בצק פריך על בסיס שמן: מתכון קל וטעים!

הרפתקה של בצק פריך על בסיס שמן – מהכנה ועד טעמים משגעים!

כולנו מכירים את הרגע הזה, כשאתם פותחים את המקרר, מחפשים משהו טעים להכין, ומעברים את המבט על בקבוקי השמן, שכוללים גם את השמן שאתם אוהבים. אז מה אם אגיד לכם שהמתכון הזה יכול לשדרג את כל מה שחשבתם על בצק פריך? כן, כן! מדובר בבצק פריך על בסיס שמן, שהוא פשוט מדהים. הוא נמס בפה, אוורירי, מושלם לשימוש בכל מיני מאפים, פשטידות, פיצות או אפילו טארטים.

מתכון זה אינו רק טעים אלא גם בריא יותר מהבצקים הקלאסיים, מצוין למי שמעוניין לחסוך בשומנים רוויים. השימוש בשמן מאפשר לבצק להיות נגיש, קל ומהיר להכנה. אז בואו נכין יחד בצק פריך על בסיס שמן, ברמת קושי נמוכה, עם המון אהבה ועם טעמים אגדים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן תסיסה: 30 דקות (אם רוצים!)
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כשמדובר בהכנת בצק פריך על בסיס שמן, יש כמה מרכיבים פשוטים שאותם אפשר למצוא בכל מטבח. חשוב לבחור את המרכיבים באיכות גבוהה, כדי לקבל את התוצאה הכי טעימה שיש!

  • 2 כוסות קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח אורז)
  • 1/2 כוס שמן (שמן זית או שמן קנola עשה עבודה נהדרת)
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה (לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש במשהו כמו טחינה גולמית או לקח מצמחי)

והנה מגיע הרגע לגלות אופציות נוספות! יש המון דרכים לשדרג את הבצק. ניתן להוסיף תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום, או אפילו מעט שום גבישי על מנת להקנות לבצק טעם נוסף. אם אתם אוהבים מתוק, אפשר להוסיף סוכר וניל ובזה ניתן להשתמש באופן קל בתור בסיס לפשטידות מתוקות.

שלבי ההכנה

כעת נתחיל בשלבי ההכנה המיוחדים שלנו, אשר יובילו אתכם לתוצאה המעלפת והממכרת!

  1. נניח את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  2. נערבב היטב עם כף עץ, עד שהתערובת מתאחדת.
  3. נעביר את הבצק למשטח עבודה נקי.
  4. נמנע מעצמנו לאלתר, נלוש את הבצק עד שהוא נעים וקטן, כמיטב המסורת.
  5. אם הבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח, אלא אם כן אתם אוהבים את האתגר!
  6. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר למנוחה במקרר ל-30 דקות.
  7. לאחר מכן, נוציא את הבצק החוצה ונרדד אותו, עד שיהיה דק.
  8. נניח את הבצק בתבנית, נכין אותו עם חור כדי לא לאפשר לו להתפוס אוויר.
  9. אם רוצים, אפשר להבריש עם ביצה לפני האפייה.
  10. נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20-25 דקות.

ובכן, לאחר שסיימנו את התהליך, זה הזמן לפתח תיאבון! עכשיו אתם יכולים למלא את הבצק בתערובות מלאות בטעמים שמתאימות לכם. בין אם זה מיקס של ירקות קלויים, בשר, גבינות או מתוק. אז בואו נעשה סיבוב קצר על תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון!

תוספות ושדרוגים

  • לפשטידת גבינה: יוצקים על הבצק תערובת של גבינה, ביצים ודבלים.
  • לפשטידת פירות: ממלאים בתערובות של פרי קיץ, סוכר וקינמון.
  • תוספת שמן זית עם עשבי תיבול יכולה להוסיף טעם בלתי נשכח לכל פשטידה.
  • לגרסה בריאה יותר, ניתן להמיר חלק מהקמח לקמח מלא.
  • אנחנו ממליצים על פסטו במילוי הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

מה קורה אם הבצק יוצא דביק?
יכולים להוסיף מעט קמח ולהימנע מלחוץ על הבצק יותר מדי. חשוב להשגיח על הכמויות ולמצוא את האיזון הנכון בין הקמח לשמן.

האם אפשר להכין את הבצק ימים קודם?
לגמרי! ניתן להכין אותו מראש ולשמור אותו במקפיא. הוציאו אותו כמה שעות לפני השימוש והניחו להפשיר במקרר.

מה אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית?
אפשר להמיר את הביצה בטחינה גולמית או בזית. ההרגשה תהיה נהדרת!

מה עם תיבול נוסף?
ל-אוהבי התיבול, תוספות כמו סומסום, פרחי רוזמרין ושום יכולים לשדרג את הבצק אפילו יותר!

מה קורה אם אני רוצה להכין בצק פריך מיניאטורי?
אל תתנו לגודלו של הבצק להרתיע אתכם. ניתן להכין כיתות קטנות ולמלא אותן במילויים שונים.

מה אם אני רוצה לעבוד עם קמח כוסמין?
גם קמח כוסמין יתן תוצאות יפות ואפשר לנסות להמיר חלק מהקמח הרגיל בקמח כוסמין.

הבצק יצא דקורטיבי ומרשים, אפשר לשמור גם ליום המחר?
בהחלט! מומלץ לשמור במקרר נכנס ליום או שניים, וזה בהחלט יכול להחזיק מעמד בעמידה קלה.

למה כדאי לפזר שמן זית על הבצק?
אם אתם רוצים לשדרג את הצבע ואת הטעם, פיזור של שמן זית יוצר אחידות מעניינת ודרגת טעימה בעבודת היד שלכם.

האם זה בסדר לאפות על חום גבוה?
עדיף להשאיר את הטמפרטורה הטבעית על 180 מעלות, כדי לא לשורף את הבצק ולטפח אותו לרכות המשגעת.

אילו מאפים נוספים אפשר להכין עם הבצק?
זהו תהליך יצירתי! מהכנת טארטים, פשטידות, פיצות ועד כיבוד לקפה. היכנסו עם דמיון והשתעשעו!

עכשיו כשכולנו מוכנים עם המתכון המדהים הזה, יש לי בקשה קטנה: שתפו את המתכון בחברים, בפייסבוק, אינסטגרם או בכל מקום שתרצו. תנו לכולם לגלות עד כמה הוא אגדי! בישול זה לא רק על אוכל, זה על חוויות ושיתוף של רגעים מתוקים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​