מתכון אגדי של בקלה בתנור: של סבתא, עם טוויסט מודרני
לצאת למסע טעמים שייקח אתכם מחוף הים של ישראל אל המוקטים של סבתא. האוויר במטבח מתמלא בניחוחות מדהימים שמשלבים ים עם מסורת, וטעמים שנמוגים בפה. הבקלה של סבתא, עם תיבול מדויק, היא לא סתם דג – היא מסע שמשגע טעמים, אהבה וזיכרונות. אם תשאלו אותי, זה המתכון הכי טעים שיש!
זמן ההכנה של המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4 מנות.
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- דמות קשה: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
הבקלה שלנו במרינדה מעלפת, ולכל אחד מהמרכיבים יש סיפור משלו. בואו נרכיב את המנה המושלמת! אלו הם המרכיבים:
- 4 פילטי בקלה טריים, נקיים ושטופים
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 4 כפות שמן זית
- 2 לימונים, מיץ וסחוס
- שום – 4 שיניים, קצוצות דק
- חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים חלופיים
אם לא מצאתם בקלה, תוכלו להשתמש בסוגים אחרים של דגים כמו דניס או סלמון. וגם עבור טבעונים, אפשר להכין את המתכון עם טופו, ולתבל בהתאם. מהנסיון שלי, זה אפילו יוצא די משגע!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לעשות ניסים! קחו אוויר, בואו נבשל!
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בסיסים קצוצים לשום ולחצי מכמות הלימון בתערובת.
- מוסיפים את השום הקצוץ ושאר התבלינים (כמון, פפריקה, מלח, כורכום, פלפל שחור).
- יוצרים משחה ומוסיפים את שמן הזית ואחריו את מחצית פטרוזיליה ליצירת המרה.
- מניחים את פילה הבקלה בתבנית, ולמעלה מורחים את תערובת התיבול.
- סוחטים מעל מיץ הלימון הנוסף ומפזרים את שאר הפטרוזיליה.
- אופים במשך 10-15 דקות עד שהדג מתבשל היטב ומשחים מעט.
- מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות לפני ההגשה.
- מקדישים את זה לאהובים שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הבקלה הזו מתאימה להמון תוספות. אפשר להוסיף פרוסות תפוחי אדמה בתנור בצד, או סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון ושום. אני ממליץ גם להכין רוטב יוגורט עם עשבי תיבול – זה לוקח את המנה לרמה של מעלף! פשוט נמס בפה. בביקורי האחרון בשוק, ראיתי שעועית ירוקה וירקות קלויים משתלבים נהדר.
שאלות ותשובות
האם אפשר substitute את הבקלה בדג אחר?
בהחלט! דג דניס או סלמון מתאימים נהדר. שימו לב שהתיבול לא משתנה.
איך יודעים אם הבקלה מוכנה?
תשימו לב שהדג מפשיל בקלות עם מזלג והצבע שלו משתנה ללבן. אם יש לכם ספק, תמיד אפשר להוסיף עוד 5 דקות ועוד קצת שמן זית.
האם המתכון יכול להיות ללא גלוטן?
כן! כל המרכיבים הם ללא גלוטן, כך שאין בעיה. חשוב לוודא שהשום והפפריקה לא מכילים תוספות גלוטן.
אפשר להשתמש בדג קפוא?
בהחלט! אם אתם משתמשים בדג קפוא, אל תשכחו להפשיר אותו היטב לפני הבישול.
כמה זמן ניתן לשמור את הבקלה במקרר?
מומלץ לאכול את הדג מיד, אבל אם נשאר, הוא יכול להחזיק במקרר כ-2-3 ימים. יש לחמם בעדינות.
איזה סוג של יין מתלווה טוב עם הבקלה?
יין לבן כמו צ'רדונה או סוביניון בלאן יתאימו כאן בצורה מושלמת.
מה עושים אם נשארו שאריות?
אפשר לערבב את השאריות בתוך פסטה עם זיתים וערמונים לסלט ספק-פסטה מדהים!
האם ניתן להכין את המתכון על הכיריים?
בהחלט! פשוט טגנו את הבקלה במחבת על חום גבוה עם תיבול עד שמגמרים לפשטות מדהימה.
מה תוספות מומלצות לסלט ליד הבקלה?
סלט ירוק עם רוטב לימון או סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה יוסיפו טאץ' משגע.
כעת, כשיש לנו את המתכון המושלם לבקלה בתנור, אין ספק שתרצו לשתף את המתכון הזה עם כל חבריכם! הבקלה הזו היא לא סתם מנה – זו חוויה לחיך ולזיכרון. תהנו מכל ביס, ולכו על זה – כל פרט חשוב כדי שהאוכל יהיה מדהים!