קציצות אורז מטוגנות שלא תרצו להפסיק לאכול

קציצות אורז מטוגנות: מתכון מדהים לכל אוהבי האוכל הביתיים!

בעולם של טעמים וריחות, קציצות אורז מטוגנות הן אחת מהמנות שיכולות לשבות את ליבם של רבים מאיתנו. יש משהו אגדי במנה הזו – החל מהמרקם הנימוח והאוורירי של האורז ועד לקציצות הזהובות והפריכות שמוציאות כל אמתנית לחיים. המנה הזו נושאת את חותם המסורת וההיסטוריה, ומזכירה לנו את הימים שבהם אמא או סבתא הכינו קציצות במטבח האוהב שלהן. מי לא רוצה ללקק את האצבעות כשיוצא מהמטגן ריח מטריף? מי לא רוצה לשתף עם חברים את הטיפ הסודי להכנה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • משך זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים לקציצות האורז הממכרות מצריכים מספר מרכיבים פשוטים, אבל התוצאה היא משהו שמעלף!.

  • 2 כוסות אורז מבושל (אפשר להשתמש באורז בסמטי או אורז עגלגל)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן!)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון (אולי שמן זית או שמן חמניות)
  • אפשר להוסיף גם גבינת פטה לשדרוג המנה!

קצת על המרכיבים – אורז הוא מצרך מאוד פופולרי בכל העולם, והוא מספק פחמימות חיוניות. בזמן הבישול, האורז סופג את הטעמים של התוספות שמוסיפים לו, ובכך מתקבל מתכון משגע שסוחף כל סועד. הקמח מספק את המרקם הנכון לקציצות ונותן להן את ההכרחיות בפריכות.

שלבי ההכנה

עכשיו כשכבר יש לכם את המרכיבים על השולחן, אפשר להתחיל בפעולה!

  1. מתחילים בבישול האורז – מבשלים אותו לפי ההוראות על גבי האריזות, עד שהוא רך ולוח. טועמים – זה הכי טעים שיש!
  2. מאדים את הבצל בשמן חם עד שהוא שקוף.
  3. שמים את האורז המבושל בקערה עמוקה ומוסיפים אליו את הבצל המאודה.
  4. מעורבים היטב את האורז עם הבצל.
  5. מוסיפים את הביצים, הקמח, הפטרוזיליה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. בתוך ידייים שלנו רטובות, יוצרים קציצות בגודל כף. אפשר לעשות אותן עגולות או שטוחות – זה תלוי בהעדפה האישית שלנו!
  7. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  8. מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן יפיפיות ופריכות.
  9. מניחים על צלחת עם נייר סופג להורדת השמן.
  10. מגישים עם טחינה, סלט ירקות קצוץ או פשוט עם חלה, והאמת – לא משנה מה, העיקר להתענג!

אם תרצו, אפשר להחליף את האורז באורז פרסי או אפילו אורז מלא למי שמחפש גרסה בריאה יותר. נוסיף לכך גם אפשרות לשדרוגים באמצעות גבינת פטה או אפילו תוספות ירקות כמו קישואים מגוללים או גזר קצוץ.

תוספות ושדרוגים

האם אפשר לדבר על תוספות? בהחלט! אפשר לגוון את הקציצות בהתאם לפאן האישי שלכם. זה המקום לשחרר את היצירתיות שלכם.

  • הוספת גבינת פטה – גבינת פטה מעלפת שיכולה להפתיע את האורחים שלכם.
  • תוספת של ירקות – כמו קישואים קלויים או גזר קצוץ, יספקו צבע ועניין.
  • רוטב פשוט – רוטב יוגורט מעורבב עם מיץ לימון ושום יכול לתת קפיצה בצלחת.
  • פפריקה חריפה – יש שירצו לתבל באומץ יותר.
  • קצת אגוזים – אגוזים קצוצים יכולים לשדרג כל מנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין קציצות אורז גם ללא קמח?
כן, בהחלט! במקום קמח אפשר להשתמש בקמח תפו”א שהוא דל גלוטן או לשים חומוס טחון.

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
הקציצות נשארות טובות במקרר עד 3 ימים. אפשר לחמם בשנית בטוסטר או במחבת.

האם יש בריאות בקציצות האלו?
כן, יש שם מרכיבים טעימים ובריאים. כמובן, זה תלוי בכמויות השמן שאנו משתמשים.

האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט! אפשר להקפיא אותן לפני או אחרי הטיגון. יש להניח בין ניירות פריזר.

איך ניתן לגוון בטעמים של הקציצות?
אפשר להוסיף תבלינים שונים, כגון כורכום, פפריקה מתוקה או ושום.

האם יש אפשרות להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להחליף את הביצים בתערובת של חצי בננה מעוכה עם 2 כפות מים.

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כאשר הן זהובות ופריכות מבחוץ.

אפשר לשדרג את הרוטב עם יוגורט?
כמובן! רוטב יוגורט עם מים ולימון יוסיף טעם מעלף.

אפשר לשדרג עם פירות יבשים?
כן, בהחלט, אגוזי לוז או שקדים יכולים להוסיף טוויסט מעניין.

במה אפשר להגיש את הקציצות?
מומלץ להגיש עם סלט, טחינה או רוטב יוגורט מתאים.

הקציצות הטריות נועדו לשמח, ולכן אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, לחלק את האהבה ברשתות החברתיות ולגרום לכולם לנסות את המנה הבריאה והמדהימה הזו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​