רטבים לסטייק שלא תוכל להתנגד להם

רטבים לסטייק: ארוחת שף ביתית שלא תשכחו!

אם אתם אוהבים סטייקים ורטבים, אז מדובר בעונג שלא תרצו לפספס! דמיינו את הסטייק המושלם שנצלה בדיוק בהחלטה, מתחיל לבעבע עם ניחוחות משגעים, ואז אתם מוזגים עליו רוטב עשיר ומלא בטעמים שמתפשט על כל ביס. הפעם נקדיש את הזמן לדבר על רטבים שמכינים לסטייקים – לא סתם רטבים, אלא כאלו שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מספר מנות: 4

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: מספיק ל-4 אנשים

רטבים לסטייק כידוע הם אמנות בפני עצמם. הם יכולים להפוך נתח בשר משגע למושלם, והם מביאים את הארוחה לרמה אגדי. כאן, אנחנו נעבור על כמה רטבים מדהימים, מגוון אפשרויות, כל אחד מהם עם קריצה והיסטוריה משלו. אז הכינו את האקדח והשומן, ונכנס לעולם טעמים מעניין!

הרכיבים הדרושים

  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • 2 כפות חומץ בן יין או חומץ בלסמי
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • שיניים כתושות משן שום אחת
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה, אם אתם אוהבים חריף)

יש לכם טעם יותר מסורתי? אין בעיה, אנחנו דואגים לזה. אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הדבש בסוכר חום, והסויה תעשה את העבודה בלי בעיות. ואיפה מישהו בא ואומר שהחיים הם לא על מתוק ומלוח? הו, טעמתם את האגדי הזה?

שלבי ההכנה

המסע אל הרוטב המושלם מתחיל כאן. מדובר בשלבים פשוטים שאפילו סבתא שלי לא תוכל להתנגד להם!

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה.
  2. מערבבים היטב בעזרת מזלג או קצף.
  3. מניחים לתערובת להשרות בטמפרטורת החדר כ-15 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  4. מבשלים על חום בינוני סיר קטן עד שהרוטב מתחיל לבעבע ומסמיך.
  5. מוזגים את הרוטב על הסטייק המושלם שלכם ונהנים!

ועכשיו לשאול – מה הסוד של רוטב מצליח? מדובר ביכולת שלכם לשחק עם המרכיבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן מתחילה השמחה! אפשר להוסיף עוד מרכיבים לרוטב כדי להעשיר אותו. לדוגמה, כאשר מתעלים אותו עם קצת פטרוזיליה קצוצה, שיניים כתושות של שום יותר, או אפילו קצת ג'ינג'ר מגורר, רוטב הפך להיות משגע!

או איך על חרדל דיז'ון – ניקח אותו למקום אחר, עם פעולת קרם קצת עבה יותר או חומץ עדין. יהיו עוד רכיבים כמו רוטב צ'ילי, או טפנד זיתים שיכולים להוסיף לטעמים שיגעו בכם. האוכל בבית לא חייב להיות משעמם, תנו לדמיון גם לפעול!

שאלות ותשובות

מה לגבי רוטב יין אדום? איך להכין אותו?
רוטב יין אדום מושלם לסטייקים. מתחילים לשים בתנור חום גבוה, עד שנכנס יין אדום יבש ומצמצמים אותו, מוסיפים שלל תבלינים: שום, טימין, אפילו מעט חמאה לסיום.
האם זה בסדר לשים רוטב על סטייקים בזמן הצלייה?
גם וגם, אתם יכולים לשים נגיעות בגריל ובזמן הצלייה, אבל הכי טוב להניח פחות רוטב ולהוסיף בשלב הסיום.
איזה סוג של סטייק מתאימים עם הרוטב?
המשגע הזה מתאים לסטייקים שמכינים אתם כמו אנטריקוט, ריב איי, או סינטה.
פחות חריף, אפשר?-
אכן, ניתן להפחית את הכמות של הפפריקה או להוציא אותה לגמרי. כל אחד יכול לשחק עם הטעמים שהוא אוהב!
האם אפשר לאחסן את הרוטב?
בהחלט! שמרו אותו בצנצנת סגורה במקרר, והוא יכול להחזיק עד שבועיים!
האם יש רוטבים מיוחדים לאירועים?
בהחלט, במהלך חגים או אירועים משפחתיים, הרוטב יכול לשדרג את האירוע לשמחתי כפליים!
אפשר להכין את הרוטב יום לפני?
בהחלט, זה אפילו מומלץ, בהתעקשות על טעמים טובים יותר!
האם יש גרסה דלת קלוריות?
נכון! אפשר לשים את שמן הזית פחות, ולשדרג עם אגוזי לוז טחונים.
איך לשדרגו?
שיחקתם עם הוספת אגוזים קצוצים או טחינה דקיקה.

אז, מה אתם מחכים? שתפו את המתכון עם חברים, תנו להם לגלות את הצלחת המדהימה הזו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​