אחר. כמו כן, ניתן להוסיף גבינת פרמזן מעל או להוסיף תבלינים כמו זרעי כמון או כמון קצוץ כדי להוסיף עוד טעם.
שאלות ותשובות
איך שומרים את הניוקי לארוחה מאוחרת?
כדי לשמור על הניוקי, ניתן להקפיא אותו לפני הבישול. יש להקפיא אותו על מגש למשך מספר שעות ולאחסן בשקית אטומה כדי לשמור עליו טרי.
אפשר להכין את הניוקי ללא ביצה?
בהחלט! אפשר לנסות להחליף את הביצה ב½ כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס טחינה גולמית.
האם ניתן להוסיף ירקות אחרים לניוקי?
כן! אתם יכולים להוסיף פירה קישואים או בטטה צבעונית – זה יוסיף טעם ויופי!
למה הניוקי שלי לא מחזיקים את הצורה?
יכול להיות שהוספתם יותר מדי קמח או ביצה לתערובת. השאירו קצת קמח בצד וספרו אותו לאט במהלך ההכנה.
איך מכינים רוטב לניוקי?
אפשר להכין רוטב פסטו או רוטב בתרבות על בסיס שמן זית, שום ולימון. למי שאוהב רטבים חריפים, אפשר להוסיף כמה פלפלונים.
מה ההמלצה למנה בצד?
סלט ירוק עם אגוזים קלויים בהרבה רוטב ודרכים מגוונות – נהדר גם כתוספת!
האם ניוקי יכולים להיות גם מנה עיקרית?
בהחלט! הניוקי יכולים להיות בסיס מצוין למנה העיקרית. ניתן להוסיף עוד ירקות או בשר / טופו.
איך אני יודע מתי הניוקי מוכנים?
הניוקי מוכנים כאשר הם צפים במים, זה סימן מצוין!
נשארו לי ניוקי – מה לעשות איתם לאחר מכן?
ניתן לאחסן אותם במקרר עם מעט שמן כדי שלא יידבקו. הם יכולים להשאר טריים במשך 3 ימים.
איך אני יודע אם קניתי בטטה מתאימה?
חפשו בטטה שהיא קלה ונעימה למגע, ללא סימני ריקבון או סדקים. ככל שהבטטה יותר כבדה, היא יותר מתוקה!
אז עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם לניוקי בטטה, המומלץ לנו מכל הלב, אני מזמין אתכם לגשת למטבח ולהכין את המנה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תיהנו, כי זה הכי טעים שיש!