צלעות בלי עצם – המתכון המושלם לארוחה משפחתית משגעת!
מעבר למשקעים חורפיים ולערבים הקרירים, יש משהו במיוחד נעים ונעים כשמדברים על צלעות בלי עצם. כשאנחנו חושבים על מתכון כזה, השפתיים שלנו מתחילות להתמלא במים ומרגעים של תענוג. מדובר במנה שהיא פשוט אגדית, שמביאה עמה טעמים מלוחים ומתוקים של בשר איכותי שמעורבב עם תבלינים מדהימים. אז לצד הגעגוע לימים של סבתא במטבח, אנחנו רוצים להפתיע את האורחים שלנו בארוחה מעלפת שתשאיר אותם פעורי פה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
למה המתכון הזה כל כך מושלם? כי הוא מפגיש בין טעמים מרגשים ובין טכניקות בישול פשוטות. מהתבלינים הייחודיים ועד לשיטות הבישול המאפשרות לבשר להיות אוורירי ונימוח. ובנינו, אין כמו להרגיש את כולנו מתבגרים יחד עם המנה הזאת; נשמע כמו סיפור טעים, לא?
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג צלעות בלי עצם, קצוצות לחתיכות בגודל 5 ס"מ
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיניי שום, קצוצים דק
- 1 כף תבלין גריל (או תערובת תיבול שיש לכם בבית)
- 1 כוס רוטב סויה
- 1 כף דבש
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כוס פטריות, חתוכות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מיץ מחצי לימון
- כוסברה קצוצה להגשה
עכשיו כשאנחנו בשלב של הכנת הצלעות, אל תשכחו לשקשק את הלב! כי אם בחרתם ללכת על גרסה נוספת, אפשר בהחלט להמיר את הבשר לדגים, עוף או כל מקור חלבון אחר לפי הצורך. גם כאן אתם מוזמנים להיות יצירתיים ולשחק עם המצרכים כפי שתמצאו לנכון!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, מוכנים להתחיל את המסע? בואו נבצע את השלבים הנדרשים אחד אחרי השני כדי להתקרב לארוחה הכי טעימה שיש.
- מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כשתי דקות נוספות.
- מוסיפים את הצלעות בלי עצם ונותנים להן להיטגן במשך 5 דקות מכל צד.
- שמים את הגזר והפטריות ומערבבים.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הדבש, מלח, פלפל ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
- מבשלים במשך 30-40 דקות נוספות עד שהבשר רך.
- כשהבשר מוכן, מפזרים את הכוסברה הקצוצה על גבי המנה.
- שומרים את המנה במקרר למשך 30 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
- מגישים חם עם תוספות כמו אורז או פירה.
זהו! כעת אתם מוכנים ליהנות ממנה שעוטפת אתכם בכל רמז של עונג. אל תשכחו לעטוף את הצלעות בנוזלים תוך כדי בישול, כך טעמים יימזגו יחדיו. זה ממש משגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו שכל מנה טובה צריכה תוספות, גם כאן יש הרבה אפשרויות:
- תוכלו לנסות להוסיף תפו”א בתהליך הבישול – הם יספגו את הטעמים ויהפכו להיות נמסים בפה!
- אפשר לשדרג עם רוטב חריף או רוטב פיקנטי מטוגן.
- כמובן, שמן זית כאפרטיף – הוא מרכך את הבשר והופך אותו ליותר אוורירי.
- אפשר ליצור מגש סלט מרענן לצד המנה שתשדרג את חוויית האכילה.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין צלעות עם עצם לצלעות בלי עצם?
צלעות עם עצם יש את הקסם שלהן; הבשר שם יותר עסיסי כי עצם מקנה טעמים. צלעות בלי עצם הרבה יותר קלות לאכילה, מה שהופך אותן למושלמות במהלך אירוח.
איך ניתן לשמור את המנה?
אם נשארו לכם צלעות, אתם יכולים לשמור אותן במקרר לכשישה ימים בכלי אטום. לפני ההגשה, חימום קצר במחבת או במיקרוגל יעשה פלאים.
מה אפשר להגיש לצד הצלעות?
תוספת של אורז, פירה או סלט טרי בהחלט יודגשו את טעמי הבשר ויוסיפו לערב נעים.
נשמע טעים, האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להמיר את הצלעות בטופו או חלבון סויה ולבשל באותו האופן ששימשתם לבשר.
באופן כללי, כמה זמן לוקח להכין את המנה?
כל תהליך הבישול כולל הטרחה וההכנה ייקח בערך שעה ו-20 דקות.
שימושים נוספים נלווים?
אתם יכולים להכין כריכים עם הצלעות או לשים אותן בסלטים – שילוב מדהים!
מה עלי לעשות אם אני אוהב טעמים חריפים?
לנסות להוסיף פלפל חריף לקראת סוף הבישול – זה יפגיש את שמחת הטעמים!
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי, הכנת המנה כמה שעות מראש תעזור לטעמים להתמזג יחדיו בעוצמת טעמים הרבה יותר גבוהה.
למה כדאי לי לשתף מתכון זה עם חברים?
כי מדובר במנה מעלפת שאף אחד לא מעוניין לפספס! זו מסיבת טעמים שאתם רוצים לשתף עם כל העולם.
איך אני יכול לדעת אם הצלעות עשויות?
שערות בשר רכות ואדומות, וקלות מתפרקות מעידות על כך שהן מוכנות למנה.
בתור שמח על כך שסיימתם לעבור איתי את המסע המרגש, אני בטוח שתהנו מהמנה הזו בדיוק כמו שאני נהניתי להכין אותה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפנק חברים עם הפתעה טעימה!