כרובית בנינג'ה פודי: המנה המושלמת שתכבוש את הלבבות!
דמיינו לכם את הערב האידיאלי, המוזיקה ברקע, האורות עמומים, ומעל לכל… הריח המדהים של כרובית שמחממת את הלבבות. מה יש לאהוב בכרובית, אתם שואלים? אולי העובדה שהיא נחשבת למליונה של המנות הבריאות והטעימות שאפשר להכין בקלות ובמהירות. מנה זו לא רק שהפכה להיות מרכז השולחן, אלא היא גם משגעת את כל מי שטועם ממנה. אם אתם לא החלטתם עדיין, תנו לי לומר לכם: זה הזמן להיכנס למטבח ולהכין את הכרובית בנינג'ה פודי המעלפת הזו. אז קדימה, התקפצו בבקשה, אנחנו מתחילים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעבודה הקסומה במטבח, חשוב להבין אילו רכיבים נדרשים לנו לצורך הכנת הכרובית המושלמת הזו. אנחנו כאן כדי ליצור מנה נימוחה, גבוהה מאוד במרקם ובריאה מאוד. רוצים לדעת איזה סוד טמון בתבלינים? קראו ותגלו!
- 1 כרובית גדולה, קלופה וחתוכה לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית קיפולניף (תיבול מעשיר)
- לציפוי: פרורי לחם או אגוזי ברזיל קצוצים (לא חובה)
והחלק הכי מעניין: ניתן לשדרג את המנה הזו! איך? פשוט לשדרגו בתיבולים אהובים עליכם. שימו לב שיש אוסף אינסופי של רעיונות שיכולים להפוך את המנה למדהימה עוד יותר!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שכולם מוכנים עם רכיבים, בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה.
- חלקו את הכרובית לפרחים אחידים והניחו אותם בקערה גדולה.
- חממים את הנינג'ה פודי על תוכנת טיגון מהירה.
- שמים את שמן הזית, השום והכרובית יחד ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב כדי שהטעמים יתערבבו.
- מעבירים את התערובת לתוך נינג'ה ופוגעים בתכנת טיגון מהירה למשך 15 דקות.
- לאחר 10 דקות, פותחים את המכשיר ומערבבים את הכרובית כך שתתבצע טיגון אחיד.
- למי שאוהב קריספיות: תוכלו להוסיף פרורי לחם או אגוזי ברזיל לקראת הסוף ועד שיתמזגו לתוך הכרובית. זה משגע!
- כשהכול מוכן, מגישים חם ושיהיה בתיאבון!
לאחר הצלחה בהכנה, אתם תיווכחו לדעת עד כמה זה קל ומרשים, בייחוד כשאתם מארחים חברים למשקה טוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לאתגר את הקירבה למושלם, חשבו על תוספות שיכולות להעניק עוד טוויסט למנה:
- אפשר לשדרג בקלות עם פטה או גבינת פקורינו. זה משגע את הטעמים!
- רוטב טחינה שמבושל בפרק זמן קצר עם קצת לימון, ליצירת טאץ' כבוש!
- ירקות קלויים נוספים כמו גזר או קישוא כדי לקבל מראה ואופי מגוונים.
- גם צנוברים קלויים יעשו את העבודה! לא משנה מה תבחרו, התוצאה תהיה מדהימה.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב את כרובית?
אין בעיה! המנה הזאת יכולה להתאים גם עם ברוקולי, וזה גם דל קלוריות. ברוקולי ייתן גוון וריח חדש למנה.
האם ניתן להכין את זה בלי נינג'ה פודי?
כמובן! אפשר להכין גם בתנור, פשוט תבנו על 25 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
אפשר להכין את המנה גם בגרסה טבעונית?
בוודאי! המנה הזו כבר בריאה, פשוט ודאו שהשתמשתם בשמן זית וללא חמאה.
איך להתאימו גם למנות אחרות?
אתם יכולים לשלב את הכרובית כמנה צד בקיץ עם סלטים שונים, זה נותן טוויסט מרענן!
אפשר להכין את זה יום מראש?
עדיף להכין סמוך למועד ההגשה, אך זה ניתן לחימום מחדש בקלות על מחבת.
מתי כדאי לחמם ואילו רטבים הולמים את הכרובית?
החימום יכול להתבצע בתנור או במחבת, ורוטב רצוי להוסיף בעלי טעם חריף, כמו רוטב צ'ילי.
האם אפשר להקפיא את הכרובית המוכנה?
מומלץ לא להקפיא, כי היא עלולה לאבד את קריספיותה.
האם ניתן להוסיף ירקות אחרים יחד במנה?
בוודאי! קישואים, גזר או פטריות, טעמים חורפיים מוסיפים טוויסט.
כהכנה לקיץ, האם כדאי לקשט?
שמשמים טובים כמוה – סלט עגבניות קצוץ או צלחת חצילים מעניקים מראה נהדר.
יש טיפים לזמן הבישול?
אם אתם אוהבים קראנץ', הוסיפו פרחי כרובית ענקיים, הם מקבלים עידון זהב!
אז קדימה, תאמתו את זה עם החברים שלכם, פנו למטבח והכניסו את כרובית בנינג'ה פודי לחייכם. אל תשכחו לשתף עם החברים ברשתות החברתיות, ותודו לי אחר כך על המנה המרגשת הזו!