בריסקט בתנור – המתכון המושלם שלכם!
תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור, והא aroma של בשר רך, עסיסי ומלא בתבלינים נפלאים ממלא את האוויר. זה לא סתם בשר, זה בריסקט – מנת גורמה ממכרת שבאמת נמסה בפה. כמה פעמים קרה לכם שצוותם לבש את המילואים המוכנים והתחלתם לחשוב איך להגיע לאותה כוס חמין חמימה או לאותה צלחת משגעת של בשר? עכשיו תפסו את המושכות, כי אנחנו כאן כדי ליצור את המנה העליונה הזו ביחד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור בריסקט מהחלומות, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 1.5 ק"ג בריסקט עם מעט שומן
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף שום גבישי
- 1 כף תערובת תיבול בשר
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצל בינוניים, קצוצים גס
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים
- 2 גזר בינוני, קלופים וקצוצים
- 500 מ"ל מים חמים (או יותר, לפי הצורך)
- 2 כפות רוטב סויה
המרכיבים הללו לא סתם נבחרים באקראי. המלח מדגיש את הטעמים, הכמון והפפריקה מוסיפים אליו חריפות ונפלאות ששווה ללקק מהצלחת אחר כך, והשום מוסיף טוויסט שהופך את כל המנה למעלפת. הבצלים והירקות בהחלט יוסיפו לקסם.
מרכיבים חלופיים
אתם שואלים את עצמכם אם זה מתכון שמתאים גם לצמחונים? אל חשש, אפשר גם להכין גרסה טבעונית עם שייטל וגם להחליף את הבשר בעוף, אם אתם מחפשים משהו קל יותר. גם אפשר להשתמש בתבלינים נוספים כמו קימל או טימין, שיביאו את הארומה הנפלאה הזאת!
שלבי ההכנה
וכעת נעבור לשלב הכנת הבריסקט. אתם תראו שזה ממש פשוט ונעים, ואין סוף לתוצאות הלא יאומנו של המתכון הזה.
- מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- מערבבים קערה גדולה את כל התבלינים – מלח, כמון, פפריקה ושום גבישי.
- מורחים על הבריסקט את התערובת הזו מכל הצדדים עד שמכסים אותו בשכבת טעמים.
- מחממים שמן זית בסיר עמוק על הכיריים ומחממים את הבריסקט מכל צדדיו עד שהוא משחים.
- מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים אותו בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצלים, סלרי וגזר ומטגנים עד שהבצלים שקופים.
- מחזירים את הבריסקט לסיר, מוסיפים מים חמים ורוטב סויה.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
- מבשלים במשך 4 שעות, עד שהבשר רך ויש לו מרקם נימוח משגע.
- כשזה מוכן, מוציאים מהתנור, נותנים לבשר להתקרר קצת ואז מעבירים לצלחת.
כשאתם פותחים את הסיר לאחר 4 שעות, תתקלו בנשימה החסרה שלכם. המראה של הבריסקט שיצא מהתנור פשוט מדהים! תוספות של צלפים או פרוסות של בצל כבוש יכולים לשדרג את המנה לרמות שלא דמיינתם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
חושבים על שדרוג? יש לא מעט אפשרויות:
- תוספת של תרד או קייל: הוספתם לפיה לא הרבה ירקות חיוניים תעשו את המנה אפילו בריאה יותר!
- סלט מרענן: סלט עגבניות קצוץ עם אורגנו יכול להוסיף קונטרה נהדרת לבשר.
- רוטב חריף: אם אתם אוהבים חריף, הוספת רוטב חריף יכולה להעניק לכם את הטוויסט הזה!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבשר מוכן?
כשהבשר רך ונשאר בקלות משינמים, אתם יודעים שהגיע הזמן להגיש.
האם אני יכול להשתמש בבשר אחר במתכון הזה?
בהחלט! תוכלו להשתמש גם בבשר חזיר או עוף, אך יש לשים לב לזמן הבישול.
מה לעשות אם אין לי שמן זית?
אפשר לשדרגו עם שמן קנולה או שמן קוקוס.
האם הבריסקט מתאים להקפאה?
כן, אפשר להקפיא את הבשר לאחר הבישול, והוא עדיין יהיה מדהים לאחר הפשרה.
וכיצד שדרגתי אותו עם רוטב סויה?
הוספת רוטב סויה משדרגת את הטעמים ומוסיפה חריפות נעימה.
מה להגיש בצד?
תפוחי אדמה מזוגגים או פירה רך הם תוספות נפלאות לבריסקט.
האם זה מתכון קל להכנה?
בהחלט! אחרי כל ההכנה, כל מה שעליכם לעשות זה להכניס לתנור ולהתפנק בזמן הבישול.
האם הילדים שלי יאכלו את זה?
ודאי! המתכון מתוק באידיאלי וילדים לרוב אוהבים את הבשר נימוח עם טעמים נהדרים.
האם ישנן גרסאות ללא גלוטן?
כן, פשוט השתמשו ברוטבים ללא גלוטן וודאו שהתבלינים מתאימים.
האם אני צריך לתת לבשר לנוח אחרי הבישול?
זה מומלץ מאוד, כך הבשר ימשיך לספוג את הטעמים!
אז קדימה, חברים! הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולהפיץ לחברים שלכם. מה יותר מושלם מלבשל בריסקט מדהים שכולנו אוהבים? בתיאבון!