שקשוקה טעימה בטירוף שתשנה לכם את הבוקר

שקשוקה טעימה בטירוף

הגיעה השעה להפסיק עם סדרת מתכוני הבוקר הרגילים ולחתור להעברת חוויית בוקר המענגת ביותר שתוכלו לדמיין. שקשוקה זו, עם הטעמים המדהימים שלה, לא מהעולם הזה. זה הזמן להפשיל שרוולים, להתמקד ביצירת מנות שמשגעות את החיך ולהכין את אחת המנות הכי אהובות בתרבות הקולינרית שלנו. מי לא מת על שקשוקה? וברגע שתכינו אותה לפי המתכון שלנו, תבינו למה היא כל כך אגדה.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שאנחנו מתחילים להפוך את עגבניות הפסטה לכוכבים של הבוקר, כדאי לדעת מה צריך לארגן. השקשוקה שלנו מבוססת על מרכיבים טריים ועשבים ריחניים שיביאו לכל ביס טעמים מושלמים. אז, בואו נבדוק את המרכיבים הנדרשים:

  • חצי קילוגרם עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף (אדום או ירוק), קצוץ דק
  • 2 שיניים של שום, קצוצות דק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית Paprika (מים מתוקים)**
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • חלה טרייה בצד (לסקרפים, כמובן)

אתם שואלים את עצמכם מה זה ה-Paprika המוזר הזה? ובכן, זו תבלין שחובה להשתמש בו בשקשוקה כי הוא מספק טעמים מרהיבים שישאירו אתכם ללקק את האצבעות.

מרכיבים חלופיים

בשביל אלה שמחפשים גרסה מוקפדת יותר, ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות אם לא מצאתם עגבניות טריות. אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אתם יכולים להחליף את הביצים בתחליף ביצים על בסיס צמחי או פשוט לשדרג את המנה עם קוביות טופו שמרככות ונותנות טעם מעולה. אם תרצו להוריד את הפחמימות מעט, חלה יכולה להיות מוחלפת בלחם שיפון.

שלבי ההכנה

הכנה של שקשוקה דורשת תשומת לב, אבל אל תחששו, מדובר במתכון קל ומהיר שמבטיח לכם תוצאות משגעות:

  1. מניחים את שמן הזית במחבת רחבה ומחממים על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך שקוף ורך.
  3. מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומבשלים עוד מספר דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ותבלינים – כמון ופפריקה.
  5. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים במשך כ-10 דקות, על מנת שהעגבניות יתמוססו והטעמים יתאגדו.
  6. מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. עושים ארבעה שקעי ביצים בתערובת העגבניות.
  8. מניחים ביצה בכל שקע ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהחלבון מתייצב והחלמון נשאר נוזלי.
  9. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

בוודאי תשאלו את עצמכם מה לעשות כל כך הרבה זמן על הרמה הזו? אחי, מסורת בישול זו חוויה! בכל ביס תרגישו את הטעם המושלם.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

רוצים לשדרג את השקשוקה ולקחת אותה כמה צעדים קדימה? יש לי כמה רעיונות:

  • תוספת של גבינת פטה מעל תיתן לזה טוויסט מלוח.
  • אם אתם אוהבים מתוק, תוספת של קטניות כמו גרגרי חומוס בשקשוקה בהחלט ת расшире את המנה.
  • לגרסה יותר בריאה, ניתן להוסיף קישוא חדישה קצוץ.
  • שימוש בחומרים חריפים כמו צ'ילי מייבש מעל, יביא את השקשוקה שלכם למיקום אחר.
  • לגיוס חוויה ים-תיכונית, המוסיף אוליו, תוכלו לשדרג עם ירקות קלויים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי עגבניות טריות?
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מהקופסא, או בעגבניות קפואות- זה בהחלט אם нет העגבניות העונתיות.

האם ניתן להכין שקשוקה ללא ביצים?
בהחלט! ניתן להחליף ביצים בטופו, או להשתמש בחלבון ביצה צמחי.

כמה זמן שקשוקה יכולה להחזיק במקרר?
שקשוקה נשמרה כ-2-3 ימים במקרר, עם זאת, כדי לשמור על הרכות, עדיף לחמם בזריזות במיקרוגל.

אם אני רוצה להכין את המנה עם בשר, מה מומלץ?
אפשר להוסיף קוביות בשר טחון או נקניקיות, אפשר אפילו לשים קוביות בשר עוף.

עד כמה השימוש בתבלינים חשוב?
למרות שזה נשמע טרivial, התבלינים מייחדים כל מנה, ונותנים לה את הטאצ’ האוטנטי.

האם שקשוקה מתאימה גם לדיאטה?
בהחלט! שקשוקה עשויה מירקות טריים, ומספקת חלבונים מקסימליים. העדיפו סוגי לחם עם פחות פחמימות לדיוק דיאטתי.

מה נהיה אם אני רוצה להכין שקשוקה עבור הרמדאן?
שקשוקה טעימה כארוחת שבירה נהדרת, וניתן להגיש אותה עם סלט מיוחד של חציל קלוי.

איך להגיש שקשוקה בצורה מרהיבה?
לקשט בפטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק, להשקיע בלחם טרי הרוטב חריף אם רוצים!

האם ניתן להקפיא שקשוקה?
לא מומלץ להקפיא שקשוקה, כי זה משפיע על המרקם של הירקות. אבל אפשר לשמור ביום למחרת.

איך צוברים השראה להכנת שקשוקה?
לחפש מתכונים באינטרנט, להתנסות בניסויים שונים, ולקרוא טיפים ממומחים.

אין כמו להביא לקהל שלכם מתכון שמתחבר בטעמים ובזכרונות. שנשקר: זה מושלם. תשתפו את המתכון הזה עם כל חבריכם, והפכו את הבוקר שלהם לימים מגניבים במיוחד!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​