"`html
כרוב מלפוף במילוי בריאותי: סוד הסבתא לחורף שמשאיר טעם של עוד!
בואו נדבר על משהו מדהים! אם יש משהו שיכול להרגיש כמו חיבוק חמים מהבית, זהו כרוב מלפוף ממולא במילויים עשירים ומגוונים. מדובר במעין סופרמן של המטבח, שמצליח לשלב בין חסינות לפחמימות, בריאות ומרקם אגדי. יש פה את הדבר הזה שהופך כל מנה שלי לסיפור על סבתא, שסיפרה לי בסודי סודות איך להכין את המנה הזו עם חיוך על הפנים, ובצל של מתכון שגרם לנו להרגיש בבית עם כל ביס.
הניחוחות הממכרים, הצבעים של כרובי המלפוף יחד עם הפינות הקריספיות שלו והמלית הנימוחה, כל האלמנטים הללו נראים משגעים בפני עצמם ושילובם בצלחת הוא פשוט מושלם.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות אנחנו מכינים
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשכמעט אפשר להריח את המתכון באוויר, אני רוצה לשתף אתכם ברשימת הרכיבים שצריך כדי להביא את היצירה המ delectable הזאת כך שתוכלו לקבוע עם המטבח שלכם פגישה קרובה.
- 1 כרוב מלפוף גדול
- 500 גרם בשר טחון, אפשר עוף או בקר
- 1 כוס אורז (או קinoa למי שאוהב את הבריא יותר)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזר מגורר
- 2 כפות שטוחות פפריקה חריפה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 ביצה (אם אתם רוצים לגרום למילוי להיות אוחז יותר)
- רוטב עגבניות או רוטב פסטו, לשדרוג הטעם
- שום קצוץ, כחצי שן (לאלה שאוהבים טעמים חדים)
- עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה
המרכיבים החלופיים
כמובן, לא תאמינו אבל ישנן אפשרויות רבות! לכל מי שרוצה להתנסות במשהו שונה, אפשר להכין גרסה טבעונית, עם תחליף בשר טחון סוי או עדשים מבושלות, ומי שמקפיד על תזונה ללא גלוטן יכול להחליף את האורז בעשבוני קינואה.
שלבי ההכנה
לאחר שסיימנו את כל החלקים המובילים, גודלים הכלים – הגיע הזמן להכין את היצירה שלנו.
- מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את הכרוב, מבשלים 10 דקות כדי לרכך אותו.
- מוציאים את הכרוב מהמים ונותנים לו להתקרר. במקביל, מכינים את המילוי.
- קולים בצל עד שמזוגג בחמאה או שמן זית.
- מוסיפים את הגזר המגורר והסיר מתבצע יחד.
- בקערה נפרדת, שמים בשר טחון, אורז, הוסיפו ביצה, שום, תיבול, ובצל הגזר הקולוי.
- ממלאים כל עלה כרוב במילוי וגלגלים אותו בצלופן שאחראי לבית מוכן.
- סידרו את הכדורים ממולאים בתוך סיר שטוח, וכשיש עודף מילוי, פזרו עליו.
- מכסים את המנה עם רוטב עגבניות ומבשלים על חום נמוך למשך כ-45 דקות.
כמובן שניתן לשדרג את המנה בכל מיני אופנים – לדוגמה, לשים מעל חלה, תוספות כמו פטריות, כל מה שתחליטו, והכי חשוב, לא לשכוח לשים הרבה אהבה!
שדרוגים ותוספות אפשריות
בואו נלך על הכי טוב שיש! עבור אנשים שאוהבים את הממתקים, אחרי שממלאים את הכרוב, אפשר לפזר עלי מנטה/כוסברה כדי להרגיש את השדרוג מטהרת טעמים.
כמובן, עם כל הכבוד למילוי המהמם, אפשר להוסיף תפוחי אדמה מסויתים בקרקע לצד המנה, או אפילו כוסברה טחונה למי שרודף אחרי טעמים חמצמצים.
שאלות ותשובות
מה אם אני בן אדם טבעוני, איך אוכל להכין את המתכון הזה?
אפשר להחליף את הבשר בטחנת סויה, טעמו מצוין ומשתלב בהרמוניה עם האורז והירקות.
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים נשב לעמוד מאחורי כל כוס מנתח בעלייה דלילה זה בריא ומוסיף הנשאה להם אגדה סביב טוב טעם.
כמה זמן אני יכולה לשמור את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק במקרר עד 3 ימים, תלוי בתנאי השמור, נוחתים על צלחת ויש לשמור ככדורים קפואים.
האם המנה מתאימה למסיבות?
בוודאי! היא מאוד מרשימה על השולחן כל כך הרגישים לאנשים שרק יאכלו מהם בשמחה.
איך אפשר לשדרג את המילוי?
מומלץ לנסות להוסיף צימוקים או אגוזי מלך קלויים לקבלת גוון חסר רחובות.
אם אני מתכוון להשתוק קיץ, האם אפשר להכין את המנה אחרת?
כמובן! אני ממליץ להכין רוטב קר עם גזר חי. גזר לא מקוריק אותנו, פלח קשוח.
מתי אני מוסיף את הרוטב?
אתם צריכים לשים את הרוטב מיד לאחר טיגון הבצל, שיהיה התמצות עם טיבולטך.
איפה ניתן לקנות את הכרוב המלפוף?
הכרוב נתפס בכל הסופרים, חשוב לקחת את הגבעול התחתון.
מה יקרה אם לא אבשל את הכרוב קודם?
אם לא תבשל את הכרוב, הוא עלול להיות קשה לגלגול, ומילוי יתפשט צבע הזמן.
מה יכולה להיות המנה המשלימה של המנה הזו?
מנה מעולה היא סלט מרענן עם ירקות טריים או תפוחים, מטרבה לשרר את המהות כתובה על הצלחת.
אז אם תנסו את המתכון הזה, אני מבטיח לכם שתלכו על רבקה מספרת לכולם על הכיף והתהילה, כי זה לא יפסק! אשמח אם תשתפו את המתכון הזה עם חברים כדי שגם להם תהיה הזדמנות לחדד טעמים גבוליים וקולינריים.
"`