מתכון קציצות טריפוליטאיות לקוסקוס שיעשה לכם חשק!

קציצות טריפוליטאיות לקוסקוס: טעם של בית

בכל פעם שאני שומע את המילה "קציצות", מתעוררים בי זיכרונות מתוקים ומלאי נוסטלgia. רבים מאיתנו מכירים את התחושה הזו ששוטפת אותנו כשמתקרבים לשולחן אוכל, והקול של סבתא שלנו מכין קציצות טעים עם האדמה ממילא, טחינה בגובה של החיים ובושמת מתפוצצת של תבלינים. אז נכון, אנחנו מדברים על קציצות טריפוליטאיות, טעמים מדהימים, מרכיבים משגעים, ובשילוב עם קוסקוס – זו פשוט חגיגה של טעמים שאין כמותה! מי לא מת לנסות קציצות רכות ונימוחות, שממש נמסות בפה? אמנם, יש המון מתכונים שונים, אבל המתכון שאנחנו מביאים לכם עכשיו – הוא אגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז אוקי, השלב הראשון הוא להכיר את החומרים המדהימים שיגרמו לקציצות להרגיש כמו חיבוק חם מסבתא. קחו אוויר, אתם הולכים לגלות טעמים משגעים!

  • 500 גרם בשר טחון (תערובת של בקר וכבש – מושלם!)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, מועכות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • לרוטב: 1 קופסה של עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית אורגנו יבש

מרכיבים חלופיים: טעמים אחרים לרגעים מיוחדים

יש המון אפשרויות לשדרוגים! אם אתם חובבי טעמים שונים, תוכלו לנסות להכין גרסה טבעונית עם בשר סויה או חומוס טחון. גם לקציצות עם דג טחון יש טעם מעלף! ואם בא לכם להרגיש בריאים יותר, תשתמשו בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.

שלבי ההכנה

אני רוצה לדבר על ההכנה, ובמיוחד על איך זה הולך להיות פשוט להגיע לעונג ההחל מרגע לרגע.

  1. תחילה, אתם מתחילים לחמם שמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. בינתיים, בקערה, אנחנו מערבבים את הבשר הטחון, הבצל, השום והפטרוזיליה.
  3. אנו מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. יש לערבב הכל היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. כשהשמן חם, נוצר קציצות קטנות מהתערובת ומניחים אותן בסיר. יש לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים – בערך 5-7 דקות.
  5. ברגע שיש לכם קציצות ריחניות ואגדיות, מניחים אותן בצד לטיגון נוסף.
  6. בסיר חדש, נוסיף את העגבניות המרוסקות, הסוכר והאורגנו, ונביא לרתיחה.
  7. אנו ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. לאחר מכן, נוסיף את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 30 דקות.

שמישהו יטבל את לחם הסופר הזה!

עוד תוספות חשובות – קוסקוס! אני בטוח שאתם יודעים איך מכינים קוסקוס בשיטה המסורתית. פשוט הכינו קוסקוס על פי ההוראות שבחבילה והגישו בצד. מוסיפים קציצות, רוטב, אולי קצת טחינה מעל – ואוו! זה פלא! כל ביס יהיה פשוט ממכר.

שדרוגים ותוספות אפשריים

ובכן, בואו נדבר על מה שתוכלו להוסיף למנה שלכם! אם אתם רוצים להפוך את המנה לעשירה אפילו יותר, אפשר לשלב ירקות כמו גזר, תפו”א או קישואים ברוטב; שייק של ירקות! אתם יכולים להציע גם אורז במקום קוסקוס – המעבר בין הטעמים עושה עבודה נפלאה!

שאלות ותשובות

אתם נוהגים להשרות את הבשר לפני ההכנה?
לא, אני לא מכניס את הבשר להשרות – הבשר הטחון שומר על טעמים רבים, ולא צריך להחמיץ יותר מדי.

איזה סוג בשר הכי מומלץ לקציצות?
הקציצות יוצאות מדהימות עם בשר בקר וכבש, אבל אם אתם אוהבים, תמיד אפשר להשתמש בבשר עוף.

האם אפשר להכין את המתכון הזה מראש?
בהחלט! הקציצות נשמרות במקרר עד שלושה ימים. אתם יכולים גם להקפיא אותן ולהפשיר לפני טיגון.

איך לדעת שהקציצות מוכנות?
אם הקציצות מתקררות והן רכות אך עמידות, אתם בדרך הנכונה. חובה עליכם לחתוך אחת ולראות אם היא מבושלת עד הסוף!

האם צריך להכין את הרוטב במיוחד לקציצות?
אפשר בהחלט להכין רוטב עגבניות לחמין – יוצא מאוד טעים עם הקציצות!

האם ניתן לשדרג את הקוטנה?
אם יש לכם קונפטורה של תבלינים, תוסיפו עוד מבחר תבלינים משגעים, כמו זעפרן או קימין, בשביל להרים את המנה לגבהים חדשים.

למה כל כך חשוב להשתמש בירקות ברוטב?
הירקות מוסיפים את המתיקות והחמצמצות הנכונות במסגרת המתכון. זה משדרג את הטעם ואין חובב קציצות שלא יצטרף לקסם הזה.

האם זה מתכון קשה להכנה?
לא, מדובר במתכון קל יחסית, והוא לא ידרוש מכם הרבה זמן – בדיוק מה שאתם צריכים מארוחה משפחתית.

מתי ניתן להגיש את הקציצות?
הקציצות הכי טובות הן מיד לאחר הכנה, כשאווירן חם וזך.

מה ניתן להגיש עם הקציצות?
באופן מסורתי, קוסקוס הוא התוספת המושלמת! טחינה ומלפפונים חמוצים מוסיפים טעמים נפלאים.

עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המושלם לקציצות טריפוליטאיות, זה הזמן להציע לחברים שלכם לנסות ולשתף את המתכון ברשתות החברתיות! אוכל הוא לא רק בישול; זה חוויה, מדברים, זיכרונות ואהבה! תצלמו את המנה אחרי הכנה ותייגו אותי! הכנתם קציצות – אתם בודאי חושבים על הגעגוע והמתיקות של הבית. זה הזמן להרגיש את הטעם עם המשפחה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​