אורז בוכרי ירוק – המנה המושלמת לכל שולחן
לא ניתן להתווכח על כך שאורז הוא מהמאכלים היותר אהובים עלינו. אבל אורז בוכרי ירוק לוקח את כל העניין לרמה הבאה. מדהים, נכון? בתהליך ההכנה, כולנו מרגישים את הריחות המופלאים שמרימים לנו את הראש ושואבים אותנו אל העבר, לתקופות בהם אמא או סבתא הכינו את המנה הזו ליום שישי בערב. יצא לנו ללקק את האצבעות ולהתענג על כל ביס. אם ישנה מנה שהילדים יאהבו, זוהי זו. היא צבעונית, טעימה, ומעל הכל – פשוטה להכנה! אז בואו נצלול לתוך המתכון שיגרום לכם לרצות להכין עכשיו ולשתף את כולם!
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת הקושי: קל/בינוני
- כמות מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כעת אנחנו מגיעים לחלק הכה מרגש של המתכון. הכנו עבורכם רשימה של מרכיבים מובחרים, שיביאו את הטעמים האגדים של האורז הבוכרי ירוק אל כיכר האוכל שלכם. דמיינו את הצלילים, את הריחות ואת ההכנה המעשירה.
- 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז פרסי)
- 4 כוסות מים או ציר עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3-4 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
עכשיו, רגע לפני שאנחנו עוברים לשלב ההכנה, בואו נעצור לרגע ושוב נחשוב על החלופות. יש לכם אורז בלי גלוטן? אין שום בעיה! אפשר להשתמש באורז חום או באורז בסמטי. גרסה טבעונית? פשוט תחליפו את ציר העוף במים, וזהו. בנוסף, אפשר להוסיף ירקות שונים כמו גזר קצוץ או אפונה כדי להעשיר את המנה בבריאות ובצבעים.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים ממתינים לנו, נתחיל בתהליך הבהיר והמגרה של הכנת אורז בוכרי ירוק.
- שטפו היטב את האורז תחת מים זורמים כדי לשטוף עמילן, נגעים מיותרים וליצור אורז יותר אוורירי.
- בסיר גדול, חממו את שמן הזית על חום בינוני.
- כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא מתרכך והשקוף (כ-5 דקות).
- הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עוד דקה נוספת, עד שהשום משגע אתכם עם הריח הנפלא שלו.
- יש להוסיף את האורז לסיר ולערבב היטב במשך כ-2 דקות נוספות.
- לאחר מכן, הוסיפו את המים או ציר העוף, מלח, פלפל וכמון אם אתם אוהבים גוונים נוספים.
- הביאו את התערובת לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 15-20 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך.
- כשהאורז מוכן, הסירו אותו מהכיריים והוסיפו את הפטרוזילה, הכוסברה והנענע הקצוצה. ערבבו בעדינות.
- תנו לאורז לשבת מכוסה במשך 5 דקות נוספות, כך שהטעמים יתמזגו.
- עכשיו, המנה מוכנה! תציבו את האורז על שולחן האוכל ותהנו מהתגובה של כולם – זה יהיה משגע!
וודאו שהאורז לא נדבק לתחתית הסיר. יש לנענע אותו בעדינות עם מזלג לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם מתחשק לכם להוסיף קצת עניין למנה המדהימה הזו, יש לכם לא מעט אפשרויות. עגבניות קצוצות או גזר מגורר יכולים להוסיף צבע ורעננות.
ודאי שתוכלו לשדרג את המנה עם עוף קצוץ, טופו, או שקדים קלויים במידה ואתם רוצים יותר ממלא. גם תוספת של תפוחי אדמה יכולה להפוך את המנה למושלמת.
שאלות ותשובות
מה זה אורז בוכרי?
אורז בוכרי הוא סוג של אורז בסמטי עם טעמים עשירים והוא נפוץ במטבחי המזרח התיכון ובייחוד במטבח האוזבקי. הוא מתאפיין בעבודת יד מדויקת של בישול.
האם ניתן להכין אורז בוכרי במיקרו?
כן, אפשר לבשל את האורז במיקרוגל. רק יש לוודא שיש לכם כלי מיקרוגל מתאים, ופשוט להניח במיקרו למשך 15 דקות.
מה ניתן להגיש לצד האורז?
אורז בוכרי מתהל עם מגוון רחב של תוספות כמו קציצות בשר, ירקות מוקפצים וחומוס. כל מה שאתם אוהבים!
האם זה בריא?
בהחלט! אורז מהווה מקור פחמימות מצוין ואפשר לשלב אותו עם ירקות לשיפור הערכים התזונתיים.
כמה זמן ניתן לשמור את האורז?
אורז בוכרי נשמר במקרר עד 3-4 ימים וכל עוד הוא מכוסה. אפשר גם להקפיא, אם רוצים לשמור אותו לזמן ארוך יותר.
איך יודעים אם האורז בושל בצורה נכונה?
הכי פשוט, חתכו מעט מהאורז. אם הוא רך ונעים למגע, הוא מוכן!
מה ההבדל בין אורז בסמטי לאורז אחר?
אורז בסמטי הוא בעל טעם אגדי, שם דגש על ארומות ופחמימות קלות יותר מיתר סוגי האורז.
אילו תיבולים נוספים אפשר להוסיף לאורז?
תיבול קוקוס מתוק, כמון, או אפילו מיץ לימון ייחודי יכולים כולם לשדרג את הטעם.
האם יש לי אפשרות לעשות את המנה זאת על פלאנצ'ה?
כמובן! כל שעליכם לעשות זה להקפיץ הכל על פלאנצ'ה ולוודא שהאורז לא נדבק.
מה עוד ניתן לשדרג במתכון הזה?
שקדים קלויים או אפילו חמוציות יכולות לעשות קסמים לכל טעם.
תוכלו לנסות אותו בעצמכם, ובטוח שתרצו לשתף עם כל החברים שלכם! אל תהססו להפיץ את המתכון המעלף הזה ברשתות החברתיות.