מרק אפונה יבשה עם בצקניות שמתממשק בטעמים מעולים

מרק אפונה יבשה עם בצקניות – חום ואהבה בכל ביס

כמה פעמים קרה לכם שלא ידעתם מה להכין לארוחת ערב? או שאולי התקפתם רצון עז לפינוק עבר? אז בדיוק בשביל המקרים האלה, אתם תקבלו מתכון שעוטף ישר בחום ואהבה – מרק אפונה יבשה עם בצקניות. המתכון הזה יגרום לכם להרגיש כאילו אתם חשים את ריח הבית של סבתא או אמא, וגם המראה יגרום לכם ללקק את האצבעות. המרק הזה פשוט מדהים, ממכר ומעלף! תארו לעצמכם את המרק החם, המנחם, עם בצקניות נימוחות שצפות בו, ואם אתם באמת מיומנים, אתם אפילו יכולים לסחוט עליו קצת לימון לרענון. זה כל כך מושלם, שלא תמצאו סיבה להשאיר שאריות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על המרכיבים שיביאו את המתכון הזה לחיים. כל פריט כאן הוא יצירת אומנות בזכות עצמו, וביחד הם יוצר את התמזגות המושלמת. אז מה יש לנו כאן?

  • 1 וכוס אפונה יבשה, שהושרתה ללילה
  • 2 ליטר מים (יש המביאים לעוד, לפי הצורך)
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • אולפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • לבצקניות: 1 כוס קמח תפו”א, 1 ביצה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כוס מים, וכך תוסיפו גם תיבול קמצוץ של כמון לפן נוסף

הכנת המתכון

אז אחרי שהכנו את כל המפץ הזה של מרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בבישול המדליק הזה. תקראו את השלבים בקפידה כדי שלא יקרה מקרה שכחתם פריט חשוב.

  1. שמים את האפונה ההושרת בסיר יחד עם המים ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר שהמרק רתח, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, ומבשלים כ-15 דקות.
  3. מוסיפים את השום, מלח, פלפל, כמון ופפריקה, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את האפונה ומבשלים שוב עד שהאפונה רכה, כחצי שעה נוספת.
  5. בעוד המרק מתבשל, מתכוננים לבצקניות: בקערה מניחים את קמח התפו”א ומערבבים עם הביצה והמלח.
  6. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים עד שהמסה מתמזגת, והבצק נעים אך לא דביק.
  7. מרתיחים מים בסיר נפרד ומעצבים בעזרת כפות את הבצקניות וגוללים אותן לכדורים קטנים.
  8. מבשלים את הבצקניות במים הרותחים עד שהן צפות, כ-5 דקות.
  9. סוחטים מעט לימון על המרק, ואם מתחשק לכם, מפזרים פטרוזיליה קצוצה.
  10. מגישים חם, עם הבצקניות הצפות בו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אף פעם אין גבול לשדרוגים כשזה מגיע למטבח! אם אתם רוצים לקחת את המרק הזה לרמה הבאה, הנה כמה הצעות:

  • להוסיף אדמה פרוסה דק כדי להעשיר את המרק בטעמים.
  • שמתם לב שאין כאן שום? טוב, אפשר לשלב שיני שום קלופות בסוף הבישול, וזה רק יהפוך את זה לאגדי.
  • תוספת של קוביות חזה עוף או טופו בתיאבון בריאותי לצמחונים עשויה גם להיות מענה מצוין.
  • ואם בא לכם חריף? נסו לשים מעט חלפיניו, זה תותח!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם שאריות המרק?
פשוט, ניתן לחמם מחדש או לשים בקופסה במקפיא. כך תוכלו ליהנות מהרגעים המדהימים הללו גם בשבועות הבאים.

האם מדובר במתכון בריא?
בהחלט! המרק עשיר בחלבון, סיבים, והאפונה מוסיפה ויטמינים רבים. מרקנה מושלמת לדיאטה דלת פחמימות.

האם ניתן להכין את הבצקניות ללא גלוטן?
בהחלט, ניתן לשלב קמח תפו”א עם קמח שיבולת שועל טחון דק, ממש פיתרון מצוין!

האם המרק מתאים לילדים?
מומלץ. כל ילד אוכל מהמרק הממכר הזה בלב שלם, במיוחד אם הם יכולים לעזור בהכנה.

מה הסוד למרק סמיך ומיוחד?
הסוד הוא בלהשאיר את האפונה בסיר יותר זמן כדי להיטמע. כמו בסיפור אהבה, סבלנות משתלמת!

האם ניתן לשמור את המרק במקרר?
בוודאי. ניתן לשמור במקרר במיכל סגור למשך שלושה ימים.

באיזה טעמים נוספים ניתן לגרום למרק להיות טעים?
מומלץ לשלב שמן עגבניות מיובשות או גבינת פטה למעלה עם הקישוט לפינוק ברמה גבוהה.

איך אני יכול להפוך את המתכון לטבעוני?
פשוט, הוציאו את הביצה בבצקניות והשתמשו בנוזל קוסימום הגזרה ותחליפי ביצה אחרים.

האם יש לכם טיפ למניעת ריח אוכל לא נעים?
לשים פרוסות לחם מקמח – סופג את כל הריחות הלא מתאימים!

מה שגרת חימום והכנת הבצקניות?
כן, להכין במים רותחים, ולזכור להניח אותם על צלחות שטוחות כדי למנוע דביקות.

אז מה אתם מחכים? עכשיו כשיש לכם את המתכון המדהים הזה, תפנקו את עצמכם ואת האהובים עליכם. שתפו את המתכון עם קרוביכם והפיצו את האהבה לסביבה שלכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​