מי שנכנס היום לחנויות מזון, בין אם מדובר בסופרמרקטים, מכולות, חנויות טבע ועוד, יכול למצוא שם מבחר רחב של מוצרים מכל סוג וסוג. שפע המוצרים נובע גם מייצור של חברות גדולות מקומיות, ייבוא מחו"ל וכן מהעובדה שלא מעט חברות קטנות משווקות את המוצרים שלהן במקומות שונים.
כך למשל, אנחנו יכולים ליהנות ממכירת שמן זית של חברות ממגוון רחב. בין אם מדובר בחברות גדולות, חברות קטנות ואפילו משקים חקלאיים שכל הייצור שלהם מתבסס על שמן זית ומוצרים דומים. היתרונות עבור הצרכן הם רבים, למשל, הוא יכול לרכוש שמן זית ברמות שונות, שמן זית מסוגים שונים, ויש לו אפשרויות בחירה גם על פי מחירים כמובן. לא חייבים לבחור את המוצר הכי יקר.
השאלה היא, כיצד בוחרים שמן זית מסוג כזה או אחר. על פי אילו פרמטרים אנחנו אמורים לעשות את זה. התשובה לכך היא פשוטה. מן הסתם זה עניין של טעם, אך חשוב שאנחנו נבחן עוד כמה נקודות.
מה נבדוק לפני שנרכוש שמן זית
ראשית, נבדוק את המרכיבים שלו, עד כמה הם בריאים, עד כמה הם מתאימים לנו, עד כמה הם מיועדים באמת לשימוש שאנחנו רוצים לעשות בשמן.
שנית, חשוב שנבדוק את גודל הבקבוק אל מול המחיר וכן את תוקף השימוש בשביל שנוכל להשתמש בו במשך זמן רב. צריך לקחת בחשבון, כמה שימושים אנחנו מתכוונים לעשות עם השמן, על מנת שנוכל להפיק ממנו תועלת מרבית.
שלישית, מוטב לבחור שמן זית משובח שאנחנו מכירים או לפחות שמענו עליו דברים טובים. בין אם זה לצורכי בישול, תיבול או כל דבר אחר. מאחר ויש לשמן זית לא מעט סגולות, מוטב לא להתפשר בנושא.