פסטה בצבעים – חווית טעמים וסיפורים
אז מה קורה כששמים אדום, ירוק וצהוב על צלחת אחת? פסטה בצבעים! נכון, זה נשמע כמו הכנה צבעונית של דולפינים בהפסקה של גן ילדים, אבל ברצינות, מדובר במנה שהיא יותר מסתם אוכל. מדובר במנה מהחלומות, והיא מדהימה, ממכרת ובאמת מעלפת! זה הזמן לגלות את הסוד שכולל רכיבים טריים, פסטה בעבודת יד ותחושה של אולימפוס של טעמים. אז בואו נתחיל באומנות הקולינרית הזו! הפסטה שלנו לא רק יפיפייה מבחינה אסתטית, היא גם מתאוורר בצורה מושלמת ונמסה בפה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כעת נבחן את רשימת המרכיבים שתאפשר לנו להילחם בתשוקות הקולינריות שלנו. מדובר במרכיבים טריים, רבים ומלאים בחיים, שיעניקו לפסטה שלנו את הצבעים המרהיבים.
- 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח חצי-חצי או קמח כוסמין)
- 5 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 200 גרם תרד טרי (לצבע הירוק)
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ סלק או רסק סלק (לצבע האדום)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ גזר (לצבע הכתום)
כדי לגוון את המתכון, אפשר להכין גרסה טבעונית באמצעות הרכבת הפסטה כתומה עם קמח מתפח, תפו”א ומתי, או אפילו להכין אותה עם קמח אורז עבור גרסה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
וקשה לדמיין את הפסטה שלנו נמסה בפה, אז בואו נדבר על הדרך שבה נגיע לכך:
- מניחים את הקמח, הביצים, השמן והמלח בעמדת העבודה ומערבבים עד לקבלת בצק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- לכדור הראשון, מוסיפים את מיץ הסלק ומערבבים היטב עד שהצבע האדום מתפשט.
- לכדור השני, מוסיפים את מיץ הגזר וחוזרים על הפעולה עד שנגיע לצבע כתום מרהיב.
- לכדור השלישי, טוחנים את התרד ומערבבים, עד שהבצק מקבל צבע ירוק עז.
- מניחים לכל כדור בצק להתייצב במשך 30 דקות עטוף בניילון נצמד.
- מרדדים כל כדור בעזרת מכונת פסטה עד לקבלת דפים דקים.
- חותכים לרצועות בעובי הרצוי עם סכין.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח למשך 3-5 דקות או עד שהיא צפה.
- מניחים את הפסטה המוכנה בקערה עם שמן זית, ומערבבים בעדינות כדי שלא תדבק.
עכשיו, לאחר שיצרנו את הפסטה שלנו, אפשר לחשוב איך אפשר לשדרג אותה. הפסטה המיוחדת הזו עמידה בפני מגוון תוספות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
חושבים על תוספות? זה הזמן לגלות את היצירתיות שלכם! כאשר ההגשה נעשתה, נסו להוסיף:
- פרוסות דקות של פריזאי דק, קלוי עם עשבי תיבול.
- רוטב עגבניות טרי עם שום ובזיליקום שיתמזגו עם הפסטה הצבעונית.
- גבינת פרמזן מגוררת או מוצרלה נמסה.
- פקאן קלוי קצוץ לפיצוחים ושדרוגי פריך נוספים.
- כדורי עוף צלויים או פירות ים.
שדרוג נוסף שיכול להוות גימיק מדהים הוא להגיש לכל בן משפחה או חבר צבע שונה של פסטה על שיש צבעוני! כך תרגישו שאתם במופע נהדר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להוסיף צבעי מאכל?
כן, אפשר להשתמש בצבעי מאכל טבעיים, אם רוצים להוסיף צבעים עזים נוספים.
מה אם אין מכונת פסטה?
אין בעיה! אפשר לרדד את הבצק ביד בעזרת מערוגל. תנו את הלב למרחקים דקים.
האם ניתן להכין פסטה מראש?
בהחלט! אפשר להכין מראש ולהקפיא את הפסטה. רק הקפידו לזרות מעט קמח על מנת שלא תידבק.
אילו רטבים מתאימים לפסטה צבעונית?
אטמוספירה רומנטית עם רוטב פסטו, רוטב שמנת עם פטריות, או אפילו רוטב בסיסי של חמאה עם עירית קצוצה.
האם ניתן לשמור על הפסטה בצבעים למחרת?
הפסטה לא שורדת יותר מיום, אך אפשר לשמור במקרר למשך יום אחד.
למה הרטבים חשובים?
לטעמים יתכן שברוטים ישמרו על לחות ויתנו לפסטה את המנוחה והערך המוסף.
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?
באופן חד משמעי, קמח כוסמין בהחלט אפשרי, הוא יוסיף טעם ופריכות.
איך אני יודע אם הפסטה עשויה?
כשהפסטה צפה במים, אפשר לטעום חתיכה. היא צריכה להיות רכה אך עם חוט.
מה אני יכול להוסיף לפסטה כדי להקפיץ את הטעמים?
מאוד מומלץ לשים מעט חריף, שום קצוץ, או אפילו זעפרן!
מהו המקרה הטוב ביותר לאכול פסטה בצבעים?
כל חגיגה היא באמת טובה, אבל ביום ההולדת של חבר או לילה רומנטי יחד?
לסיום, אם אהבתם את המתכון הזה, זה הזמן לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! שתפו את החוויה בצבעים, בתוספות ובאהבה שלכם לפסטה.