סושי מתכון מטוגן שישגע את כל החברים שלך

הסושי המטוגן המושלם – שדרוג לא מובן מאליו

אם אתם כבר מכירים את הסושי הקלאסי, אז הגיע הזמן להגיע למרכז במטבח שלכם ולנסות שדרוג מעניין במיוחד – סושי מטוגן! לא מדובר בסתם עוד מתכון, אלא בכזה שמרגש, גורם לנו ללקק את האצבעות ומשאיר טעם של עוד. המנה הזאת היא אגדית באופייה, תהליך ההכנה מגניב, התוצאות מעלפות והכי חשוב – כולם ייסגרו לכם את הפה!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

אין מתכון סושי בלי מרכיבים איכותיים! אז בואו נתחיל עם מה שצריך בשביל להצליח להכין את הסושי המושלם הזה:

  • 2 כוסות אורז לסושי
  • 2 ½ כוסות מים
  • ¼ כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 5 שיחי נורי (דפי אלגי)
  • 150 גרם סלמון טרי, חתוך רצועות
  • 100 גרם אבוקדו, פרוס
  • 100 גרם קישואים, חתוכים רצועות דקות
  • 1 כוס קמח תפו”א (אפשר קמח רגיל)
  • 2 ביצים (אפשר גם ביצים טבעוניות)
  • 1 כוס פירורי פנקו (לשדרוג טעם)
  • שמן לטיגון
  • רוטב סויה להגשה
  • ג’ינג’ר מוחמצת (אופציונלי)

גרסה טבעונית

במידה ואתם מחפשים הכנה טבעונית, אפשר להמיר את הסלמון עם רצועות טופו או דלורית, ואת הביצים עם ממרח צ’िया מעורבב עם מים. כך תוכלו בהחלט להרגיש בטעמה של החוויה הסושית המלהיבה. בנוסף, כדאי לדעת שהחומץ סוגר את הטעמים בצורה מדהימה.

שלבי ההכנה

אז אחרי שיצרנו את התיאבון ואנחנו מוכנים להתחיל, בואו נצלול לשלבים. עם כל שלב תרגישו את העונג ההולך וגובר. יהיה בלתי ניתן לעמוד בפיתוי!

  1. שוטפים היטב את האורז במים קרים ע"מ להסיר את העמילן.
  2. מבשים את האורז במסננת במשך 30 דקות.
  3. מניחים את האורז בתוך סיר יחד עם 2 ½ כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. כשהמים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות.
  5. בעוד האורז מתבשל, מכינים את תערובת החומץ: מחממים חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר מת dissolving.
  6. כשהאורז מוכן, מעבירים אותו לקערה ומוסיפים את תערובת החומץ, מערבבים בעדינות בעזרת מרית.
  7. מניחים לאורז להתקרר לטמפ' החדר.
  8. חותכים את הירקות עם סגנון: סלמון, אבוקדו וקישואים לרצועות דקות, הן ממש מרשימות.
  9. מתחילים להרכיב את הסושי: שמים שכבת אורז על דף הנורי, מניחים ירקות וסלמון ומגלגלים בעדינות.
  10. חותכים את הסושי לקטעים בגובה של 3-4 ס"מ.
  11. טובלים כל רצועת סושי בקמח תפו”א, אחר כך בביצים ולבסוף בפירורי פנקו.
  12. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את רצועות הסושי עד שהן זהובות ומעוררות תיאבון, כ-2-3 דקות מכל צד.
  13. מניחים את הסושי המטוגן על תחנת טיגון לספיגת שמן עודף.
  14. מגישים עם רוטב סויה וג’ינג’ר מוחמצת, עומדים ומחכים למחמאות.

שדרוגים אפשריים

אם הסתכלתם על המתכון הזה והרגשתם שמשהו חסר, זה הזמן לקצת יצירתיות! אתם יכולים להוסיף למחית את האפונה הטרייה, קוביות טופו או אפילו רצועות של ברווז חם. לחובבי התבלינים אני ממליץ להוסיף שמן שומשום מעל – זה מושלם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין סושי ללא דג בכלל? ובכן, בהחלט! תוכלו להשתמש בטופו, דלורית או פשוט ירקות במילוי לטבעוניות.

מה עושים אם אין לי חומץ אורז? במקביל, אפשר להמיר את חומץ האורז עם חומץ תפוחים – הטעם יהיה קצת שונה, אך עדיין טוב.

איך משפרים את הטעם של הסושי המטוגן? הטיבול של רוטב סויה במקום מלח יכול לשוות לסושי הזה טעם מרהיב,מיתולוגי!

האם ניתן לשמור את הסושי במקרר? אני לא ממליץ, כי הוא עלול לאבד את הטריות שלו, שמור אותו לכמה שעות בלבד.

כמה זמן לוקח להכין את הסושי המוקפץ? בסיפוק של מתכון כמו זה, לכל שלב חשוב להקדיש את הזמן הנכון – בסה"כ כ-50 דקות.

איך מכינים את הסושי אם אני לא אוהב דגים? אתם יכולים להכין סושי ירקות, פשוט תחייבו את הווריאציות שלכם ותמלאו בירקות!

האם הסושי הזה מתאים לילדים? כן! הילדים יאהבו את הקונספט של סושי מטוגן, זה גם ממכר במובן החיובי.

איך כדאי להגיש את הסושי? תמיד מאוד אהבתי לשים את הסושי בתוך צלחת יפה, על מצע של עלי רוקט או חסה.

איזה סגנון רוטב סויה מתאים ביותר? רוטב סויה מתוק ישלים את הטעמים של הסושי ויביא תחושת מדהימה.

האם ניתן להקפיא את הסושי המטוגן? זה בהחלט אפשרי, כדאי להקפיא אותו בשקית אטומה כי מהנסיון שלי, אחרת הוא עלול להתייבש.

אז אחרי כל זה, כמה זה כיף לשתף את המתכון הזה עם חברים ולגרום להם להבין עד כמה הסושי הזה משגע. כל כך מושלם להביא אותו למסיבה, לארוחה משפחתית או סתם סיבה לחגיגה! תכינו ותהנו – זה באמת אחד המתכונים הכי טעימים שיש!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​