לגלות את הסוד לרוטב טריאקי מושלם בבית

מתכון לרוטב טריאקי מרהיב וממכר

אם אתם מחפשים רוטב שייקח את המנות שלכם לשלב הבא, הגעתם למקום הנכון! רוטב טריאקי הוא אחד מהטעמים האסייתיים המדהימים ביותר, שמשדרגים כל מיני אוכל בקלות ובמהירות. מדובר ברוטב שמשלב טעמים מתוקים, מלוחים ועזים, וזה בדיוק מה שהופך אותו לרוטב אגדי! לא רק שהוא נהדר עם נודלס או אורז, אלא גם אפשר להשתמש בו לירקות, דגים, ובשר. אם פעם ניסיתם רוטב טריאקי, אתם יודעים על מה אני מדבר, ובפעם הראשונה שבלסתם את מנה עם הרוטב הזה, הבנתם שהגעתם למקום הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: מספק 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

תתחילו עם רשימת הרכיבים, וכמובן שתהיו כנים עם עצמכם – רוטב טריאקי הוא אחד מהמתכונים הכי פשוטים להכנה. כל מה שאתם צריכים זה כמה מרכיבים בסיסיים, והמאגי מתחיל להתרחש!

  • 250 מ"ל סויה (ללא גלוטן אם צריך)
  • 150 מ"ל מייפל או דונג דבורים
  • 100 מ"ל מים
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף קורנפלור (לגרסה סמיכה יותר)
  • תוספות אופציונליות: מעט שמן שומשום, בצל ירוק קצוץ, פלפל חריף קצוץ עבור חריפות.

שלבי ההכנה

אין צורך להיות שף מקצועי או לחכות לזמן מוגבל כדי להכין את הרוטב המושלם הזה!

  1. מערבבים בסיר קטן את הסויה, המייפל והמים.
  2. מוסיפים את הג’ינג’ר והשום ומערבבים היטב.
  3. חמים את התערובת על חום בינוני עד שהיא מתחילה לרתוח.
  4. הקטינו את הלהבה והוסיפו את החומץ ואת השומשום הקלוי.
  5. אם רוצים רוטב סמיך יותר, מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים לתערובת.
  6. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מתעבה מעט.
  7. מורידים מהכיריים ומניחים להתקרר. הרוטב יהיה אפילו טוב יותר כשהוא קר!

אחרי שסיימתם להעביר את התהליך, הרוטב מוכן לשימוש מיידי! תרגישו חופשי לשפוך אותו על כל מה שאתם אוהבים, מדגים ועד נודלס וצירופים מדהימים!

איך אפשר לשדרג את הרוטב?

אפשר לשדרג את רוטב הטריאקי שלכם בכמה דרכים מגניבות:

  • נסו להוסיף כף חמאת שקדים או אגוזי לוז לקראת הסוף למקום גלוי של טעמים קרמיים.
  • אם אתם מעדיפים טעם חריף, הוסיפו קצת פלפל חריף קצוץ, זה ייתן ריח שמרגש את כל החושים שלכם!
  • אפשר לשלב את הרוטב עם מנות אסייתיות שונות, כגון טופו מוקפץ, מנת ירקות מוקפצים או דגים.

שאלות ותשובות

איך שומרים על הרוטב?
הרוטב נשמר היטב במקרר בכלי סגור, הוא יישאר טוב למעלה משבוע, וכשהוא מתקרר ומתרקם, הטעמים מפתיעים אפילו יותר.

איזה סוגי מנות מתאימים עם הרוטב הזה?
רוטב טריאקי הוא מצוין לדגים, עוף, טופו, ירקות, נודלס ואורז. אתם יכולים לחזות בו כחבר נהדר במסיבות ברביקיו!

האם ניתן להכין את הרוטב צמחוני?
בהחלט! כל מה שאתם צריכים זה לסווג את הסויה, והמייפל הוא טבעי ומצוין!

מה אם אני רגיש לסויה?
אפשר להשתמש ברוטב סויה ללא סויה שנעשה מאגרי שעורה או תחליפים אחרים, דוגמת רוטב קוקי.

האם ניתן להקפיא את הרוטב?
כן, אפשר להכין קמות גדולות ולהקפיא, זה יישאר טעים גם אחרי ההקפאה.

איך אפשר להעשיר את הטעם של הרוטב?
מאוד מומלץ להוסיף דחיסות מתבל סיני כמו חוויאג' או תערובות שונות של תבלינים.

זה רוטב דל קלוריות?
לא בדיוק, לעיתים יש בו קלוריות. אבל ניתן להפחית את השימוש במייפל בשביל להפוך אותו לדל קלוריות, אז אתם מחליטים.

האם אניחייב לשים שום או ג’ינדג’ר?
זה בהחלט יכול להיות, אלא שבשום אין תלות, אולי תשתמשו בשום פחות חריף למי שאוהב לחדד טעמים בצורה עדינה.

איך אני יודע אם העיר חדר במשקה?
כשהשום והג’ינג’ר מחממים, הטעמים יוצאים החוצה ועושים לכל העניין קסם!

האם כדאי לשים את זה במנות חמות או קרות?
תשאירו זאת לחכמתכם! זה נהדר גם חם בקיץ וגם על סלטים קרצים בחורף!

אם מתכון הזה שיגע אתכם, שתפו עם החברים ותנו לעולם לדעת על הרוטב המושלם הזה! מי יודע, אולי בפעם הבאה תהיו האדונים והאדוניות של הטריאקי האגדי! הכינו והפיצו את המתכון ברשתות החברתיות, כי מה שיש לנו פה זה באמת משהו נימוח ונפלא!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​