בטטה קסביה עם עוף – מתכון שיעשה לכם חשק!

מתכון לסטייקי בטטה קסביה עם עוף מתובל

תארו לעצמכם רגע את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המטבח, ומיד חודרת אליכם ריח משגע של בטטה קלויה ועוף מתובל. אתם נמשכים לארוחה, והלב שלכם מתמלא בציפייה, כי אתם יודעים שעוד רגע תתענגו על מנה אגדי שמכילה את כל הדברים הטובים. האורחים שלכם יבקשו תוספת, וילכלכו את האצבעות. אתם תמצאו את עצמכם הרבה יותר לא מסודרים מהרגיל, כי המתכון הזה הוא באמת ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המדהימה הזו, אנחנו צריכים כמה חומרי גלם מהמטבח שלנו. זה הזמן להיחשף לסודות של המתכון:

  • 4 בטטות קסביה בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 500 גרם חזה עוף (ללא עצם וללא עור)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית)
  • 4 כפות מים
  • עלים ירוקים לקישוט (כמו פטרוזיליה או נענע)

אם אתם מתלבטים איך לשדרג את המנה, אתם יכולים להוסיף מעט גבינת פטה מעל לפני ההגשה או לערבב תבלינים כמו כורכום ותימין לקבלת טעמים נוספים. זה פשוט משגע!

שלבי ההכנה

והנה אנחנו מגיעים לחלק המעניין במתכון. השלב בו מתחיל הקסם! אקדחו את הסינר שלכם, ונתחיל להכין את המנה המעלפת הזו.

  1. חמים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית עם רבע כוס שמן זית, מכסים בנייר כסף ומוסיפים תבלינים. מערבבים היטב.
  3. אופים במשך 20 דקות.
  4. בינתיים, חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל בינוני.
  5. מניחים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים את השום הקצוץ, דבש או סירופ מייפל, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  6. מוסיפים 2 כפות שמן זית לנוזלי העוף, ומשאירים להתבשל כ-10 דקות.
  7. כשהבטטות מתרככות, מכינים צלחת מחוממת, מעבירים כמה פרוסות בטטה, ומוסיפים את העוף המתובל מעל.
  8. מגישים עם עלים ירוקים ופשוט מתענגים על הקסם!

וזהו, המתכון שלנו כמעט מוכן. אתם מוכנים לקבל את המחיאות כפיים? אל תשכחו להגיש עם סלט טרי או רוטב יוגורט שמתאימים למנה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

המחמאות יתחילו לזרום, וברגע שאתם אוכלים את המנה המדהימה הזאת, אתם לא תפסיקו לחשוב על אפשרויות שונות לשדרוג. אולי תרצו להוסיף פרוסות אבוקדו רכות או קצף רוטב חריף על הבטטות? אפשר גם לעטוף את העוף בשכבת שומשום לפני האפייה, וזה נותן טוויסט קראנצ’י לארוחה.

שאלות ותשובות

מה הסוד שהופך את המנה לממכר כל כך? השילוב של טעמים עשירים כמו השום, הכמון והדבש, יחד עם המתיקות של הבטטה הקלויה – יוצר יצירה מהפנטת שלא תוכלו לשכוח.

האם אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט! אתם יכולים לאפות את הבטטות מבעוד מועד ואפילו לבשל את העוף כמה שעות מראש. לפני ההגשה, פשוט מחממים.

איך מקבעים טעמים במנה? התיבולים הם המפתחות! שימו לב לשימוש בתבלינים איכותיים, ובתהליך ההכנה, תנו לעוף לספוג את הטעמים כראוי.

מה אפשר לשים במקום דבש למי שנמנע ממנו? אתם יכולים להחליף את הדבש בסירופ מייפל או אפילו בכמה טיפות סוכר חום שנטמעים.

האם המתכון מתאים לצמחונים? כן! ניתן בקלות להחליף את העוף בחלבון כגון טופו או פילת סויה מתובלת.

מה כדאי לשתות לצד המנה? מנת בטטה קסביה עם עוף בשילוב עם יין לבן קל או מים מוגזים עם לימון זה פשוט מושלם!

האם ניתן להכין את המנה בתנור רק בתבנית אחת? אם יש לכם תבנית רצה גדולה, תוכלו לשים את הבטטות והעוף יחד! ככה חסכתם את הכלים.

מה אורך חיי המדף של המנה המוכנה? היא נשמעת מעולה למשך 3-4 ימים במקרר. אל תשכחו לשמור את הכלים סגורים.

מה הסוד לבטטה קלויה נימוחה? לא לפחד לדחוף אותן לתנור על טמפרטורה יותר גבוהה, והכין את רבעית השמן! זה מה שנותן את ה”נמס בפה”.

האם ניתן להשתמש בבטטה רגילה במקום בטטה קסביה? אפשר וגם כמובן איכשהו זה יהיה טעים! רק יהיו שינויים בטעם, תבואו עם רצון להתנסות!

אם אהבתם את המנה, אל תהססו לשתף עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו לכולם לגלות את המתכון המדהים הזה ולהגיד תודה! שיהיה בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​