גלה את המתכון הסודי של מאסימו בוטורה

מאסימו בוטורה – איך להכין פסטה כמו שף על

לא משנה אם אתם חובבי פסטה מושבעים או סתם אנשים שמחפשים לחדש את התפריט השבועי – יש לנו מתכון מדהים שיגרום לכם לנשום לרווחה ולהתאכזב שלא הכנתם אותו קודם. המשפט "פסטה זה פשוט" אולי קיים, אך כשמדובר במאסימו בוטורה, המאסטר של האוכל האיטלקי, אתם עומדים לגלות שיש כל כך הרבה יותר מאחורי כל צלחת נודלס! אנו ממליצים לכם להקפיץ את היצירתיות שלכם ולנסות את המתכון הזה, שהינו מענג בצורה ממכרת ועם כל כך הרבה טעמים מרהיבים; זה הפסטה הכי טעימה שיש!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: בינונית. לכמה מנות: 4 מנות.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • לכמות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין פסטה כמו של מאסימו בוטורה, אנו צריכים את הרכיבים הבאים:

  • 400 גרם פסטה (בחרו פנה, פטוצ'יני או כל סוג אחר שאתם אוהבים)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 3 שיניים שום מרוסקות
  • 200 גרם עגבניות טריות קצוצות (או פחית עגבניות קלופות)
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את גבינת הפרמזן בגבינת אגוזים או במינון נוסף של שמן זית. לחלופין, אם אתם מונעים gluten, קיימת פסטה ללא גלוטן מחומרי גלם כמו אורז או תפו”א. אתם פשוט חייבים לנסות!

שלבי ההכנה

הכנת הפסטה הזו זורמת כמו הרוטינה של שף מסעדה – קלילה ומהירה, בעצם כמעט כמו להקפיץ את המנה ברחבי המטבח בדיוק כמו שהתכוונתם! היכנסו למטבח, קבעו את המוזיקה האהובה עליכם, ותתחילו להכין את המנה הזו:

  1. בשלו בסיר גדול מים עם מעט מלח עד לרתיחה.
  2. הוסיפו את הפסטה וערבבו היטב כדי למנוע הידבקות.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת, חממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  4. הוסיפו את השום המרוסק ורוטו אותו עד שהוא מתחיל לבעבע.
  5. לאחר 1-2 דקות, הוסיפו את העגבניות הקצוצות והמשיכו לבשל עד שהן מתרככות.
  6. כאשר הפסטה מוכנה, סננו אותה והעבירו למחבת עם הרוטב.
  7. ערבבו היטב את הפסטה עם הרוטב עד שהיא מצופה באופן אחיד.
  8. על צלחת הגישו, פזרו גבינת פרמזן מעל והוסיפו עלי בזיליקום כקישוט (זה הזמן להרגיש שף מפורסם).

אסור לשכוח, טכניקת הכנה זו מאפשרת לנו להרגיש את השפעת האש בזמן הבישול ולספוג כל טעם מהעגבניות השומניות והשום הארומטי. היא גם הכי נמסה בפה, ממש כמו שף על.

תוספות או שדרוגים אפשריים

רוצים קצת ברק? הוסיפו פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס לקבלת טעמים חזקים יותר. ואולי רכיב מתוק? צנונית מוחמצת מעל תאפשר את השדרוג החזותי והטעימי בעזרת קריספיות.

אתם פשוט חייבים לנסות לשדרג את המנה עם תוספות כמו זיתים, גבינת מוצרלה רכה שיתפשטו למרקם מדהים, או אפילו עוף או פירות ים לאלה שרוצים להרגיש ממש אגדי.

שאלות ותשובות

איך אפשר לגרום לפסטה להיות אוורירית יותר?

זה תלוי בעיקר בצורת הבישול. דאגו לבשל את הפסטה עד שהיא אל דנטה ולא רכה מדי. כשאתם סננים, אל תשכחו לשמור על קצת מהמים מהבישול להוסיף לרוטב.

מה אפשר לשים במקום גבינת פרמזן כדי שזה יהיה טבעוני?

קל מאוד! גבינת אגוזים תחזיר לכם את הטעם המיוחד או חומץ בלסמי להעניק חומציות.

האם ניתן להשתמש בעגבניות משומרות במקום טריות?

כמובן! עגבניות משומרות הן פתרון מצוין, בעיקר כשאין עגבניות טריות בהישג יד.

האם יש לכך גרסה ללא פחמימות?

בנוגע לדל פחמימות, ניתן להשתמש בתחליף פסטה כמו נודלס זוקיני או קונזק השולחים רגשות של "מה זה בדיוק?" אבל מבטיחים שזה יהיה מעלף במיוחד.

איך אפשר לזרז את תהליך הבישול?

אחד הטריקים הוא להרתיח את המים לפני שתשימו את הפסטה. הישארו איתנו, יש לנו עוד פלח של בגידת בישול ברוח סבתא.

מה הדרך הכי טובה לשמור את הפסטה לאחר הבישול?

שמרו אותה במיכל אטום במקרר, אפשר להוסיף מעט שמן זית לשמור על הנעימות אך הקפידו לא לבשל שוב!

האם ניתן לשים ירקות נוספים ברוטב?

כן, בהחלט! גזר, קישואים או פטריות ישדרגו את המנה ואת הערך התזונתי שלה.

איך מבשלים את הפסטה בצורה הטובה ביותר?

רססו את המים במלח. לא להיות פרנואידים, זה רק מבשל את הפסטה הכי вкусно שיש!

האם אפשר להכין את המנה מראש?

מאוד! זה אחד מהמתכונים הכי קלים מראש, פשוט הכינו את הפסטה והבישול שלה, שיהיה במקרר עם קצת רוטב כדי למנוע הדבקה.

מה קורה אם אני רוצה לשדרג עם עוף?

לא סרטון שירה טוב. פשוט צלו עוף במחבת עם התבלינים שלכם והוסיפו אותו בשלב הסופי של הרוטב.

הכנתם את המנה הנפלאה הזו? שתפו אותנו בתגובות והמליצו לחברים. זו הייתה הרפתקה מבית מאסימו בוטורה שמשאירה טעם של עוד!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​