איך להכין תפוח אדמה בטאבון שישגע את כולם

תפוח אדמה בטאבון

מאכל שעליו תוכלו לכתוב שירים ופיוטים, מהקינוח שאתם חושבים עליו כשהשפתיים שלכם מתמלאות בשפתיים חיצוניות עם קרם העיר, ומתפשטת ניחוח כל כך טעים וסודי, עד שנראה שהתפוח אדמה הזה נוצר על ידי אמא ולא סתם משהו שנפל מהמדף בסופר. התפתחות הטעמים, החום והחספוס של הקרום מדהימים – ואם תרצו, גם מילוי כל מיני דברים מפתיעים. התפוח אדמה בטאבון הוא לא רק מלווה לשולחן – הוא משגע כשלעצמו. אז בואו נתחיל!

זמן ההכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

המרכיבים עבור תפוח אדמה בטאבון מדהימים ומציעים שלל אפשרויות. אתם יכולים לבחור בדיוק מה שאתם אוהבים – ובואו נדבר עליהם:

  • 4-6 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי פונטיאק או אגדי)
  • שום כתוש (3-4 שיניים) – הזהירות, שלא נגמר ב'שום כפול'
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור טחון – לפי הטעם
  • עשבי תיבול קצוצים (כמו רוזמרין או טימין, אם אתם רוצים לחבר ריח למוזיקה)
  • גבינת מוצרלה (אופציה) – למוסיפים על מנת לשדרג את החוויה

בחירה שכזו מאפשרת לכם גם לנסות גרסה טבעונית על ידי הימנעות מהגבינה, וגם כמובן אופציות אחרות – תוכלו לשדרג את המאפה עם תוספות נוספות כמו עגבניות, פפריקה או פלפלי חריף.

שלבי ההכנה

על מנת להגיע לתוצאה מושלמת, בואו נשתף אתכם בשלבי ההכנה:

  1. חממים את הטאבון ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומייבשים.
  3. בעזרת מזלג, עושים חורים בתפוחים כדי שהאדים יוכלו לצאת במהלך הבישול.
  4. בתוך קערה קטנה, מערבבים את השום הכתוש עם שמן זית, מלח ופלפל.
  5. מתבלים את תפוחי האדמה בתערובת שהכנו, דואגים לכסות את כולם.
  6. מעבירים את תפוחי האדמה לטאבון ומבשלים במשך כ-30-40 דקות או עד שהם רכים.
  7. אם אתם רוצים להוסיף גבינת מוצרלה, קוטעים את תפוחי האדמה השקופים לטבעות ואז מכסים בשכבת גבינה חזקה.
  8. מעבירים שוב לטאבון למשך 10 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומעט משחימה.
  9. מוציאים, מתבלים još עם עשבים קצוצים ונהנים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ובכן, מאחורי התפוח המופלא יש אינספור תוספות שיוכלו להפתיע אתכם. אתם יכולים להוסיף גבינת פרמזן, להשרות תפוחי אדמה בתיבול פשוט עם פפריקה חריפה כדי לקבל משהו יותר נועז, או אפילו לקשט עם שמן כמהין שייתן ניחוח אגדי. מי שמעדיף סגנון בריאותי יותר יכול לנסות תיבול במריחה של חמאת שקדים או טחינה למרינה מרעננת.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם תפוחי האדמה מוכנים?

תפוחי האדמה מוכנים כאשר הם רכים מבפנים. אפשר לבדוק עם מזלג – אם הוא נכנס בלי להיאבק, אתם על מסלול מוצלח.

האם ניתן להכין את התפוחים מראש?

כן! אפשר להכין את תפוחי האדמה יום לפני ויש לשמור במקרר. כדאי לחמם שוב בטאבון לפני ההגשה.

האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה קפואים?

גם אם תפוחי האדמה קפואים, וודאי שיתפוס את כל החום בטאבון – רק שימו לב בזמן הבישול וויל את הזמן בהתאם, כדי להבטיח שהתפוח ייצא רך.

האם יש תחליפים לשום?

אם אתם לא חובבי שום, ניתן לנסות שום גבישי, קליפת לימון מגורדת או לזלוף עם עשבי תיבול מחממים.

איך להגביר את התיבול?

הוסיפו חמרים נוספים כמו עלי דפנה או עלי תיבול אחרים לשמן הזית, תהיו יצירתיים והעוזרים שלכם יעריכו.

ליד איזה תבשילים מומלץ להגיש את התפוח האדמה בטאבון?

הם מתאימים למגוון רחב! מעולים לצד בשר צלוי, דגים אפויים או אפילו כמה סלטי ירקות מרעננים.

האם ניתן לאפות את התפוח גם בתנור רגיל?

בהחלט. מספיק לחמם את התנור על 220 מעלות ולבצע בדיוק כמו בטאבון. פשוט שימו לב על הזמן כדי לא לייבש את תפוחי האדמה.

מה לעשות אם תפוחי האדמה שלי מתייבשים?

השתמשו בשמן זית נוסף או מים כדי לשמור אותם רכים ומוכן.

האם אני יכול להשתמש בתשע נותני תיבול?

כמובן, כדאי להיות יצירתיים. נסו זיתים, תבלינים כמו כמון או למון, זה יכול לגמרי להפוך את המנה למיוחדת.

מה לעשות אם אני צמחוני או טבעוני?

בדיוק בשבילכם, אפשר לשכוח הכל ולהתכנס רק לשום ושמן זית. ממכר ואגדי!

אז מה אתם מחכים? שתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! בואו נשדרגו את חוויית האוכל עם תפוחי אדמה בטאבון מושלמים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​