מתכון הסחינה המושלם שלא תוכל להפסיק לאכול

מתכון מגרה לסחינה – מלא בטעמים ובחוויות!

האמת היא שסחינה היא אחת מהמנות המנחמות והמדהימות שיש. מדובר במאפה נוסף שמזכיר את הבית של סבתא, והפעם הגיע הזמן לשדרגו ביחד במתכון שאנחנו משוגעים עליו! סחינה עשויה ממאפה פריך שקשור לחיים שלנו, למטבח המשגע של סבתא, והזכרונות שמתעוררים כשהמאפה הזה נושם סביבנו. אז אם אתם מוכנים, נשפוך תחינה על המנה הזו וניצור חוויה ממכרת יחד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: כחצי שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסחינה המעלפת הזו, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שהם גם מוכרים וגם זמינים בכל מטבח. הנה רשימה של מה שצריך:

  • 500 גרם קמח חיטה רגיל
  • 200 מ"ל מים חמימים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • למלית: 250 גרם גבינת פטה או גבינת קוטג' (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בגבינת סויה)
  • 1 ביצה (או חלבון ביצה לגירסה דלת חלבונים)
  • תבלינים: כמון, פרג ושום, לפי הטעם

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל לעבוד! אתם תראו, זו חוויה שתשאיר אתכם עם הידיים מלאות קמח, חיוך על הפנים ותחושה של בית!

  1. נמיס את השמרים והסוכר בתוך המים החמים ונניח להם להתפשט במשך כ-5 דקות.
  2. בקערת ערבוב גדולה, נמזוג את המים עם השמרים לתוך קמח, נוסיף את המלח ואת שמן הזית.
  3. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא יהפוך לאוורירי ונעים.
  4. נכסה את הקערה במגבת ונניח לבצק לתפוס במקום חמים במשך כשעה.
  5. לאחר שהבצק תפח, נלחץ אותו בידיים ונחלק אותו ל-8-10 כדורים קטנים.
  6. כל כדור נשטח לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ.
  7. נמלא את העיגולים בתערובת הסויה או הגבינה והתבלינים.
  8. נסגור את הבצק כמו שקית ואנחנו יכולים להניח כל כדור בתבנית אפייה עם שמן זית.
  9. נמתין עוד 15 דקות ונחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  10. נאפה את הסחינה במשך כ-20 דקות עד שהן יהיו שזופות.

הטיפים שלי

כעת, לאחר שראינו את שלב ההכנה המפורט, חשוב לדעת שיש אינספור תוספות שניתן לשלב במתכון שייצור סחינה משגעת!
אם יש לכם גבינת פרמזן, שימו גם אותה! אם אתם אוהבים ירקות, הוסיפו תפוחי אדמה מבושלים עם תיבול!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

  • תוספת של זיתים קצוצים למילוי יכולה לתת סחינה פיקנטית ומשגעת.
  • עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או שמיר יכולים לעלות את הטעמים.
  • מי שרוצה גרסה מתוקה יכול לשלב שוקולד מריר קצוץ במלית.
  • אפשר גם למרוח טחינה מעל הסחינה לאחר האפייה, זה יכול לשדרג את המנה ולתת טוויסט מענג.

שאלות ותשובות

למה חשוב לתת לבצק לתפוס?
המעטפה של הבצק זקוקה לזמן לתפוס על מנת שהשמרים יוכלו לפתח את עצמם. זה מה שנותן לסחינה את המרקם האוורירי והנימוח שלה.

מה ניתן לשים במילוי?
אפשר לשים כל מיני גבינות, ירקות מוקפצים, או אפילו בשר טחון. חקרו את עצמכם ותיהנו מתוצר ייחודי.

האם אפשר להכין סחינה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הכדורים ולשמור אותם במקפיא, ולאפות לפני ההגשה.

מה השלב החשוב ביותר בהכנת סחינה?
נכון, הבצק. אם הוא לא יתפח טוב, הסחינה לא תהיה אוורירית כמו שצריך.

אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א קנוי או קמח שיבולת שועל (מומלץ שיהיה עם תו סימון של ללא גלוטן).

מה הדרך הטובה ביותר לאחסן סחינה?
שמרו אותה במיכל אטום במקרר למשך 3 ימים. ניתן גם להקפיא.

באיזו תבנית כדאי להכין את הסחינה?
מומלץ להשתמש בתבנית שטוחה עם נייר אפייה כדי שהסחינה לא תדבק.

מה כדאי להגיש עם הסחינה?
תאימו אותה עם טחינה, סלט ירקות טרי או יוגורט עם נענע.

למה לקשט את הסחינה בניחוחות שונים?
קישוט אי אפשר אוורירי ומושך טעמים מגוונים יכול לתפוס תשומת לב ולהפוך את הסחינה לחדשה וממכרת.

האם כדאי להכין כמות כפולה?
בוודאי! הסחינה הזו היא כל כך טעימה, שתשאר רק שמץ אם תכינו כמות קטנה.

אז מה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות והפיצו את המתכון המדהים הזה והאגדי! ללקק את האצבעות לאחר כל ביס, זו תהיה החוויה המושלמת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​